2017 m. spalio 7 d., šeštadienis

Obuolių pyragas su morengu

Jis toks skanus ir gražus.Nuostabiausias obuolių pyragas 😋 Bus įtrauktas į favoritų sąrašą.



Tešlos padui:                   Naudojau 25 cm skersmens stiklinę kepimo  formą

320 g viso grūdo spelta miltų 
0,5 a.š. kepimo miltelių
120 g  rudojo cukraus
200 g sviesto
3 tryniai

Įdarui :

3 dideli ir saldžiarūgščiai obuoliai

Morengo sluoksniui :

3 kiaušinio baltymai
100 g cukraus pudros


Gaminimas :

1.Trynius išplakame su cukrumi.
2.Sviestą sutarkuojame , dedame miltus,kepimo miltelius ir sumaišome su trynių mase.Greitai suminkome.
3.Tešlą rankomis paskleidžiame į stiklinę kepimo formą.
4.Ant viršaus stambiai sutarkuojame obuolius ir dedame į 180 * C  įkaitintą orkaitę 15-20 min.
5.Ruošiame morengo sluoksnį : plakame baltymus ir palaipsniui dedame cukraus pudrą.Gerai išplakti baltymai apvertus indą turi neiškristi.
6.Traukiame pyragą iš orkaitės,gražiai paskleidžiame baltymus ir dedame atgal kepti dar apie 15 min. iki baltymas paruduos.Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Leiskite pyragui atvėsti pravertoje orkaitėje.

Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą