2020 m. kovo 21 d., šeštadienis

Jautienos troškinys burgundiškai

Karantino laikotarpiu siūlau gaminti kuo daugiau patiekalų ,kurių užtektų kelioms dienoms.Tam puikiai tiks troškiniai,sriubos,plovai ar sotūs mėsos ir kruopų patiekalai.Kad nereikėtų dažnai vaikščioti po parduotuves ,suplanuokite savo meniu bent kelioms dienoms į priekį .O gal pavyks pasiplanuoti ir visai savaitei.Siūlau burgundišką troškinį ,kuris yra be galo skanus,sotus ir net prabangus.Šio troškinio pakako kelioms dienoms,valgėme apsilaižydami.Burgundiško troškinio receptą jau esu įkėlusi,tik ingredientų sąrašas  buvo gerokai ilgesnis.Šis variantas supaprastintas ,bet tikrai ne ką mažiau skanus.




Reikės :

1,5 kg jautienos mentės
200 g rūkytos šoninės
4 svogūnai
4 morkos
3 skiltelės česnako
2 lauro lapai
šakelė rozmarino,čiobrelio
druskos ,maltų pipirų
3 v.š. miltų
2 v.š. rudojo cukraus
2v.š. pomidorų pastos
750  ml raudonojo sauso vyno
aliejaus

Garnyrui bulvių košė,mėgstamos daržovės.

Gaminimas :

1.Mėsą nuplauti,nusausinti ,supjaustyti kubeliais. Pabarstyti druska ir pipirais.
2.Svogūnus,česnaką ir morkas nulupti.Morkas pjaustome stambiai ,česnako skilteles per pusę,svogūnus stambiau.
3.Pasirinkite puodą kuriame ir kepinsite ir troškinsite.Jis turėtų būti didesnis ir storasienis.Idealu jeigu tai būtų špižinis indas.
4.Į puodą pilkite truputį aliejaus,įkaitinkite  ir apkepinkite smulkintą šoninę.Dėkitejautieną  ir apkepkite iš visų  pusių.Puodą rinkitės didesnį,kad mėsa nebūtų susigrūdusi.Arba kepinkite mėsą dalimis.Ant viršaus užberkite miltus ir išmaišykite.
4.Kartu kepti dėkite svogūnus,česnaką,morkas,barstykite cukrų ir dėkite pomidorų pastą.Viską išmaišykite ,dėkite rozmariną,čiobrelius ir pilkite vyną.


5.Užvirinkite ir dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę  2-3 valandoms.
6.Paruoštas troškinys yra tirštos konsistencijos,jautiena minkšta ir tirpstanti burnoje.
Troškinį tiekite su bulvių koše ,mėgstamomis daržovėmis .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą