2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Biskvitinis obuolių pyragas be riebalų

Šį biskvitinį pyragą kepu jau labai senai.Biskvitui labai svarbu gerai išplakti kiaušinius ir tinkama kepimo temperatūra.Jo gaminimui nenaudojami jokie kepimo milteliai,visą darbą atlieka kiaušinių plakimo metu susidarę oro burbuliukai. Cukraus dėkite pagal poreikius.Jeigu obuoliai rūgštūs įdėkite daugiau cukraus.Šį biskvitas yra labai universalus. Tiks ir tortams,pyragaičiams arba su įvairiomis uogomis,džemais.Jeigu kepsite su obuoliais ,naudokite obuolius kuo sultingesnius.Mano obuoliai nebuvo sultingi ir norėjosi pyrago drėgnesnio.Kuo daugiau obuolių ,tuo skanesnis pyragas.



Reikės :

8 tryniai
8 baltymai
150 g. cukraus
120 g. Extra  arba kitokių baltų kvietinių miltų tinkančių biskvitų kepimui
cinamono
daug obuolių

Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros

1.Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis.Pabarstome su cinamonu.Obuolių kiekis reguliuojamas pagal jūsų skonį.Aš mėgstu daug obuolių ir šlapesnį pyragą.
2.Kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki masė patrigubės.
3.Su kita puse cukraus išplakame baltymus.Kad baltymai geriau išsiplaktų įberiame žiupsnelį druskos.
4.Į plaktus trynius sijojame miltus ir maišydami dedame  baltymus.Atsargiai išmaišome.Negalima intensyviai maišyti dėl to,kad tešla gali sukristi .Šią biskvitinę tešlą  kelia tik išplakti kiaušiniai.Jokiu būdu nedėkite kepimo miltelių ,nes viską sugadinsite.Esu pastebėjusi,kad iš švieži  kiaušiniai išsiplaka daug greičiau ir biskvitas būna itin purus.
5.Pasiruoškite  kepimo indą.Ant dugno dedame dalį obuolių  ir pilame pusę tešlos.Toliau analogiškai viską kartojame. Dedame į orkaitę ir kepame  apie 45 min. Orkaitės stenkitės nevarstyti.Aš tai darau po 30 min. nuo kepimo pradžios.Tikrinkite mediniu iešmeliu.
Pyragas mažai kaloringas,lengvas ,purus.Labai skanu su  su ledais.

Skanių akimirkų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą