2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis

Obuolienė

Prasidėjus alyvinių obuolių metui visada verdu obuolienę greitam naudojimui.Būtent iš alyvinių obuolių jinai man skaniausia.Pastarieji  obuoliai greitai genda , dėl to reikia greitai sunaudoti.Šiai obuolienei daug cukraus nereikia ,nes obuoliai ir taip būna saldūs.Obuolienė puikiai tiks pyragams,tortams ,puikus pagardas prie paukštienos,blynelių. Tikslios produktų normos nėra .


Reikės :  (5 puslitriams obuolienės)

apie 2,5 kg obuolių be sėklalizdžių
cukraus pagal poreikius
galite įdėti cinamono

Gaminimas :

1.Obuolius nuplaukite,nešvarumus pašalinkite.Obuolių žievės nelupkite.
2.Sėkloms išpjauti ir obuoliams supjaustyti naudoju spec.įrankį .Labai patogu ir greita.Rekomenduoju ir jums tokį įsigyti.Foto pridedu.


2.Obuolių skilteles sudedu į puodą ir užpilu trupučiu cukraus .Palieku pastovėti kol cukrus ištirps ir atsiras skysčio.
3.Puodą su obuoliais dedu ant viryklės ,užverdu ir sumažinu kaitrą iki minimalios.Verdu iki obuoliai beveik išsileidžia.Virimo metu maišykite ir ragaukite.Jeigu trūksta cukraus pridėkite.
4.Kol obuolienė verda pasiruoškite stiklainius : išveistus  stiklainius su soda  ir dangtelius išplaukite ir padėkite džiūti.
5.Išvirusią karštą obuolienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius.Laikykite vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Obuolienė nėra skirta konservuoti per žiemą.Greitam naudojimui.
Skanių akimirkų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą