2018 m. kovo 10 d., šeštadienis

Spalvingas salotų užkandis su anties krūtinėle

Vos žemę pradėjus šildyti pirmiesiems saulės spinduliams ,kyla natūralus noras keisti viską aplink save. Priartinti pavasarį galima ir spalvomis.Šis užkandis yra tikras spalvų pliūpsnis lėkštėje.Toks maistas suteiks jums energijos ir sukurs gerą nuotaiką.Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus.Nuostabus užkandis svečiams.Iš šių produktų prigaminsite kalną salotų šaukštelių.Labai patogu valgyti tiesiog rankomis.Tik nepamirškite pasirūpinti servetėlėmis.



6-8  porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

500 g  antienos filė  ''Lapino puota''
pipirų mišinio
druskos
pakuotė ''Little Gem'' salotų ( 6 vnt)
1 ilgavaisis agurkas
5 vidutinės morkos
pundukas šv. svogūnų laiškų
šv.krapų
Padažas :

2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. ryžių acto
3 v.š. sojų padažo
1 v.š. medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. sezamo sėklų


Gaminimas  :

1.Morkas sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais.Šiaudeliais supjaustykite agurką.Susmulkinkite žalumynus.
2.Padažui skirtus ingredientus sumaišykite,įspauskite česnaką.Galite įdėti pipirų arba čili miltelių.Viskas pagal jūsų poreikius.
3.Ant morkų supilame paruoštą padažą ir leidžiame pastovėti.
4.Ančių krūtinėlių odelę aštriu peiliu ,įpjaukite įstrižai rombais ir apibarstykite druska ir pipirais.  Palikite pastovėti kambario temperatūroje.
5.Įkaitinkite sausą storapadę keptuvę ir dėkite antieną odele žemyn.Kepkite 6-7 min. kol odelės apskrus.Verčiame ir kitą pusę kepame 3 minutes.Toliau dedame į 200 * C įkaitintą orkaitę ,odele į viršų ir kepam 5-6 min. Pilnai iškepusiai mėsai prireiks apie 10 min.Išimam iš orkaitės,uždengiame ir duodame kelias minutes pailsėti.Supjaustome griežinėliais.
6.Nuo morkų nupilame susidariusį padažą.Supilkite padažą į nedidelį indelį,bus patiekimui.
7.Į pasiriktą didelę lėkštę ,laužkite ir ratu dėliokite salotų lapus.Į kiekvieną salotų šaukštelį dėkite antienos griežinėlių,morkų,agurkų,barstykite žalumynais ir palaistykite padažu.Taip pat galite salotas apipilti mėgstamu padažu.Labai skanu 😋
Skanių akimirkų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą