2020 m. balandžio 29 d., trečiadienis

Kepti obuoliai su varškės įdaru ir traškiu migdoliniu viršumi

Būna dienų ,kai namuose nerandame nei kruopelės saldumynų .Tenka verstis iš tų produktų  kuriuos randame namuose.Šis desertas gimė per 15 min. ir buvo toks puikus ,kad surašiau receptą .Pats nuostabiausias dalykas yra traškus migdolinis viršus .Būtinai išbandykite.


Reikės:

7-8 obuoliai
120 g varškės
1 kiaušinis
rudojo cukraus
maltų migdolų
cinamono

Gaminimas:

1.Obuolius nuplaukite ir perpjaukite pusiau.Seklalizdžius išpjaukite.
2.Varškę sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi. Cukrus pagal poreikius.
3.Varškės masę išdalinkite į obuolių puseles .
4.Viršų apibarstykite maltais migdolais,ruduoju cukrumi ir cinamonu.
5.Kepkite 160 laipsnių temperatūroje iki obuoliai iškeps , o migdolinis viršus taps traškus.Kepimo laikas priklauso ir nuo obuolių rūšies.


Skanu taip,kad nesinorės su niekuom dalintis 😊
Skaniausi linkėjimai,
Rita




2020 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Vištienos kepenėlių paštetas su šaltalankių drebučiais


Nuostabus šventinis užkandis.Patiks visiems kas mėgstate netradicinius ir įdomesnius skonius.Saldžiarūgštė šaltalankių želė puikiai dera prie pašteto ir yra laba viliojanti savo nuostabia spalva.Tikrai verta  išbandyti.Šaltalankiai be viso grožio ir skonio yra tikra vitaminų bomba 💣 


Produktai :

500 g vištienos kepenėlių
2 šalotiniai svogūnai
2 skiltelės česnako
50 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto kepinimui
100 g sviesto į pašteto masę
50 g brendžio
muskato
juodų maltų pipirų
druska

Drebučiai :

150 ml šaltalankių sultčių  100 %
100 ml virinto vandens
1,5  a.š. želatinos
Cukraus ( pagal poreikį )


Gaminimas :

1.Nulupame ir supjaustome svogūnus.
2.Keptuvėje išlydome sviestą ir kepiname svogūnus kol suminkštės.
3.Sudedame kepenėles ir kepiname kelias minutes kol viršus pakeis spalvą ,bet vidus dar bus rausvas.
4.Beriame druskos,pipirų,muskato.Pilame grietinėlę ir brendį.Kaitiname 5 min.
5.Kepenėles su visu padažu sutriname trintuvu .Po truputį metame minkštą sviestą.Jo reikės  100 g. Masę gerai sutriname ir sudedame į indelius.Dedame į šaldytuvą stingti.
6.Šaltalankių sultis atskieskite vandeniu ,įdėkite kelis šaukštus cukraus ,ištirpinkite ir dėkite išbrinkintą želatiną.Želatinos kiekis pagal instrukciją ant pakelio.Skysčio apie 250 ml.Paruoštą želė užpilkite ant pašteto ir padėkite stingti.Drebučių skonis turėtų būti saldžiarūgštis.
Prieš vartojimą palaikykite kambario temperatūroje.Tiekite su prancūzišku batonu arba duonele.

Skaniausi linkėjimai,
Rita


2020 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Šokoladinis Medutis.Velykinis sveikinimas.

Mielieji mano puslapio skaitytojai,

Su Šv.Velykomis !!!
Prabuskime kartu su pavasariu ir gamta,mylėkime ir saugokime save ,artimuosius ir aplink esančius.Leiskime į aplinką šviesias mintis ir tikėkime,kad viska bus gerai .
Būkime sveiki ir laimingi 😊



Mano Velykinio stalo puošmena - šokoladinis Medutis.Esant tokioms karantininėms šventėms ir turint laiko daugiau nei visada ,galima įjungti savo fantaziją ir padaryti šventinį tortą įdomesnį ir gražesnį.Štai tokį kelmą sukonstravau ,palieku vertinti jums.
Dėl torto pasirinkimo,kaip visada tradicinį Medutį nurungė mano mažosios smaližės pasirinkimas,kad tortas turi būti kakavinis,šokoladinis ir ne kitoks.Receptas paprastas ir nesudėtingas,tešla pavyko labai gerai,buvo nesunku iškočioti ,tik miltų jokiu būdu negalima padauginti.Laikštai labai ploni,nuo kremo gerokai išbrinko.Kremas 2 rūšių ,bet galite naudoti ir vienokio skonio.Pjūvyje nelabai ir matyti skirtumo tarp kremų ,tik skoniui priduoda kitokių atspalvių.Tortas tikrai skanus ir nesunkiai pagaminamas.Rašau receptą .


Forma 21 cm   (išėjo 10 lakštų ir nuopjovos trupiniams,jų tikrai nemažai )

Produktai lakštams :

3 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus
110 g medaus ( 3 v.š.)
100 g sviesto
2 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
450 g miltų ( nepadauginti , tešloje esantys miltai pastovėją išbrinksta)
2 v.š. šokoladinės kakavos

Produktai baltam  kremui :

400 g  grietinės 30 % riebumo
200 g grietinėlės 35 % riebumo
40g cukraus pudros
citrinos sultys pagal poreikius

Produktai grietinės ir Rududu kremui :

500 g grietinės
250 g Rududu
citrinos sultys pagal poreikį


Gaminimas :

1.Kiaušinius išplakti su cukrumi.Plakti kol cukrus ištirps.
2.Dėti medų,sviestą ir kaitinti inde ant garų.Masę kaitinti iki vientisumo.
3.Dėti sodą ir laukti kol masė padidės 3-4 kartus.
4.Nuimti nuo garų ir dėti druską.
5.Miltus,kakavą persijoti ir po truputį dėti į masę.Aš dėjau į dar šiltą masę.
6.Permaišyti ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Tešla lipni ir minkšta,neišsigąskite nes ji sutvirtės.Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų !!!
7.Tešlą išimkite iš indo ,truputį pamiltuokite ir padalinkite į lygias 10 dalių.Apie 100 g vienas gabalėlis.
8.Kočioti ant kepimo popieriaus ir subadyti šakute.Kočiokite labai plonai.Galite iš karto pasiruošti daugiau lakštų ,nes kepa labai greitai ,nespėsite kočioti.
9.Kepti 180 *C  4-6 min. nesudeginkite .Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Iškepęs lakštas gražiai pakilęs ,kraštai nepatamsėję.Jeigu kraštai tamsėja ,lakštas jau dega.
10.Dar karštus lakštus apipjaustome pagal kepimo formos dugną .Dedame ant grotelių atvėsti.
11.Visas nuopjovas sustrinkite į trupinius bus papuošimui.Lakštus geriausia kepti iš vakaro,o pertepti sekančią dieną.


12.Kremų paruošimas paprastas : suplakite šaltą grietinę ir grietinėlę su cukraus pudra,pagal skonį dėkite citrinos sulčių.Kremas turi būti labai standus.Jeigu prastai plakasi galite įdėti standiklio.Bet , dažniausiai , įpylus citrinos sulčių išsiplaka puikiai.Sekančiam kremui naudokite kambario temperatūros Rududu .Rududu plakite su grietine iki standaus kremo,dėkite citrinos sulčių.
13.Kremus pasidalinkite lygiomis dalimis,viršutinis sluoksnis kremo.Naudokite formą ,kremas mažiau nutekės per šonus.Viršų pabarstykite trupiniais.Pasilikite truputį kremo šonams aptepti.Suteptą tortą laikykite šaldytuve parą ,išimkite iš formos ,aptepkite šonus kremu ir apibarstykite trupiniais.Puoškite pagal savo fantaziją.Kuo ilgiau tortas stovi,tuo skanesnis tampa.Gaminkite prieš kelias dienas iki vartojimo.

Skaniausi linkėjimai,
Rita









2020 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Rūkytos žuvies užkandis

Puikus užkandis kurį galėsite pasigaminti ir Velykų stalui.Greitai ir lengvai pagaminamas ,svarbu turėti pagrindinius ingredientus.Galite improvizuoti ir sukurti savo variantą .Nebūtina naudoti visus mano nurodytus produktus,tiesiog dėjau ką radau šaldytuve .Ir gavosi net ir labai neprastai .😊


Produktai :

Rūkytos žuvies  (aš naudojau plačiakaktį ,kuris  man yra labai skanus)
Raudonojo svogūno
Krapų
Svogūno laiškų
Agurko
Avokado
Laimo arba citrinos
Virto kiaušinio
Žirnelių
Majonezo
Pipirų
Mėgstamų prieskonių


Gaminimas :

1.Nuo žuvies pašalinkite odą,kruopščiai išrinkite kaulus.Susmulkinkite.
2.Nulupkite svogūną,agurką,avokado puselę ir supjaustykite.Avokadą aplaistykite laimo sultimis.
3.Smulkiai sukapokite virtą kiaušinį ,pasmulkinkite krapus, svogūnų laiškus.
4.Dėkite žirnelių, majonezo,pipirų ir išmaišykite.Proporcijos pagal jūsų skonį.
5.Jeigu turite žiedą, galite suformuoti taip kaip padariau aš.Galite patiekti porcijomis  arba sudėti į serviravimo indą.Skanu su juoda duona aptepta sviestuku.Sviestą apibarsčiau špinatų ir burokėlių milteliais,prieskoniais.

Skaniausi linkėjimai,
Rita




2020 m. balandžio 4 d., šeštadienis

Vištienos kotletai pievagrybių padaže


Produktai maltai vištienai :

800 g vištienos krūtinėlės
180 g varškės
2 v.š. riebios grietinės
1 kiaušinis
4 skiltelės česnako
1  svogūnas
druska
juodi malti pipirai
miltų kotletų apvoliojimui

Padažui :

250 ml grietinėlės 10 %
0,5 l vištienos sultinio
3 v.š. miltų
250 g pievagrybių
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
druska
pipirai



Gaminimas :

1.Sumalkite vištienos krūtinėles.
2.Sudėkite visus nurodytus ingredientus ir išminkykite.Svogūnus supjaustykite kuo smulkiau,česnakui naudokite spaustuvę.
3.Suformuokite kotletus ir apvoliokite miltuose.Kotletus apkepkite aliejuje iki gražiais apskrus abi pusės.
4.Apkeptus kotletus dėkite į puodą,pilkite sultinio ir patroškinkite.Troškinkite tiek kol paruošite padažą.
5.Tuo tarpu pasiruoškite pievagrybių padažą :
Pievagrybius supjaustykite,svogūną susmulkinkite,dėkite smulkintą česnaką ,tarkuotą morką ir kepinkite keptuvėje ant aliejaus ar sviesto.Kai daržovės suminkštės barstykite miltus,maišykite .Po truputį pilkite grietinėlę ir maišykite.Pastoviai nelaikykite ant kaitros. Dabar iš puodo su kotletais   pilkite sultinį .Kai matysite ,kad padažas sutirštėjo ir gražiai išsimaišė ,supilkite ant kotletų.Atsargiai permaišykite,kad nesardytumėte kotletų ir užvirinkite. Kaitrą išjunkite.
Tiekite su daržovėmis,bulvių koše.

Skaniausi linkėjimai,
Rita





2020 m. balandžio 3 d., penktadienis

Lašiša kreminiame špinatų padaže

Aš gaminu greičiau negu rašau receptus ..😊 dėl to kartais padarau nuotraukas ,o receptą surašyti ir nebelieka laiko.Tai va taip nutiko ir su šia lašiša.Lašiša daugiau negu nereali,o pagaminimas labai paprastas.Labai siūlau išbandyti , tikrai nenusivilsite.

Produktai :

4 gabalėliai lašišos
1 svogūnas (puikiai tiktų raudonas  arba šalotas)
4 skiltelės česnako
1-2 pomidorai
puselė laimo
100 g šviežių špinatų
100 ml balto sauso vyno
250 ml grietinėlės 12 %
250 ml daržovių arba vištienos sultinio
sauja parmezano
druskos
1 a.š. rudojo cukraus
juodų maltų pipirų
sviesto
aliejaus


Gaminimas:

1.Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus.Dedame lašiša odele žemyn ir kepame apie 3 - 4 min .Barstome druska,pipirais. Išimame iš keptuvės .
2.Į tą pačią keptuvę dedame smulkintą svogūną ,gabalėlį sviesto ir kepiname.Veliau dedame smulkintą česnaką ir toliau kepiname.
3.Pilame vyną ,pakepiname kol nugaruos  ir pilame sultinį.
4.Į keptuvę dedame smulkintą pomidorą , šaukštelį cukraus ,įspaudžiame laimo sulčių.Kepiname.Pilame grietinėlę.
5.Dedame nuplautas ir nusausintus špinatus .
6.Kai špinatai pašus beriame saują parmezano. Išmaišome ir atgal į keptuvę dedame  lašišą.
7.Patroškiname apie 7 min.
Tiekiame su bulvių koše,ryžiais.

Skaniausi linkejimai,
Rita





2020 m. kovo 21 d., šeštadienis

Jautienos troškinys burgundiškai

Karantino laikotarpiu siūlau gaminti kuo daugiau patiekalų ,kurių užtektų kelioms dienoms.Tam puikiai tiks troškiniai,sriubos,plovai ar sotūs mėsos ir kruopų patiekalai.Kad nereikėtų dažnai vaikščioti po parduotuves ,suplanuokite savo meniu bent kelioms dienoms į priekį .O gal pavyks pasiplanuoti ir visai savaitei.Siūlau burgundišką troškinį ,kuris yra be galo skanus,sotus ir net prabangus.Šio troškinio pakako kelioms dienoms,valgėme apsilaižydami.Burgundiško troškinio receptą jau esu įkėlusi,tik ingredientų sąrašas  buvo gerokai ilgesnis.Šis variantas supaprastintas ,bet tikrai ne ką mažiau skanus.




Reikės :

1,5 kg jautienos mentės
200 g rūkytos šoninės
4 svogūnai
4 morkos
3 skiltelės česnako
2 lauro lapai
šakelė rozmarino,čiobrelio
druskos ,maltų pipirų
3 v.š. miltų
2 v.š. rudojo cukraus
2v.š. pomidorų pastos
750  ml raudonojo sauso vyno
aliejaus

Garnyrui bulvių košė,mėgstamos daržovės.

Gaminimas :

1.Mėsą nuplauti,nusausinti ,supjaustyti kubeliais. Pabarstyti druska ir pipirais.
2.Svogūnus,česnaką ir morkas nulupti.Morkas pjaustome stambiai ,česnako skilteles per pusę,svogūnus stambiau.
3.Pasirinkite puodą kuriame ir kepinsite ir troškinsite.Jis turėtų būti didesnis ir storasienis.Idealu jeigu tai būtų špižinis indas.
4.Į puodą pilkite truputį aliejaus,įkaitinkite  ir apkepinkite smulkintą šoninę.Dėkitejautieną  ir apkepkite iš visų  pusių.Puodą rinkitės didesnį,kad mėsa nebūtų susigrūdusi.Arba kepinkite mėsą dalimis.Ant viršaus užberkite miltus ir išmaišykite.
4.Kartu kepti dėkite svogūnus,česnaką,morkas,barstykite cukrų ir dėkite pomidorų pastą.Viską išmaišykite ,dėkite rozmariną,čiobrelius ir pilkite vyną.


5.Užvirinkite ir dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę  2-3 valandoms.
6.Paruoštas troškinys yra tirštos konsistencijos,jautiena minkšta ir tirpstanti burnoje.
Troškinį tiekite su bulvių koše ,mėgstamomis daržovėmis .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita





2020 m. kovo 16 d., pirmadienis

Švilpikai

Dvi savaitės karantino..tikėkimės,kad tik dvi..Ką veikti ? Namai pradėti šveisti ,bet ir valgyti skaniai norisi 😋 Neliūdėkime - gaminkime ir išnaudokime karantino laiką patiekalams, kuriems paprastu metu tiesiog nelieka laiko.Švilpikus esu gaminusi ne kartą ,bet recepto mano tinklaraštyje nebuvo.Taisau padėtį ir keliu sotų ,pigų ir labai skanų lietuvišką patiekalą.


Reikės:

Apie 1 kg bulvių
1/4 dalį bulvių masės miltų ( žiūrėti foto)
1 kiaušinis
druskos pagal poreikius

sūdytų lašinių
svogūnų
grietinės

Gaminimas :

1. Su lupena išverdame bulves.Atvėsiname,nulupame ir sumalame arba sutriname bulvių grūstuvu.Tik ne su blenderiu.
2. Į bulvių masę dedame 1/4 masės miltų.Bulvių masę daliname į 4  dalis,vieną dalį išimame ir užpildome miltais.Kaip foto.Dedame druską ir kiaušinį.Masę gerai išminkome.



3. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame bulvių masę ,pirštais išplojame ir supjaustome.
4. Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir su tarpais išdėliojame švilpikus.Riebalais tepti nebūtina.Kepame 200*C  įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. , po to apverčiame ir kepame dar 15 min..Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Iškepę švilpikai yra išsipūtę ir gražiai apskrudę iš abiejų pusių.
5. Nulupame svogūnus,supjaustome lašinius ir pakepiname.Galite iš karto sumaišyti su grietine arba dėti atskirai.
6. Iškeptus švilpikus galima permaišyti su padažu ir pakaitinti orkaitėje .

Skaniausi linkėjimai,
Rita


2020 m. vasario 24 d., pirmadienis

Šaltibarščiai


Lietuviškus šaltibarščius galiu valgyti ištisus metus.Šis patiekalas sezoniškumo neturi,nors kai kuriems šaltibarsčiai yra vasaros maistas.Tik ne mano šeimoje 😊 Kiekviena šeimininkė turi savą šaltibarščių receptą ir jo laikosi.Man patinka tiršti,nepraskiesti ir būtinai su rūgštele.Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės.Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais ir su virtais burokėliais.Jeigu naudoju virtus burokėlius papildomai dedu rūgštelės.
Tad dalinuosi savo pamėgtu receptu.


Reikės :

1 l šaltibarščių arba paprasto kefyro
1 agurkas
sauja svogūnų laiškų
sauja šv.krapų
2 kietai virti kiaušiniai
0,25 l  marinuotų burokėlių su visu skystimu
druska pagal poreikius

Prie šaltibarščių bulvių košė su spirgais arba paprastai virtos bulvės.

Gaminimas:

1.Agurką,krapus ir svogūnų laiškus supjaustome.
2.Dedame burokėlius,išmaišome.
3.Sudedame smulkintus virtus kiaušinius.
4.Užpilame kefyrą ir išmaišome.
5.Druską nauojame pagal poreikius.

Jeigu šaltibarščius gaminu su paprastu kefyru ,tai dedu 2 v.š. grietinės.Naudojant virtus burokėlius juos sutarkuoju burokine tarka,pasūdau ir užpilu  kelis šaukštus obuolių arba raudonojo vyno acto.Jokiu vandeniu ar pienu šaltibarščių neskiedžiu.Mums patinka tiršti.

Skaniausi linkėjimai,
Rita




2020 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Matjes silkė su labai gardžiu padažu

Švelni lyg šilkas,minkšta kaip sviestas . Kas ? Tokia yra daniška silkė Matjes. Tai neneršusi silkė yra labai riebi ir skani.Jos riebumas siekia nuo 16 iki 25 % .Tuo tarpu paprasta  silkė tik apie 11 %. Pagautos silkės yra užpilamos sūrimu ,o vėliau užšaldomos.Prekybos vietoje yra atšildomos ir paruošiamos pardavimui. Matjes silkių filė parduodama su uodega,nes yra savotiškas jos valgymo ritualas.Silkė yra imama už uodegos,pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose ,pakeliama aukštyn ir  dedama tiesiai į burną...😊 Mes taip nebandėme ,tačiau paruošiau ją labai skaniai.Kas neesate ragavę šios silkės būtinai tai padarykite.Skonis vertas kainos , kuri nėra labai žema.Nepirkite šios silkės didžiuosiuose prekybos centruose.
Pati geriausia silkė  mažuose prekybos taškuose,kioskuose,vagonėliuose.


Reikės :

1 silkė  Matjes  ( 1 vnt. yra dvi filė puselės )

Visi priedai matomi mano lėkštėje yra pagal skonį ir pomėgius.
Ši silkė skani su juoda duona ,o su bulvėmis puikiai tiks pietums ar vakarienei.Užtepkite padažo ant juodos duonos ,ant viršaus dėkite silkės gabalėlius ir bus puikus užkandis.

2 v.š.graikiško jogurto
2 v.š. majonezo Hellmann's
1 v.š. Heinz sweet garstyčių
saldžiarūgštis obuolys ( naudojau Jonagold)
puselė raudono svogūno


Padažui skirtus produktus išmaišykite,obuolį ir svogūną smulkiai supjaustykite.Silkę prieš valgant supjaustykite gabaliukais.Tepkite padažą ant duonos,dėkite silkės gabalėlį ir skanaus !!!






2020 m. vasario 3 d., pirmadienis

Purūs vištienos kotletai padaže

Ką valgyti ? Kasdieninis klausimas neduodantis ramybės vos ne kiekvienai šeimininkei.Jeigu pabodo tradiciškai gaminama vištienos krūtinėlė, pabandykite ją sumalti ir pagaminti kotletus su padažu.Kad krūtinėlė nebūtų sausa į faršą įdėkite varškės .Varškės visai nesijaus,o kotletai bus minkšti ir purūs.Garnyrui pasirinkite perlines kruopas,bus įdomiau ,o gal net ir skaniau nei įprastai patiekiamos  bulvės.


Kotletams :

500-600 g vištienos krūtinėlės
200 g varškės
1 kiaušinis
2 v.š. riebios grietinės
2-3 skiltelės česnako
1 svogūnas
druska (pagal poreikį)
pipirai

miltų apvoliojimui
alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

0,5 l sultinio
1 morka
1 svogūnas
2 v.š. miltų 
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š rudojo cukraus
druska ( pagal poreikį)

Garnyrui :

200 g perlinių kruopų ( virimo maišeliuose)
1 svogūnas
mėgstamų prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus


Gaminimas :

1.Sumaltą vištienos krūtinėlę išminkome su visais nurodytais ingredientais.
2.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
3.Kotletus trumpai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.Su popieriniu rankšluosčiu sugerkite riebalų perteklių ir dėkite į pasirinktą kepimo indą.Kepkite  180 *C laipsnių orkaitėje 20 minučių.


4.Padažui pakepinkite sutarkuotą morką,smulkintą svogūną ir pomidorų padažą.Dėkite rudojo cukraus.Pakepinkite iki rudumo miltus ir po truputį pilkite sultinį.Ištrinkite iki vientisumo.Viską kartu išmaišykite ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir pakaitinkite.Jeigu padažas laba tirštas įpilkite dar šiek tiek sultinio.
5.Išvirkite perlines kruopas ir sumaišykite su kepintu svogūnu,prieskoniais.
6.Padažu užpilkite kotletus ir kepkite orkaitėje iki pradės kunkuliuoti.Išjunkite orkaitę ir palikite 15 min. skoniams persigerti.


Tiekite su perlinių kruopų garnyru ir daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai,
Rita


2020 m. sausio 1 d., trečiadienis

Šventinis tortas Snickers




Šventėms pasirinkau tortų tortą,numylėtą ir išgirtą,mano tinklaraščio favoritą Nr 1 - skanųjį tortą  Snickers. Šiam tortui daug liaupsių jau nereikia,peržiūrų skaičius ir populiarumas kalba pats už save. Pusė milijono peržiūrų labai gražus skaičius,bet ir tortas vertas to. Ką čia tobulinti ,bet aš nebūčiau aš jeigu neįkiščiau į tortą ko nors ne pagal receptą.Taigi naujamečiui Snickersas buvo ''paturbintas'' mandarinais ir gardžiu juodųjų serbentu pertepimu.Šokoladu biskvitų nelaisčiau ,tik sirupu.
Buvo tikrai gardu 😋 Dar kartą nuoroda į torto Snickers receptą - ČIA 

Skaniausi linkėjimai,
Rita