2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Samanoti keksiukai su Maskarponės ir riešutų nugos kremu


Žali ir gražūs samanoti keksiukai pagyvins jūsų šventinį stalą. Keksiukai ne tik gražūs ir skanūs ,bet ir  natūralūs be  dažiklių .Dėl to mamos, kurioms nėra tas pats ką valgo jų vaikučiai ,drąsiai gali pradžiuginti savo mažuosius smaližius.Mano puslapyje tikrai nerasite desertų su dažikliais ir cukrine mase apkrautų tortų.Aš už natūralumą,kiek tai yra įmanoma.Dėl tos pačios priežasties ir riešutinį kremą rinkau kuo sveikesnį , su mažesniu kiekiu cukraus ir be hidrintų riebalų.





12 keksiukų

Keksiukams :

200 g miltų
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
3 v.š. tirpinto sviesto
140 ml kefyro arba pasukų

Samanų biskvitui :  ( trupinių liks kitam kartui )

90 g šviežių špinatų
120 g cukraus
1 didelis kiaušinis
3 v.š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
160 g miltų
1,5  a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Kremui :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )



Keksiukų gaminimas :

1.Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
2.Persijokite.
3.Cukrų,vanilinį cukrų paplakite su kiaušiniais.
4.Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ,tirpintą sviestą .
5.Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir išmaišykite.Tešla bus skystoka.
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C .
7.Tešlą tolygiai paskirstykite 12 vnt keksiukų ir dėkite kepti 25-30 min. Keksiukai pakils ir taps tvirti.Neperkepkite.

Samanų biskvito gaminimas :

1.Sutrinkite špinatus į košelę. Naudokitės trintuvu.
2.Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės.
3.Į kiaušinius dėkite špinatus,tirpintą sviestą arba kokosų aliejų ir citrinos sultis.
4.Į gautą masę sijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C tešlą pilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40-50 min.
6.Ar iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.
7. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir sumalkite į trupinius.Šios normos pakaks keliems kartams.Nesunaudotus trupinius dėkite į sandarų šaldymui skirtą maišelį ir laikykite šaldiklyje.

Kremo gaminimas :

Kambario temperatūros Maskarponę šaukštu sumaišykite su keliais šaukštais riešutinio kremo.Kremo neplakite mikseriu.Ragaukite ir kremą gaminkite pagal savo skonį.Likusį riešutinį kremą sunaudosite įdarui.


Keksiukai :

1. Išpjaukite kvadratuką keksiuko viduryje .Viduriuką išimkite.
2.Dėkite po šaukštelį riešutinio nugos kremo ir pripildykite iki viršaus Maskarponės  kremo.Viršų taip pat aptepkite Maskarponės ir riešutų kremu.
3.Keksiukus apibarstykite žaliais trupiniais ir puoškite pagal savo fantaziją.

Skanių ir malonių akimirkų !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą