2020 m. birželio 2 d., antradienis

Sūrio pyragaičiai su mango užpilu ir šviežiomis uogomis

Jokia šventė nepraeina be skanaus deserto.Vasaros metu,kai yra didelis pasirinkimas sezoninių uogų ir vaisių ,pats tobuliaisias desertas - pyragaičiai.Šiuos pyragaičius patogu valgyti ir jie savo puikia išvaizda labai puošia stalą.


Apie 24 pyragaičių pagrindui :

180 g Gaidelio tipo sausainių
80 g sviesto
50 g rudojo cukraus

Sūrio masei :

400 g Philadelphia tipo sūrio
2 kiaušiniai
50 g miltų
50 g rudojo cukraus
vanilės ekstrakto

Citrusiniam mango užpilui :

1 didelis sunokęs mangas
2 v.š. citrinos sulčių
100 ml apelsinų sulčių
cukraus pagal skonį
1 v.š. krakmolo

Papuošimui :

braškių
šlauogių
aviečių
skaidrios želė vaisiams

Mango užpilo gaminimas :

Pasiruoškite mango užpilą :
Mangą nulupkite ir sutrinkite blenderiu.Apelsinų sultyse ištirpinkite krakmolą ir sumaišykite su mango mase ir citrinos sultimis.Dėkite cukraus pagal skonį.Masę kaitinkite ant silpnos kaitros iki masė sutirštės ir atvėsinkite.

Gaminimas :

1.Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi.
2.Į keksiukų formą dėkite popierinius indėklus keksiukams ir į kiekvieną ,po lygiai, suspauskite sausainių trupinių masę.Visa masė netilps , kepsime 2 kartus.Iš viso turi gautis apie 24 vnt.Pagrindą kepiname 10 min. 160 laipsnių temperatūroje.Vėliau ištraukiame ir pilame sūrio masę.


3.Sūrio masei atskirkite trynius nuo baltymų.Atskirai maišykite sūrį ,kiaušinių trynius ir miltus.
4.Gerai išplakite baltymus ir iš lėto įmaišykite į sūrio masę.
5.Išdalinkite pusę sūrio masės į formeles ant sausainių pagrindo.
6. 160 laipsnių orkaitėje kepkite 15-20 minučių.Vėliau viską kartokite, kol  sunaudosite abi sūrio ir sausainių mases.
7.Ant atvėsusių pyragaičių tepkite mango užpilą ir dėliokite uogas.Uogų viršų galite patepti skaidria želė ,kurią paruoškite pagal instrukciją ant pakelio.

Skaniausi linkėjimai,
Rita




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą