2014 m. kovo 5 d., trečiadienis

Orkaitėje kepta menkė

Ai ką čia slėpti ,neesu aš žuvies gerbėja nors tu ką :D Dėl to mano bloge receptų su žuvimi nėra itin daug. Šita žuvytė man patiko ,tikrai skanus ir sveikas patiekalas ,o žuvies mėgėjams, tai ko gero ,būtų tikra puota :)


Reikės:
2 išvalytų menkių
1,5 citrinos
šviežių arba šaldytų petražolių
2 riekelių sviesto
alyvuogių aliejaus
druskos
maltų pipirų
česnakinio prieskonių mišinio '' Santa Maria''

Žuvį nuplauti ir nusausinti.Apibarstyti druska,pipirais ,prieskoniais ir išspausti  0,5 citrinos sulčių ,vidų gerai įtrinti ,pridėti petražolių ,sviesto ,citrinos griežinėlių.Viršų apšlakstyti aliejumi ir šauti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20-30 min..Kepimo laikas priklauso nuo menkės dydžio ,mano buvo apie 700-800 g. ,tai kepiau ilgiau. Galima kepti su daržovėmis ,aš dėjau plonai pjaustytas cukinijas ,ištrintas druska ir pipirais ir pievagrybius.Valgome su bulvėmis ar ryžiais ,pagal jūsų skonį. Skanaus !!!



šaltinis čia

2014 m. kovo 2 d., sekmadienis

Bulvių plokštainis su kalakutiena

                                                                                                                Mano Facebook puslapis    čia
Kiek kitoks plokštainis nei mums įprasta. Mažiau riebalų, nes naudojau kapotą kalakutieną vietoj kiaulienos ,padažas iš kalakutienos ir  daržovių .

Apytiksliai produktų kiekiai:
14 vidutinio dydžio bulvių
250 ml. pieno
druskos pagal skonį

Kalakutienos sluoksniui :
800 g. kapotos kalakutienos
1 kiaušinis
2 skiltelės česnako
pipirų
1 svogūnas
druskos

Padažui:
200 g. kapotos kalakutienos su prieskoniais
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
krapai
grietinė

Pasiruošiame kalakutieną ir padažui atidedame apie 200 g. . Į nuskustas ir sutarkuotas bulves pilame verdantį pieną ,dedame druską.Į pasirinktą kepimo indą pilame sluoksnį bulvių  ant viršaus dedame kalakutieną ir vėl pilame bulvių masę.Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 1,5 valandos.Kol plokštainis kepa pasiruošiame padažą .Nuluptus svogūnus susmulkiname ,morką sutarkuojame ir dedame į riebalais pateptą keptuvę .Ant viršaus dedame kalakutieną .Nuolat maišydami kepiname kol daržovės suminkštės ir mėsa iškeps.Kepimo pabaigoje beriame krapus.Galima iš kart supilti grietinę ir pakaitinti arba pirmiausiai dėtis padažo ,o ant viršaus piltis grietinės.Viskas ,malonaus valgymo ,skanaus !!!



2014 m. vasario 23 d., sekmadienis

Avinžirnių ir keptos duonos mišrainė

                                                                                                                     Mano Facebook puslapis čia
Labai  sočios salotos ,puikiai tinka užkandžiui ir prie alaus. Avinžirniai- vieni iš naudingiausių ankštinių augalų, turi daug skaidulinių medžiagų,baltymų ,mažai riebalų. Prieš verdant avinžirnius reikia mirkyti nuo 8 iki 12 val.. Virimo pabaigoje dėti druskos ,prieskonių .Virimo laikas nurodytas ant pakuotės.Į šias  salotas dedami  avinžirniai turi būti nepervirti .Išvirę avinžirniai turi riešutų skonį .

200 g. virtų arba konservuotų avinžirnių
200 g. vištienos kumpelio
200 g. kepintos duonos kubelių su česnaku
2-3 saulėje džiovinti pomidorai
poro,krapų ,pipirų
užpilui alyvų aliejus arba neriebus majonezas

Išmirkintus avinžirnius išverdame ,dedame druskos , gerai nuvarviname..Apkepiname duoną ,įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais .Kubelius padžioviname orkaitėje.Kubeliais supjaustome kumpelį ,susmulkiname gabalėlį poro ,krapus, džiovintus pomidorus.Visus produktus sumaišome ,dedame pipirų , ant viršaus  beriame duoną.Prieš vartojant išmaišome su aliejumi arba majonezu,geriausias variantas padažą patiekti atskirai ,nes priešingu atveju keptos duonos kubeliai prisigers padažo ir bus minkšti.Viskas , mėgaukitės  ,skanaus  !!!





2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Sluoksniuotos salotos su vištiena ''Širdelė''

                                                                                                             
Širdelę radau  rusų tinklapyje.Vaizdas labai patiko,bet salotų sudėtį pakeičiau pagal savo skonį .Viskas pavyko puikiai.Mano ''Valentinas'' buvo sužavėtas ir buvo tikrai laabai skanu :)

Reikės:
apie 300 g. keptos vištienos krūtinėlės
4 nedidelės virtos morkos
4 kiaušiniai
pusės Pekino kopūsto
nedidelis poras
1 granatas
šv. krapų
pipirų
apie 300 ml. majonezo
petražolių


Širdelės formą išklojame maistine plėvele .Forma ,ties plačiausia vieta ,20 cm. pločio. Krūtinėlę supjaustome plonais griežinėliais.Morkas ,kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Vieno kiaušinio baltymą pasiliekame  širdelės viduriukui.Susmulkiname porą ,Pekiną ,krapus.Sluoksniuojame tokia tvarka :

Pekino kopūstas ,poras,krapai
majonezas
morkos,kiaušinis
majonezas
krūtinėlė
majonezas

Visą eigą kartojame iš pradžių tarpus vis pabarstydami pipirais pagal savo skonį.Dedame į šaldytuvą kelioms valandoms ,galite laikyti ir per naktį.Susistovėjusią širdelę išverčiame į lėkštę ,viršuje išdėliojame granatų vaisių sėklas,viduryje ,iš smulkiai tarkuoto kiaušinio baltymo,suformuojame širdelę.Kraštus apibarstome petražolėmis.Viskas ,skanaus !!!

    Gaminkite ir dalinkitės savo patiekalų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke  . Labai lauksiu :)




2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Traški vištiena su riešutais


                                                                                                                 
Skanios, traškios vištienos juostelės tiks karštam patiekalui ,o atvėsintos bus puikus užkandis :)

Reikės:
Marinuotos vištienos krūtinėlės
Marinavimui : česnakas ,druska ,kmynai ,pipirai ,česnakinių žolelių mišinys ''Santa Maria''
Paniravimui :
Maltų džiūvėsėlių,smulkintų riešutų ,saulėgrąžų branduolių ,kiaušinių

Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis.Susmulkiname riešutus ir saulėgrąžų branduolius,tam puikiai  tiks smulkintuvas ir sumaišome su džiūvėsėliais.Naudojau migdolus ir lazdyno riešutus.Išplakame kiaušinius ,merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį ,vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos. Jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą ,garnyrui tiks ryžiai , daržovių salotos.Užkandžiui prie juostelių rinkausi Sweet Chili padažą.Skanaus !!!






2014 m. sausio 27 d., pirmadienis

Naminės dešrelės orkaitėje

                                                   
Greitai pagaminamas ir nereikalaujantis ypatingų pastangų patiekalas .Šis patiekalas puikiai tiks pietums ir vakarienei.

Reikės:

Naminių dešrelių (nevirtos )
bulvių
prieskonių bulvėms
alyvuogių aliejaus
šv. daržovių

1.Bulves nuskutame ir supjaustome ketvirčiais .Apverdame apie 5 min .
2.Pasidarome prieskonių mišinį iš alyvuogių aliejaus ,druskos,česnako ,žolelių mišinio ,kurkumos ir kmynų .Šiame mišinyje apvoliojame apvirtas bulves.
3.Dešras dedame į kepimo indą,subadome ir ant viršaus išdėliojame bulvių skilteles.Palaistome alyvų aliejumi ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val..Kepimo metu  vis palaistome  susidariusiomis sultimis.Kepame kol gražiai apskrus.
4 .Salotos iš  pekino kopūsto,morkos, agurko,krapų .Galite daryti su aliejumi arba trupučiu majonezo .

Skanaus !!!



2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Labai šokoladinis tortas

                                                                                                                 
Labai šokoladinis,labai skanus ir tik labai dievinantiems  šokoladą 😊 Tikras gardumėlis visiems šokoladoholikams 😋 Labai skalsus užteks ir mažo gabalėlio .


Biskvito receptas čia

Į biskvitą papildomai įdėjau saują šokolado lašelių.


Kremas:

500 ml 30 % riebumo grietinės
300 g juodojo šokolado ( naudojau 62 % kakavos )
4 v.š.  cukraus pudros
apie 200 ml trintų aviečių su cukrumi

Naudojau 21 cm. skersmens torto formą.

Iškepiau 5 plonus biskvitus .Kepiau kiekvieną atskirai ,dėl to jie gavosi tobulai .Vienam biskvitui 2 v. šaukštai tešlos.Tešlą plonai paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepti apie 10 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.Atvėsintus biskvitus atskirkite kepimo popieriumi ,kad nesuliptų.
Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą .Vos pašildome grietinę ir abi mases sujungiame.Nepilkite šokolado į šaltą grietinę ,nes sušoks į gabaliukus.Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.Kremo plakti nereikia .Gaunasi tirštas ir smagiai besitepantis kremas.
Kremą padalinkite į lygias dalis ,kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.Torto formą išklojame maistine plėvele,dedame biskvitą ,tepame kremu ir ant kremo viršaus palaistome aviečių masės.Kartojame kol sutepsime visus biskvitus.Nebijokite jeigu aviečių masė ištekės į šonus ,per naktį susigers į biskvitus ir bus tvirtas ir standus tortas.Dėl to ir patariu tiesti maistinę plėvelę ,kad sultys nepratekėtų pro formos dugną.Viršutinį biskvitą aptepame kremu ir dedame nakvoti į šaldytuvą.Kitą dieną likusiu kremu aptepame torto šonus.Viršų galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų fantaziją.