2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu


Yra įvairių improvizacijų ir šių salotų padažo gudrybių.Viena iš šių salotų atsiradimo versijų ,kad Italų kilmės amerikiečių virėjas,Amerikos nepriklausomybės dieną ,sukūrė šias salotas kai virtuvėje beveik neliko produktų.Žmonės reikalavo maisto,todėl salotos buvo sukurtos vos iš kelių ingredientų. Kuklios savo sudėtimi Cezario salotos yra labai mėgstamas patiekalas, o mėgstantiems pavalgyti sočiau  dažnai papildomos kaloringesniais produktais tokiais kaip virti kiaušiniai,kepta mėsa.Recepto''vinis'' yra padažas.Tikras Cezario salotų padažas yra daromas panašiai kaip majonezas.Šis padažas suteikia nepaprastą ir įsimenantį skonį .


2 porcijos
Gaminimui 30 min

Reikės :

350 g ''Kitchen me'' Antienos filė ''Žolelių'' didkepsnio
2 gūžių Romaine salotų
saujos baltos duonos skrebučių
Parmezano sūrio
6 virti putpelių kiaušiniai

Padažui :

1 šviežio kiaušinio trynys
1 v.š. Vorčesterio padažo
5 v.š alyvuogių aliejus
1 skiltelės  česnako
2 ančiuvių aliejuje ( nebūtinai)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. garstyčių
šviežiai tarkuoto Parmezano
pipirų
žiupsnelį rudojo cukraus


Gaminimas :

1.Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę.Galite įpilti truputį  aliejaus.Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į dubenį ,uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti.
2.Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje.Atskirtą kiaušinio trynį ,trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus ,be aliejaus, dėkite į  plakimo indą .Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą.Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais.Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos.
3.Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles.Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą