2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Medaus tortas su želė

                                                                                                                    
Biskvitams :    naudojau 26 cm torto formą

150 g. cukraus
200 g. medaus
200 g. sviesto
3 kiaušiniai
2 a.š. sodos (nugesintos su  actu)
miltų,kad tešla būtų tiršta

Kremui :

1 l  30 % riebumo grietinės
2 pak. mėgstamo skonio želė
cukraus pagal skonį
citrinos sulčių  pagal skonį

Eiga:

1.Pagal instrukciją paruošiame želė .Sustingus supjaustome gabaliukais.
2.Cukrų,medų ,sviestą dedame į dubenį ir statome ant puodo su garais.Maišome kol  visi produktai susijungs.
3.Į  pravėsusią masę dedame kiaušinius,miltus ,nugesintą sodą.Viską išmaišome.Tešla turi gautis tokia,kad galima būtų tepti šaukštu.
4.Imame torto formos dugną ,lapą kepimo popieriaus ir popierių prie dugno užspaudžiame su tortinės šonais.Šaukštu plonai tepame tešlą ant prispausto kepimo popieriaus.Kuo ploniau tepsite tešlą tuo skanesnis bus tortas.Kepame orkaitėje nuo 8 iki 10 min.kol paruduos.Iškepusį išimame ir ruošiame kitą.Ir tokiu būdu iškepam iš viso tešlos kiekio.
5.Grietinę gerai išplakame  su cukrumi ir citrinos sultimis.Sudedame želė gabaliukus .
6.Pakaitomis sutepame visus biskvitus.
Puošiame pagal savo fantaziją.Mano torto šonai aptepti grietinės kremu ir apibarstyti smulkintais šokoladinių sausainių trupiniais su riešutais.Trečiadienį kepame biskvitus,ketvirtadienį tepame,šeštadienį puošiame ir valgome :) Medaus tortas turi subręsti.Suteptą tortą brandinkite bent parą. Skanių akimirkų  !!!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą