2017 m. lapkričio 10 d., penktadienis

Jautienos steikas su saldžiarūgščiais baklažanais

Išdrįskite ir pagaminkite netradicinį patiekalą  savo šeimai ir draugams. Jie tikrai pasijus kaip gerame kiniečių restorane. Traškios daržovės saldžiarūgščiame padaže yra mano šeimos labai mėgstamos ir dažnai gaminamos.Šį kartą baklažanai į draugiją priėmė brandintą jautienos didkepsnį. Rostbifo didkepsnis su T formos kauliuku. Didkepsnį sudaro 2 rūšių mėsa kurią per pus dalina  kaulas.Tai rostbifas ir nugarinė.Mėsa tokia minkšta ir sultinga,kad tirpsta burnoje.😋 Svarbiausiai yra neperkepti ir pasirinkti tinkamą keptuvę.Nuostabiai skanus patiekalas.Garnyrui pasirinkau ryžius su ciberžole.


4 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

2 x 400 g ''Kitchen me'' sausai brandintos jautienos didkepsnis su T formos kaulu
įvairių pipirų  mišinio
druskos
200 g ryžių
1 a.š. ciberžolės miltelių

Saldžiarūgščiams baklažanams :

1  baklažanas
1 morka
pusę raudonos paprikos
pusę geltonos paprikos
4 skiltelės česnako
3 v.š. rudojo cukraus
1 a.š. krakmolo
3 v.š. balzamiko acto
4 v.š. sojos padažo
 sezamo sėklų
marinuoto imbiero
druskos
aliejaus

Gaminimas :

1.Supjaustome baklažanus riekelėmis.Sudedame į kiaurasamtį ir pabarstome druska.Paliekame ,kad nuvarvėtų ir dingtų kartumas.Nusausinkite.
2.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir paprikas.Daržovės turi išlikti traškios.Sudėkite traiškytas česnako skilteles ir dar pakepinkite.Kvepia nuostabiai 😊
3.Berkite cukrų, balzamiką,sojos padažą ir viską maišykite kol cukrus ištirps.
4.Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite krakmolą ir supilkite į padažą.
5.Baklažanų riekeles apkepkite ant griliaus keptuvės iš abiejų pusių ir padalinkite į tris dalis.Išmaišykite su šiltu padažu,dėkite imbierą.Tik nepadauginkite..Pabarstykite sezamo sėklų.
6.Ryžius verdame vandenyje nudažytame ciberžole. Dėkite apie 1 a.š. ciberžolės.
8.Didkepsnius kepkite  įkaitintoje iki dūmo storapadėje keptuvėje su trupučiu aliejaus.Kiekvienai pusei 4-5 min. Druska ir pipirais gardinkite apkeptas puses.Iškeptus steikus laikome uždengtus šiltai 10 min.Po to supjaustome ir tiekiame su saldžiarūgščiais kinietiškais baklažanais ir ryžiais.
Skanių akimirkų !!!




receptą koregavau, šaltinis  čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą