2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Traški vištiena su riešutais


                                                                                                                 
Skanios, traškios vištienos juostelės tiks karštam patiekalui ,o atvėsintos bus puikus užkandis :)

Reikės:
Marinuotos vištienos krūtinėlės
Marinavimui : česnakas ,druska ,kmynai ,pipirai ,česnakinių žolelių mišinys ''Santa Maria''
Paniravimui :
Maltų džiūvėsėlių,smulkintų riešutų ,saulėgrąžų branduolių ,kiaušinių

Kelias valandas marinuotą vištieną supjaustome norimo dydžio juostelėmis.Susmulkiname riešutus ir saulėgrąžų branduolius,tam puikiai  tiks smulkintuvas ir sumaišome su džiūvėsėliais.Naudojau migdolus ir lazdyno riešutus.Išplakame kiaušinius ,merkiame vištieną po gabalėlį į kiaušinių plakinį ,vėliau apvoliojame riešutų masėje. Kiaušinių ir riešutų masės kiekis priklauso nuo jūsų turimo mėsos kiekio.Paruoštą vištieną kepame gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos. Jeigu valgysite kaip pagrindinį patiekalą ,garnyrui tiks ryžiai , daržovių salotos.Užkandžiui prie juostelių rinkausi Sweet Chili padažą.Skanaus !!!






7 komentarai:

  1. Jūratė T. , smagu ,kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. atrodo skaniai, tačiau nerandu procese džiuvesėlių. ;) Juose apvolioti po kiaušinio?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Giedrė , džiūvėsėlius maišome kartu su riešutais :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai ačiū Jums už receptą. Tikrai nustebino iš gerosios pusės. :) Gaminsiu dar ir dar. Šeimai taip pat patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Liuks.buvau nustebintas saulėgražų ir riešutų. Dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti