2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Lietiniai su vištiena

Patys skaniausi lietiniai ,kurie patiks ir mažiems ir dideliems .

Įdarui:                                                                                                      
500 g. vištienos kumpelių be odos ir kaulų
2 nedideli žali agurkai
puse nedidelės skardinės konservuotų kukurūzų
poro arba svogūno pagal skonį
200 ml. grietinėlės
druskos
pipirų
krapų

Lietiniams :                                           Paniravimui :
1 kiaušinis                                            2 kiaušiniai
miltai                                                    maltų džiūvėsėlių
pienas
2 šaukštai aliejaus
druska

Iškepame lietinius ,turbūt visi juos moka kepti ,aprašymas nereikalingas :)
 Vištieną susmulkiname, pabarstome druska,pipirais.Supjaustome porą arba svogūną,nulupame agurkus ir supjaustome.Vištieną su porais ir konservuotais kukurūzais dedame į įkaitintą keptuvę su trupučiu riebalų.Apkepiname ,pilame grietinėlę ,pabarstome smulkintais krapais ir troškiname kol sutirštės.Dedame agurkus ir dar truputį patroškiname ,bet ne per ilgai ,kad agurkai išliktų traškūs.


                                                                   
Imame lietinį,dedame įdaro ir sukame užlenkdami abu galus, kad neišbėgtų padažas.Išplakame kiaušinius ir merkiame po vieną įdarytą  lietinį į kiaušinių plakinį ,o paskui į maltus džiuvėsėlius.Paniravimas nėra būtinas ,galima ir paprastai . Apkepiname karštuose riebaluose iš abiejų pusių ,kol įgaus gražią auksinę spalvą.Galima valgyti su grietine ,bet aš jos nenaudojau man pakako įdaro drėgnumo ;) Šio įdaro užteko 10 lietinių. Labai skanu :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą