2016 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Brokolių užkepėlė su antiena




3-4 porcijos
Gaminimui 60 min.

Reikės :

2 pak. x 340 g ''Lapino puotos'' šviežių ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
2 v.š. aliejaus
1 didelis smulkintas svogūnas
2 smulkintos skiltelės česnako
1 didelis arba 2 maži brokoliai
2-3 morkos supjaustytos griežinėliais
1,5 v.š. miltų
druska
malti juodi pipirai

Padažui:

450 ml grietinės  12 %
150 g tarkuoto parmezano arba fermentinio sūrio
1 skiltelė išspausto česnako
pipirų
žalumynų pagal poreikį


Gaminimas:

1.Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite antienos gabaliukus,berkite pipirų,druskos.Kepkite 5-7 min. iki apskrudimo.
2.Išimkite antieną iš keptuvės ir dėkite į kepimo indą.
3.Į tą pačią keptuvę,jeigu trūksta aliejaus,šiek tiek papildykite, dėkite morkų griežinėlius ir kepinkite.
4.Morkoms suminkštėjus dėkite smulkintą svogūną,česnaką.Kepinkite ir dėkite miltus ir maišykite , kad visos daržovės apsiveltų miltais.Dėkite druskos, pipirų.
4.Apkeptas daržoves verskite ant antienos į kepimo indą.
5.Brokolių žiedynus apvirkite 3 min. ir dėkite ant viršaus.
6.Grietinę sumaišome su tarkuotu sūriu ,dedame česnako ,galima įdėti žalumynų ir dedame į orkaitę 190 *C iki sūris išsilidys.
7.Patiekite su makaronais,kuskusu ,ryžiais arba bulvių koše.
Skanaus !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą