2013 m. rugsėjo 11 d., trečiadienis

Rauginti burokėliai

Burokėlius galima rauginti 2 būdais:                                 
1 variantas :
Pagaminamas ruginių miltų raugas. 2 kg. ruginių miltų užplikoma 1 l. verdančio vandens ,išmaišoma ir paliekama.Paskui masė atskiedžiama 10 l. kambario temperatūros vandens ir rauginama šiltame kambaryje.Po 2 dienų raugas perkošiamas ,supilamas į statinaitę arba kibirą ,ir į jį sudedami virti,nulupti ,į 4 dalis padalinti burokėliai ,paslegiama ir laikoma šaltai.Po savaitės burokėliai įrūgsta ir pasidaro tinkami sriuboms,salotoms, prie mėsos patiekalų.Raugo galima daryti ir mažesnį kiekį ,pagal jūsų poreikius.
2 variantas :
Galima užraugti ir nevirtus burokėlius.Jie nuplaunami ,nulupami ,sudedami į įndą ir užpilami šaltu vandeniu.Kad greičiau pradėtų rūgti ,įmetama pora plutelių juodos duonos .Aš renkuosi lengvesnį 2 variantą ,tik bandysiu ir žalius, ir virtus burkėlius ;)
Burokėlius nuploviau ,nulupau ,užpyliau šaltu vandeniu ir įmečiau juodos duonos plutelių,dėl grožio kelias spanguoles ,viskas laukiu rezultatų :)

Po savaitės . Burokėliai parūgo ,gal net per daug ,iš žalių viriau barščius tai išėjo tobuli ,su rūgštele ,o va iš virtų dariau salotas, tai salotoms reikėjo rauginti mažiau ,pakaktų 3 dienų ,geriausiai ragauti ir pasirinkti jums tinkamą rūgštumą. Raugsiu dar ,super natūrali rūgštelė :)





šaltinis :  ''Šeimininkės vadovas''

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą