2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Šokoladinis tortas su maskarpone ir avietėmis

Vieną dieną kilo noras išsikepti ką nors tamsaus ,šokoladinio, gal net kartoko. Nors neesu didelė šokoladinių tortų gerbėja ,bet namuose yra šio torto gerbėjų. Toks nuodėmingas ir viliojantis , kaip atsispirti ? Manau šis tortas ras nemažai gerbėjų . Kartokas ir drėgnas šokoladinis biskvitas perteptas puriu grietinėlės ir maskarponės kremu su avietėmis. Puikus derinys 😍


Biskvitui:

130 g sviesto
200 g gero juodojo šokolado
100 ml rudojo nerafinuoto cukraus
3 kiaušiniai
80 g miltų
1 a.š vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

250 g Mascarponės
250 ml. riebios grietinėlės
2,5 v.š. cukraus pudros
aviečių

Viršui:

aviečių
mėtų lapelių
cukraus pudros
šokolado

Gaminimas:

1.Puode išlydome sviestą ir dedame gabaliukais laužytą šokoladą.Ištirpiname .
2.Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putotos masės.
3.Į pravėsusią šokolado masę po truputį pilame išplaktus kiaušinius. Išmaišome.
4.Miltus sumaišome su vanile ir kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Atsargiai išmaišome.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Tešlą pilame į 20 cm. skersmens  kepimo indą ir šauname į orkaitę . Kepame 25-30 min.
6. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti.Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Biskvitas turi gautis purus ,nesukritęs, kartoko skonio ir nuostabiai kvepėti šokoladu 😋
7.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir atsargiai įmaišome Maskarponę .
8.Biskvitus prieš sluoksniuojant galite padrėkinti kava ar sirupu.Tortas yra atvirais šonais ,todėl torto forma kaip ir nereikalinga.
9.Imkite lėkštę ir dėkite  vieną biskvitą. Padrėkinkite ir tepkite kremą. Toliau  ant kremo dėliojame avietes ir dedame antrą biskvitą.Padrėkinkite ir aplaistykite tirpintu šokoladu. Dedame uogas ,barstome cukraus pudra ir puošiame pagal fantaziją .Tortą uždengiame ir dedame į šaldytuvą per naktį. Skanaus 😊






3 komentarai:

  1. Nusivyliau,viską tiksliai susisvėriau produktus,dariau kaip parašyta,iškepus biskvitui 35 min.ir patikrinus smeigtuku ar iškepė,biskvitas supliuško į blyną :'(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na tortukas visai paprastas ,gaila ,kad nepavyko :( keista ,nes ne per senai viena moteris mano Facebook puslapyje po šiuo tortuku komentaruose įkėlė foto ir parašė ,kad pavyko puikiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man atrodo jūsų biskvitas subliuško dėl temperatūros ,kuri greičiausiai buvo parinkta netinkama .Beja aš niekada nebadau biskvito smeigtuku ,tiesiog jeigu parikta tinkama temperatūra jis turi būti iškepęs, gal įkišote į ne visai įkaitintą orkaitę ? daug dėl ko galėjo neiškilti ,nors ir darote tiksliai pagal receptą ;) Sėkmės ,gal kitą kartą pavyks geriau ;)

    AtsakytiPanaikinti