2018 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Triušienos juostelės alaus tešloje


Puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti skanų, sveiką ir maistingą patiekalą.Alaus tešloje kepti triušienos gabaliukai  išlieka gardūs ir atvėsę.Viskas ko jums reikės ,tai nusipirkti kokybiškos   triušienos  ir šviežių daržovių.



4-5 porcijos
Gaminimui 45 min.

Reikės :

2 x 200 g ''Lapino puotos'' triušienos juosmeninės dalies file
2 x 200 g ''Lapino puotos'' triušienos mėsos juostelių
2 avokadai
200 g salotų lapų mišinio
4 šakelės pomidorų
5 skiltelės česnako
žolelių prieskonių mišinio
šviežiai maltų pipirų mišinio
druskos
alyvų aliejaus
citrinos sulčių

Alaus tešlai :

200 ml labai šalto alaus
1 kiaušinis
1 v.š. krakmolo
miltų pagal tirštumą

Gaminimas :

1.Triušienos gabalėlius ištrinkite smulkintų česnakų,žolelių ,druskos ir pipirų mišiniu.Paliekame pastovėti.Jeigu planuosite šį patiekalą rytdienai,galite ištrintus gabaliukus palikti ir nakčiai.
2.Gaminame alaus tešlą : plakame šaltą alų su kiaušiniu ,druska ir krakmolu.Dedame miltų tiek,kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti.Tiršta tešla turi gerai prilipti prie triušienos ir nevarvėti.
3.Pomidorus su šakelėmis nuplauname ir apšlakstome alyvuogių aliejumi,druska ir pipirais.Juos kepkite orkaitėje apie 15-20 min.
4.Avokadui ir salotoms apšlakstyti sumaišykite alyvuogių aliejų ,citrinų sultis,pipirų mišinį,druską ir česnako skiltelę.Proporcijas derinkite pagal poreikį.
5.Įdėkite kepti pomidorus .Temperatūra 200 * C .Triušienos gabalėlius merkite į tešlą ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus.Triušienos ilgai kepti nereikia,neperkepkite.
6.Iškeptus gabalėlius dėkite ant popieriaus sugerti riebalų perteklių.Dėliojame į  lėkštes salotas ir avokadą ,apšlakstykite padažu.Neapsunkinkite patiekalo bulvėmis,tikrai labai skanu ir be jų.

Skanių ir malonių akimirkų !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą