2020 m. balandžio 3 d., penktadienis

Lašiša kreminiame špinatų padaže

Aš gaminu greičiau negu rašau receptus ..😊 dėl to kartais padarau nuotraukas ,o receptą surašyti ir nebelieka laiko.Tai va taip nutiko ir su šia lašiša.Lašiša daugiau negu nereali,o pagaminimas labai paprastas.Labai siūlau išbandyti , tikrai nenusivilsite.

Produktai :

4 gabalėliai lašišos
1 svogūnas (puikiai tiktų raudonas  arba šalotas)
4 skiltelės česnako
1-2 pomidorai
puselė laimo
100 g šviežių špinatų
100 ml balto sauso vyno
250 ml grietinėlės 12 %
250 ml daržovių arba vištienos sultinio
sauja parmezano
druskos
1 a.š. rudojo cukraus
juodų maltų pipirų
sviesto
aliejaus


Gaminimas:

1.Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus.Dedame lašiša odele žemyn ir kepame apie 3 - 4 min .Barstome druska,pipirais. Išimame iš keptuvės .
2.Į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ,gabalėlį sviesto ir kepiname.Veliau dedame smulkintą česnaką ir toliau kepiname.
3.Pilame vyną ,pakepiname kol nugaruos  ir pilame sultinį.
4.Į keptuvę dedame smulkintą pomidorą , šaukštelį cukraus ,įspaudžiame laimo sulčių.Kepiname.Pilame grietinėlę.
5.Dedame nuplautas ir nusausintus špinatus .
6.Kai špinatai pašus beriame saują parmezano. Išmaišome ir atgal į keptuvę dedame  lašišą.
7.Patroškiname apie 7 min.
Tiekiame su bulvių koše,ryžiais.

Skaniausi linkejimai,
Rita





1 komentaras: