2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

                                                                           
Taip taip , parduotuvėje galima visko nusipirkti ,bet patikėkite - net jeigu jūsų namuose pagamintas jis bus ne tobulos formos ir viename šone matysis kremas , jis vis tiek bus tūkstantį kartų skanesnis negu pirktas ,nes jis bus jūsų .



Tešlai :
250ml vandens
100 g sviesto
160 g miltų
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
5 kiaušinių ( naudojau M dydžio )

Varškės kremui :
300 g plombyro skonio  varškės
250 ml grietinėlės  35 % riebumo
3 v.š. cukraus pudros
pusės citrinos sulčių

Glaistu :
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros
2 v. š. karšto vandens

1.Vandenį supilkite į puodą.
2.Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vandenį.Ten pat įberkite druskos ir cukraus. 
3.Persijokite miltus ir suberkite į indą. 4.Pradėkite kaitinti vandenį ir stovėkite šalia su miltais ir šaukštu.Kai vanduo pradės burbuliuoti verskite į puodą miltus ir maišykite kol masė taps vientisa ir lengvai atšoks nuo puodo kraštų .
5.Tešlą išverskite į lėkštę ,kad atvėstų .
6.Kiaušinius truputį paplakite.Į vos šiltą tešlą dedame po pora šaukštų kiaušinių masės ir maišome .Taip pamažu įmaišykite visus kiaušinius.Tešla turi kristi nuo šaukšto ,bet masė neturi varvėti .Viskas priklauso nuo kiaušinių dydžio 
7.Orkaitė įkaitinta iki 180 * C .Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tiesiog šaukšteliu dėkite kamuoliukus palikdami tarpus.Vienu kartu visų neiškepsite ,tad likusi tešla palauks uždengtame dubenėlyje.Kepkite 30-40 min.kol išsipūs ir pageltonuos.Orkaitės nevarstykite 30 min. Išimtus pyragaičius atvėsinkite.
8.Kremui plakame grietinėlę su cukraus pudra ir maišome varškės kremą .Gardiname citrinos sultimis.Dar paplakame iki standaus kremo.Kremą supilkite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir per šone padarytą skylutę pripildykite juo pyragaičius.Galima prapjauti pyragėlio šoną ir šaukšteliu pridėti kremo. Padalinkite kremo po lygiai ir nedėkite jo per daug .
9.Pyragaičiai skanūs ir be glaisto ,bet su juo - tai jau visiška pilnatvė.
Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu.Kai šokoladas ir sviestas ištirps ,puodą nukelkite nuo ugnies ,įberkite cukraus pudros .Viską pamaišykite ir pilkite karšto vandens.Gauta masė bus skysta ir blizgi.Pyragaičio viršūnėlę aplaistome glaistu ir dedame nudžiūti.Štai ir viskas.
Skanaus !!!






4 komentarai:

  1. Naminių plikytukų nėra ką lyginti su naminiais. Tai tobulesni ir skanesni kepinukai... Jau senokai nebeperku eklerų, plikytų pyragaičių...

    AtsakytiPanaikinti
  2. galbūt pasirodys kvailokas klausimas, vet kokį kiekį naudojotę varškės ? :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, sunaudojau 1 pak. plombyro skonio varškės ,kaip ir parašyta.Pakelyje yra 180 g ,kitokios neesu mačiusi ;)

    AtsakytiPanaikinti