2018 m. gruodžio 26 d., trečiadienis

Medutis .Pats paprasčiausias ir skaniausias.

Na, štai ir atėjo Kalėdos !!!  Po džiugesio ir geros nuotaikos pliūpsnio,mūsų namuose - pošventinė ramybė.Tegul ir jums Kalėdų dvasia atneša ramybę,kalėdinis džiaugsmas-suteikia vilties,o Kalėdų šiluma-įkvepia meilei ❤
Atėjo metas prisėsti ir surašyti kalėdinio torto receptą.Šiais metais mano Kalėdinio stalo puošmena - Medutis.Tortas kuris visada yra suvalgomas iki trupinio.Šis Medučio variantas yra lengviausiai pagaminamas.Laiko užima tik lakštų kepimas.Kočioti nieko nereikės,o taupant laiką tešlą galima pasigaminti iš vakaro.Tešla mėgsta pastovėti.




Kepimo forma 21 cm

Reikės :

3 kiaušiniai
100 g cukraus
3 v.š. natūralaus medaus
100 g sviesto
250 g miltų
1 a.š. sodos
1a.š. acto

Kremui :

1 l grietinės   30 % riebumo
200 g cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė


Gaminimas :

1.Medų kaitinti iki kunkuliavimo.Tai užtruks apie 7 minutes .Medus turi pakeisti spalvą ir tapti gražios gintaro spalvos.Neperkaitinkite.
2.Į medų dedame sviestą ,ištirpiname ir paliekame atvėsti.
3.Kiaušinius išplakame su cukrumi.
4.Kiaušinių ir medaus mases sujungiame ir išplakame.
5.Į masę dedame nugesintą sodą ir po truputį dedame miltus.Išmaišome ir paliekame pastovėti.Tešla tiršta ,bet lengvai tepama.
6.Įkaitiname orkaitę iki 180 * C .Į kepimo formos dugną dedame lakštą kepimo popieriaus ir prispaudžiame formos šonais.
7.Vienam lakštui apie 2 v.š. tešlos.Tešlą ant popieriaus paskirstome šaukšteliu.Tešla labai lengvai tepasi.Nepritepkite storai,kuo ploniau tuo skaniau.Dedame kepti.Kepa greitai ,reikia stebėti.Kai lakštas gražiai paruduoja - laikas traukti.
8.Iškepusi lakštą dedame ant grotelių atvėsti.Iš šios normos išėjo 8-10 lakštų. Iškepus visus lakštus laikykite sausai ir vieną nuo kito atskirkite kepimo popieriumi.
9.Išplakite grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis.Pabaigoje įtarkuokite citrinos žievelę.Jeigu grietinė nesusiplaks,būna ir taip, visada turėkite standiklio.
10.Visada tortą surinkinėju formoje.Kadangi 10 lakštų tortas yra aukštas, iš šonų apjuosiu aukštą acetatinę juostą .Formos dugne iš karto  įdedu torto padėkliuką.Kremą išdalinkite po lygiai visiems lakštams.Viršutinis sluoksnis kremo.Dėkite į šaldytuvą mažiausiai per naktį.Medutis toks tortas ,kuris mėgsta pastovėti.Kuo ilgiau bręsta,tuo skanesnis tampa.
11.Puošiam pagal skonį ir poreikius.Mano šventinis Medutis buvo aplietas tirpintu šokoladu ir puoštas meduoliais.



Skanaus !!! Gaminkite su meile ir gera nuotaika 😊




1 komentaras: