2025 m. gruodžio 20 d., šeštadienis

Biskvitinis medaus tortas

 Minkštas, kvapnus ir tobulai susigeriantis.

Šis biskvitinis medaus tortas – tai lengvesnė klasikinio  „Medučio“ versija. Lakštai purūs, kepami plonai ant kepimo popieriaus, o tortas po nakties tampa nepaprastai minkštas ir švelnus.

🧁 Reikės:

21 cm skersmens tortui, 6-7 lakštams

140 g cukraus

120 g sviesto

120 g natūralaus medaus

4 kiaušiniai

280 g kvietinių miltų

1 a.š. sodos

Žiupsnelis druskos

Gaminimas :

🧑‍🍳Į puodą sudėkite sviestą, medų ir cukrų su druska . Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa (neužvirinti).

🧑‍🍳Nukelkite nuo ugnies, suberkite sodą, išmaišykite – masė lengvai suputos.

🧑‍🍳Palaukite kelias minutes, kol šiek tiek pravės, tada po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišydami.

🧑‍🍳Suberkite miltus ir druską, išmaišykite iki glotnios, minkštos tešlos.

🧑‍🍳Tešlą dar šiltą tepkite ant kepimo popieriaus, plonu sluoksniu (apibrėžkite ~21 cm apskritimą arba popierių arba klokite į torto formą.) Tešlą tepkite kuo ploniau .

🔥 Kepimas:

Orkaitė: 180 °C 

Kepti 6–8 min kiekvieną lakštą

Lakštai turi būti šviesiai auksinės spalvos.

👉 Iškepusius ir pravėsusius lakštus nuimkite nuo popieriaus .

🥛 Kremas :

1 litras grietinės 30 proc.riebumo

200 ml saldinto kondensuoto pieno 

Cukraus pagal skonį 

Citrinos sulčių pagal skonį 

Kremo gaminimas :

Kremui skirtus produktus gerai išplakame iki standžios masės .Galite įdėti standiklio.

Brandinimas:

Surinktą tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 8–12 valandų, geriausia – per naktį. Kitą dieną jis bus pats skaniausias .Puošiame pagal skonį ir norus .Labai skanu aplieti tirpintu šokoladu su  grietinėle.

Skaniausi linkėjimai,

Rita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą