2013 m. liepos 20 d., šeštadienis

Tiramisu - neįmanoma atsispirti...

                                                                                                           Mano Facebook puslapis : čia

Tiramisu...Tirpstantis burnoje ir svaiginantis ..Tradicinis Tiramisu - tai Mascarponės sūris ,kiaušiniai,cukrus,alkoholinis gėrimas,kava,kakavos milteliai ,biskvitiniai piršteliai.Labai lengvai pagaminamas ir be galo skanus,beveik neįmanoma ,kad nepavyktų :) Šio deserto žinovai teigia ,kad kiaušinių pakeisti  niekuo negalima ,nes tai bus jau ne Tiramisu. Aš vis tik dar pridėsiu grietinėlės.Atminkite ,kad tikras Tiramisu yra desertas kabinamas šaukštu , suraikyti jį kaip tortą ne visada pavyksta ,o ir nereikia :)  2 litrų talpos indui sunaudojau:
380 ml.Mascarponės
250 ml. 36 % grietinėlės ( jeigu norite laikytis originalaus recepto ,jos nenaudokite ,dėkite išplaktus baltymus)
300 ml. stiprios espresso kavos
keli šaukštai kavos likerio arba itališko spirituoto vyno Marsala
4-5  šaukštai cukraus pudros ( geriausiai ragauti ir dėti pagal skonį )
3 kiaušinių tryniai
250 g. ''damų pirštelių'' Savoiardi
kakavos miltelių


Užplikome kavą ir 10 min. paverdame ant viryklės , paliekame atvėsti.Į atvėsusią kavą supilame kavos likerį.Su cukrumi išplaktą grietinėlę sumaišome su Mascarpone. Kiaušinius gerai nuplauname ir atskiriame trynius nuo baltymų.Trynius paplakame ir statome ant puodo su garais ir plakame.Masė neturėtų užkaisti daugiau nei 70 laipsnių.Paplakus apie 6 min. nukeliame ir toliau plakame iki kremo konsistencijos.Ši procedūra reikalinga dėl mūsų pačių saugumo ,nes neapdorotus kiaušinius vartoti yra pavojinga .Trynių masę atsargiai įmaišome į Mascarponės kremą.Į jūsų pasirinktą indą dedame tokia tvarka : į dugną truputį  kremo ,kakava ,kavoje mirkinti biskvitai ,tik nemirkinkite  per daug nes jie išsileis ir bus košė, paskutinis sluoksnis kremo ir viršus kakavos milteliai.Taip kartojame procedūrą kol neliks kremo ir biskvitų.Viršų barstome kakava ir puošiame uogomis. Laikome šaldytuve, geriausiai per naktį.Beliko skanauti :) Skanaus !!!









Noriu Jums pasiūlyti vieną iš Tiramisu variacijų su vyšniomis ,be galo gardu ,nors tai nėra klasikinis Tiramisu ,bet išbandyti būtina ,nesigailėsite :) receptukas : čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą