2019 m. liepos 9 d., antradienis

Šokoladinis tortas su raudonaisiais serbentais

Patys skaniausi desertai pagaminti iš sezonininių uogų.Šie metai labai dosnūs uogų derliumi ,dėl to svarbu nepražiopsoti ir būtinai pagaminti kažką naujo.Bėgau į savo namų sodelį su mintimi apie šį tortą,kuris jau  senai man nedavė ramybės.Raudonasis serbentas labai kukli uoga,bet tortas pavyko tikrai prabangus ir labai suderintas.Būtinai išbandykite.Šokoladą naudokite juodą ,kartų su daugiau kakavos.Kuo tamsesnis bus šokoladas,tuo pikantiškesnis bus torto skonis.Šokoladas su čili - būtų tobula 😋 Torto pagrindą galite daryti nekeptą arba mano variantą su keptu biskvitu.



  Torto forma 20 cm .Galite kepti iš pusės normos.Aš  kepiau iš visos normos ,biskvitą pjoviau pusiau ir sunaudojau tik vieną.Kitą pusę užšaldžiau kitam kartui.

Biskvitui :

2 kiaušiniai
1 ind. saldinto kondensuoto pieno
100 g tirpinto sviesto
7 v.š. miltų
2 v.š. kakavos
1,5 a.š. kepimo miltelių

Serbentų sluoksniui :

400 ml raudonųjų serbentų sulčių su cukrumi ( drebučiai)
20 g želatinos
vandens želatinos brinkinimui

Drebučiams reikia išspausti serbentų sultis ir sumaišyti lygiomis dalimis su cukrumi.Galima pavirti 15-20 minučių.Mano buvo nevirti.

Šokoladinis sluoksnis :

200 g juodojo šokolado
200-300 ml riebios grietinėlės



Gaminimas :

1.Biskvitui plakame kiaušinius iki putotos masės ir po truputį pilame kondensuotą pieną.Toliau pilame tirpintą atvėsintą sviestą ir dar paplakame.
2.Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.Sijojame į masę ir palengva išmaišome.
3.Kepame 180 * C temperatūroje 30-40 min.Atvėsiname ir perpjauname pusiau.Naudosime tik vieną pusę.
4.Išbrinkinkite želatiną su tris kart daugiau vandens nei naudosite želatinos. Pvz. 3 v.š. želatinos užpyliau 9 v.š. vandens.Želatinai išbrinkus ištirpinkite ant garų vonelės ir po truputį pilkite į serbentų masę.
5.Torto formos vidų apjuoskite acetato juosta ir į dugną įdėkite padėkliuką.Dėkite biskvitą ir ant viršaus pilkite dalį serbentų masės.Biskvitą galite padrėkinti sirupu .Dedame į šaldiklį stingti. Po 15 min. supilkite likusią serbentų masę ir dėkite atgal į šaldiklį.
6.Sulaužykite šokoladą  ir užpilkite karšta grietinėle.Palikite kokioms 8 minutėms ir išmaišykite. Kremą atvėsinkite ir supilkite ant serbentų sluoksnio.
Jeigu norite,kad sustingtų greičiau dėkite į šaldiklį.Arba galite laikyti per naktį šaldytuve.
Puoškite pagal fantaziją.




idėja iš Sonatinos

3 komentarai: