2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Bulvinių blynų draugystė su silke ir varškės padažu

Ar valgėte kada nors tokį derinį ? Jeigu dar to nepadarėte ,tai būtinai išbandykite.Labai skanu , viskas puikiai dera ir pagaminta iš paprastų  produktų. 😋 Vakarienei pagaminti užtrukau šiek tiek daugiau nei valandą.Kadangi mėgstu estetinį vaizdą savo lėkštėje, gražų ir patrauklų maistą akims,dažniausiai vengiu gaminti bulvinius blynus iš senų bulvių.Man jie atrodo neskaniai,nes yra tamsios spalvos.Žinau,kad šeimininkės naudoja rūgštį spalvai pagerinti ,bet man toks būdas nepatinka,nes yra neskanu.Šį kartą gamindama bulvinius blynus ,pirmą kartą į tarkius įdėjau svogūną.Labai patiko skonis ir blynai buvo tikrai šviesesni .Jaučiu,kad spalvai pagerinti įtakos turėjo ir kaimiški kiaušiniai.Taigi :

4-5 alkaniems valgytojams
Gaminimui apie 70 min



Reikės:

Jūsų mėgstamos silkutės
svogūno laiškų
krapų
lydyto sviesto kepimui

Blynams :

10 didesnių bulvių
1 didesnis svogūnas
2 kiaušiniai
druskos pagal poreikį
1,5 v.š. manų kruopų  ( galite ir nedėti ,jeigu bulvės nėra vandeningos)

Varškės padažui :

1 didelis indelis grūdėtos varškės
4 v.š. grietinės
krapų
1 skiltelė česnako
druskos

Gaminimas :

1.Gaminame padažą: į grūdėtą varškę dėkite grietinę,įspauskite česnako,dėkite smulkintų krapų,druskos arba jūsų mėgstamo prieskonių mišinio.Viską išmaišykite.
2.Nuskuskite bulves ir nulupkite svogūną.
3.Bulves ir svogūną sutarkuokite,skystį nuvarvinkite.
4.Į tarkius dėkite suplaktus kiaušinius,druskos.Viską išmaišykite.
5.Jeigu tarkis skystokas dėkite manų ir išmaišykite.Palikite brinkti 10 min.
6.Kepkite storoje,sunkioje keptuvėje ,kuri gerai įkaista ir nereikalauja daug riebalų.Aš kepu tik su lydytu sviestu ,nes jis yra sveikesnis ir skanesnis produktas nei aliejus.
Kepame tik gerai ĮKAITINTUOSE RIEBALUOSE ANT MAKSIMALIOS KAITROS ,nes tik tokiu atveju blynai neprigers riebalų.Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio .Toliau viskas paprasta ir aišku :)
Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą