2018 m. spalio 14 d., sekmadienis

Burokėlių ir avokadų salotos su triušiena

Kai reikia sveikai,greitai ir skaniai.Triušienos nauda,tikriausiai,net neabejojate.Triušiena yra pati naudingiausia mėsa.Joje mažai riebalų,gausu baltymų ir ląstelienos,nesukelia alerginių reakcijų ir turi daug geležies.Burokėliai  ir avokadai  su savo vertingomis savybėmis puikiai tiks į draugiją.Pavalgysite tikrai skaniai, o gal ir svečiui tiks pasiūlyti.




3-4 porcijos
Gaminimui 45 min

Reikės :

200 g  ''Lapino puotos'' triušienos kumpelių mėsos
200 g  ''Lapino puotos'' triušienos juosmeninės dalies
200 g  virtų burokėlių
2 sunokę avokadai
200 g pakuotė salotų mišinio
3 skiltelės česnako
druska pipirai

padažui:

alyvuogių aliejus
citrinos sultys
medus
kapotas česnakas
pipirai
druska



1.Triušieną ištriname česnakų,pipirų ir druskos mišiniu.Kumpelių mėsą pasmulkinkite.Paliekame pastovėti.Kol suruošite daržoves,mėsa pasimarinuos.
2.Padažui skirtus produktus sumaišome.Produktų proporcijas derinkite pagal savo poreikius.Mėgstate rūgsčiau ar saldžiau.
3.Į lėkštes dėliojame salotų lapus,pjaustytus burokėlius,avokadus.Sulaistome padažu.Pasilikite šiek tiek padažo mėsai.
4.Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir įkaitinę dėkite kepti triušieną.Kepame po 3-4 min abi puses.Kumpeliui prireiks šiek tiek daugiau laiko.Neperkepkite.
5.Iškeptą triušieną dėliokite ant salotų ir sulaistykite likusiu padažu.

Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą