2017 m. kovo 21 d., antradienis

Žiedinių kopūstų ir vištienos kepsneliai

Kartais taip nutinka,kad nusiperki produktą ir jo nepanaudoji.Tiesiog dėl vienokių ar kitokių priežasčių jis lieka.Man taip nutiko su žiediniu kopūstu.Ilgai jis pas mane vargšelis gulėjo,nes  be eilės visur lindo jo giminaitis brokolis,kuris,ne paslaptis,mūsų šeimoje yra daržovė nr 1 😋 Tai va, atstovėjęs ilgoje eilėje ,žiedinis kopūstas be gailesčio buvo sudėtas į maltą vištieną.Jeigu gaminsite šiuos kepsnelius,būsite maloniai nustebinti jų skoniu.Žiedinio kopūsto beveik nesijaučia,tačiau jis kepsneliams suteikia minkštumo ir drėgnumo.Man tai buvo atradimas  paįvairinti  pabodusią maltą mėsą.


5 - 6 asmenims
Gaminimui 60 min

Reikės :

600 g  maltos vištienos arba antienos ( puikiai tiks kumpeliai)
1  žiedinio kopūsto
1 smulkintas svogūnas
2 skiltelės česnako
sauja smulkinto parmezano
sauja maltų džiūvėsių
1 didelis kiaušinis
pipirų
druskos
lydyto sviesto kepimui


Gaminimas :

1.Sumalame vištieną.
2.Žiedinį kopūstą supjaustome ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį.Paverdame 5-10 min. , išgriebiame ir labai gerai nusausiname.Dedame į maisto smulkintuvą ir smulkiname iki grūdo dydžio gabaliukų .
3.Į žiedinių kopūstų masę  dedame smulkintą svogūną ,trintą česnaką, parmezaną,džiūvėsėlius,kiaušinį,mėsą ,pipirų ir druskos.Viską gerai išmaišome.
4.Galite kepti keptuvėje arba orkaitėje.Jeigu kepsite keptuvėje tai kepkite su lydytu sviestu.Kepimui orkaitėje formuokite kepsnelius ,dėkite ant paruoštos  skardos ir kepkite 180 * C temperatūroje 20 min. ant vienos pusės , po to apverskite ir dar kepkite 10-15 min.
5.Kepsneliai skanūs karšti ir šalti.Tiekite su jūsų mėgstamomis salotomis.Puikiai tinka balzamiko acto kremas.

Skanių ir malonių akimirkų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą