2016 m. gegužės 3 d., antradienis

Šokoladinis kefyro tortas

Kodėl kefyro tortas ? Todėl,kad į biskvito sudėtį įeina kefyras .Toks yra šio torto ir originalus pavadinimas.Tikra šokoladinė palaima...Šokolado gerbėjams bus kaip tik.Suvalgius paskutinį torto gabaliuką ,galiu prisėsti ir surašyti receptą ;)


Kefyro biskvito recepto nekartosiu,jį rasite paspaudę ant nuorodos žemiau :)
4 šokoladiniai biskvitai pagal šį  receptą  .
Torto forma 20 cm skersmens.

Šokoladinis kremas :
350 g grietinės 30 % riebumo
120 g gero juodo šokolado
2 v.š. cukraus pudros

Kremui ant garų vonelės ištirpiname šokoladą ir pilame į kambario temperatūros grietinę.Tik nesupilkite į šaltą grietinę ,nes sušoks į gabaliukus.Persijojame cukraus pudrą ir gerai išmaišome.Plakti nereikia.Gaunasi tirštas kremas.Kremą padalinkite į lygias dalis ,kad užtektų visiems sluoksniams ir dar truputį liktų aptepti šonams.Torto formą išklojame maistine plėvele ,dedame biskvitą ,tepame kremo.Kartojame kol sutepsime visus biskvitus.Viršutinis sluoksnis kremo.Dedame nakčiai į šaldytuvą.Kitą dieną , kremo likučiu, aptepame torto šonus. Skanių akimirkų smaguriaujant !!!




2 komentarai: