2020 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Matjes silkė su labai gardžiu padažu

Švelni lyg šilkas,minkšta kaip sviestas . Kas ? Tokia yra daniška silkė Matjes. Tai neneršusi silkė yra labai riebi ir skani.Jos riebumas siekia nuo 16 iki 25 % .Tuo tarpu paprasta  silkė tik apie 11 %. Pagautos silkės yra užpilamos sūrimu ,o vėliau užšaldomos.Prekybos vietoje yra atšildomos ir paruošiamos pardavimui. Matjes silkių filė parduodama su uodega,nes yra savotiškas jos valgymo ritualas.Silkė yra imama už uodegos,pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose ,pakeliama aukštyn ir  dedama tiesiai į burną...😊 Mes taip nebandėme ,tačiau paruošiau ją labai skaniai.Kas neesate ragavę šios silkės būtinai tai padarykite.Skonis vertas kainos , kuri nėra labai žema.Nepirkite šios silkės didžiuosiuose prekybos centruose.
Pati geriausia silkė  mažuose prekybos taškuose,kioskuose,vagonėliuose.


Reikės :

1 silkė  Matjes  ( 1 vnt. yra dvi filė puselės )

Visi priedai matomi mano lėkštėje yra pagal skonį ir pomėgius.
Ši silkė skani su juoda duona ,o su bulvėmis puikiai tiks pietums ar vakarienei.Užtepkite padažo ant juodos duonos ,ant viršaus dėkite silkės gabalėlius ir bus puikus užkandis.

2 v.š.graikiško jogurto
2 v.š. majonezo Hellmann's
1 v.š. Heinz sweet garstyčių
saldžiarūgštis obuolys ( naudojau Jonagold)
puselė raudono svogūno


Padažui skirtus produktus išmaišykite,obuolį ir svogūną smulkiai supjaustykite.Silkę prieš valgant supjaustykite gabaliukais.Tepkite padažą ant duonos,dėkite silkės gabalėlį ir skanaus !!!






2020 m. vasario 3 d., pirmadienis

Purūs vištienos kotletai padaže

Ką valgyti ? Kasdieninis klausimas neduodantis ramybės vos ne kiekvienai šeimininkei.Jeigu pabodo tradiciškai gaminama vištienos krūtinėlė, pabandykite ją sumalti ir pagaminti kotletus su padažu.Kad krūtinėlė nebūtų sausa į faršą įdėkite varškės .Varškės visai nesijaus,o kotletai bus minkšti ir purūs.Garnyrui pasirinkite perlines kruopas,bus įdomiau ,o gal net ir skaniau nei įprastai patiekiamos  bulvės.


Kotletams :

500-600 g vištienos krūtinėlės
200 g varškės
1 kiaušinis
2 v.š. riebios grietinės
2-3 skiltelės česnako
1 svogūnas
druska (pagal poreikį)
pipirai

miltų apvoliojimui
alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

0,5 l sultinio
1 morka
1 svogūnas
2 v.š. miltų 
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š rudojo cukraus
druska ( pagal poreikį)

Garnyrui :

200 g perlinių kruopų ( virimo maišeliuose)
1 svogūnas
mėgstamų prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus


Gaminimas :

1.Sumaltą vištienos krūtinėlę išminkome su visais nurodytais ingredientais.
2.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
3.Kotletus trumpai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.Su popieriniu rankšluosčiu sugerkite riebalų perteklių ir dėkite į pasirinktą kepimo indą.Kepkite  180 *C laipsnių orkaitėje 20 minučių.


4.Padažui pakepinkite sutarkuotą morką,smulkintą svogūną ir pomidorų padažą.Dėkite rudojo cukraus.Pakepinkite iki rudumo miltus ir po truputį pilkite sultinį.Ištrinkite iki vientisumo.Viską kartu išmaišykite ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir pakaitinkite.Jeigu padažas laba tirštas įpilkite dar šiek tiek sultinio.
5.Išvirkite perlines kruopas ir sumaišykite su kepintu svogūnu,prieskoniais.
6.Padažu užpilkite kotletus ir kepkite orkaitėje iki pradės kunkuliuoti.Išjunkite orkaitę ir palikite 15 min. skoniams persigerti.


Tiekite su perlinių kruopų garnyru ir daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai,
Rita


2020 m. sausio 1 d., trečiadienis

Šventinis tortas Snickers




Šventėms pasirinkau tortų tortą,numylėtą ir išgirtą,mano tinklaraščio favoritą Nr 1 - skanųjį tortą  Snickers. Šiam tortui daug liaupsių jau nereikia,peržiūrų skaičius ir populiarumas kalba pats už save. Pusė milijono peržiūrų labai gražus skaičius,bet ir tortas vertas to. Ką čia tobulinti ,bet aš nebūčiau aš jeigu neįkiščiau į tortą ko nors ne pagal receptą.Taigi naujamečiui Snickersas buvo ''paturbintas'' mandarinais ir gardžiu juodųjų serbentu pertepimu.Šokoladu biskvitų nelaisčiau ,tik sirupu.
Buvo tikrai gardu 😋 Dar kartą nuoroda į torto Snickers receptą - ČIA 

Skaniausi linkėjimai,
Rita



2019 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Kreminė moliūgų ir cukinijų sriuba

Skani ir sveika sriuba - geros nuotaikos ir energijos garantas.Trintos sriubos labai populiarios ,nes šioms sriuboms paruošti nereikia jokių ypatingų priemonių.Vasarai artėjant į pabaigą ,sezoninių daržovių tinkamų sriubai gausybė.Jums lieka tik išsirinkti ,gaminti ir mėgautis.Šiuo būdu galima gaminti įvairių daržovių sriubą.


Reikės :

1 nedidelė geltonoji cukinija
1 nedidelis sviestinis moliūgas
2  svogūnai
5 skiltelės česnako
citrinos sulčių pagal poreikį
universalaus prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus
1 mažas indelis kokosų pieno
200 ml naminio sultinio
pipirų
šviežio šalavijo šakelė
1 v.š. cukraus
druskos
keli griežinėliai Chorizo dešros



Gaminimas :

1.Moliūgui nulupkite odą ir  pašalinkite sėklas. Gabaliukais supjaustykite cukiniją ir svogūnus.Dėkite į kepimo indą ,ant viršaus dėkite česnako skilteles,barstykite prieskoniais ir pašlakstykite alyvuogių aliejaus.Kepkite  180 * C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės.
2.Puode įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus dėkite šalavijo šakelę,pipirus ir pakepinkite.Šalaviją išmeskite,jo aromatas liks aliejuje.
3.Į puodą pilkite kokosų pieną,sultinį ir užvirinkite.Dėkite druskos,cukraus.
4.Iškeptas daržoves dėkite į tą patį puodą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.Jeigu trūksta rūgštelės įpilkite citrinos sulčių.
5.Chorizo dešrą susmulkinkite ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
Sriubą tiekiame su česnakiniais skrebučiais .Ant viršaus barstome Chorizo traškučius.
Skanaus !!!


2019 m. liepos 27 d., šeštadienis

Glazūruotos triušienos dešrelės su šonine

Šis patiekalas puikus savo paprastumu ir greitu paruošimu.''Kitchen me'' meistrai jau pasirūpino puikiu šviežios triušienos dešrelių   skoniu,jums belieka tik pasirūpinti gera šonine ir dailiai ja apvynioti dešreles.Šias dešreles labai skanu valgyti su bulvių koše.


4-5 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

3 pak x 250 g  ''Kitchen me'' Šviežių triušienos dešrelių
18  šviežios arba rūkytos šoninės juostelių
6 v.š.  Vorčesterio padažo
1,5 v.š. medaus
kelios šakelės šviežio  šalavijo


Gaminimas :

1.Kepimo skardą išklojame šalavijo šakelėmis.Kepimo metu šalavijas atiduos  visą savo nuostabų aromatą.
2.Triušienos dešreles susukame į šoninės juosteles.


3.Dedame kepti į 200 *C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.
4.Į įkaitintą keptuvę supilame Vorčesterio padažą ir medų.Sudedame iškeptas dešreles ir kaitiname iki dešrelės pasidengs glazūra.
5.Tiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus !!!

Kreminė pomidorų sriuba su kokosu pienu ir antiena


Nepaprastai gardi sriuba kurios variantų yra begalė.Dirbti teks minimaliai,bet už tai rezultatas tikrai nustebins.Ši pomidorų sriuba tiks ir su jūros gėrybėmis,o va su antiena tai buvo naujas išbandymas.
Labai vykęs bandymas kuris bus pakartotas.


6 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

'' Lapino puotos ''  Šviežio antienos rinkinio sriubai
6 pomidorai
3 raudoni svogūnai
5 skiltelės česnako
šalavijo šakelė
druska
pipirai
1 v.š. cukraus
alyvų aliejaus
1 maža skardinė kokoso pieno
1 maža skardinė smulkintų pomidorų
universalių prieskonių mišinio

Gaminimas :

1.Iš antienos rinkinio išverdame sultinį.Nusemkite 200 ml sriubai,o kitą galite užsišaldyti,sunaudosite vėliau.Mėsą nuo kaulų nuimkite ir galėsite sudėti į paruoštą sriubą.Tik jos trinti nereikėtų.
2.Skiltelėmis supjaustykite pomidorus,svogūnus ir dėkite į kepimo skardą.Ant viršaus dėkite česnako skilteles ,apšlakstykite aliejumi ir prieskonių mišiniu.Kepkite iki 180 *C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės ir apskrus.
3.Į puodą kuriame virsite sriubą pilkite aliejaus,įkaitinkite ir pilkite konservuotus pomidorus,dėkite cukrų druską,pipirų ,šalaviją ir pakepinkite.
4.Supilkite sultinį ,kokosų pieną ir užvirinkite.
5.Iškeptas daržoves sudėkite į trintuvą,ten pat pilkite ir masę iš puodo ir sutrinkite iki vientisos kreminės masės.Dar kartą užvirinkite.
6.Tiekite su skrebučiais.

Skanaus !!!





Greiti cukinijų blyneliai

Greitai pagaminami ir labai skanūs cukinijų blyneliai.Puikiai tiks pusryčiams,pietums ir vakarienei.Darbo nedaug , o rezultatas - puikus.Į tešlą galite įberti saują parmezano,bus dar skaniau.



Reikės :

2 cukinijos
2 kiaušiniai
2 skiltelės česnako
druska ( pagal poreikius)
4-5 v.š. miltų
aliejaus kepimui

Gaminimas :


1. Burokine tarka sutarkuojame cukinijas ir apibarstome druska.Paliekame pastovėti.


2.Susidariusį skystį nupilame.


3.Dedame kiaušinius,česnaką.


4.Toliau dedame miltus ir išmaišome.


4.Įkaitiname aliejų ir dedame po 1 v.š. tešlos.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.Tiekiame su graikišku jogurtu arba grietine.Skanūs ir šalti.

Skanaus !!!

2019 m. liepos 23 d., antradienis

Anties krūtinėlė su naminiu uogų ir slyvų padažu

Gurmaniškas patiekalas šventinei vakarienei.Norėdami skaniai pavalgyti netaupykite kokybiškai mėsai ,pasirinkite tinkamą temperatūrą ir kepimo laiką.Aš gaminu su  Lapino puota  produkcija.Prie anties krūtinėles garnyrui puikiai tiks  bulvės ar bulvių košė,daržovės.Šio patiekalo vinis - nerealus uogų padažas.Nuodėmė neparagauti !!! Nesudėtinga ir labai gardu.



4 porcijos
Gaminimui 45 min

Reikės :

2 pak. x  500 g  ''Lapino puotos '' šviežios anties filė su oda
druska
pipirai
2 skiltelės česnako
aliejaus

Padažui :

200 ml sultinio
sauja įvairių uogų (šilauogės,avietės,serbentai)
sauja džiovintų slyvų
2 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo

Gaminimas :

1.Anties krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai rombais ir įtrinkite druska ir pipirais.Palikite pastovėti.
2.Padažui  kaitiname sultinį su slyvomis ir uogomis.Vėliau dedame medų ,sojos padažą  ir dar truputį pakaitiname.Padažą sutriname  blenderiu.
3.Į storapadę  keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir dėkite česnako skilteles.Pakepinkite 1minutę ir nustumkite į šoną.Krūtinėles dėkite odele žemyn ir kepkite 4 min verskite į kitą pusę ir kepkite dar 4 minutes.Dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 min.
4.Tiekite su paruoštu padažu ,daržovėmis,bulvių koše .Viskas pagal skonį ir poreikius.






Skanių atradimų jūsų virtuvėje !!!

2019 m. liepos 9 d., antradienis

Šokoladinis tortas su raudonaisiais serbentais

Patys skaniausi desertai pagaminti iš sezonininių uogų.Šie metai labai dosnūs uogų derliumi ,dėl to svarbu nepražiopsoti ir būtinai pagaminti kažką naujo.Bėgau į savo namų sodelį su mintimi apie šį tortą,kuris jau  senai man nedavė ramybės.Raudonasis serbentas labai kukli uoga,bet tortas pavyko tikrai prabangus ir labai suderintas.Būtinai išbandykite.Šokoladą naudokite juodą ,kartų su daugiau kakavos.Kuo tamsesnis bus šokoladas,tuo pikantiškesnis bus torto skonis.Šokoladas su čili - būtų tobula 😋 Torto pagrindą galite daryti nekeptą arba mano variantą su keptu biskvitu.



  Torto forma 20 cm .Galite kepti iš pusės normos.Aš  kepiau iš visos normos ,biskvitą pjoviau pusiau ir sunaudojau tik vieną.Kitą pusę užšaldžiau kitam kartui.

Biskvitui :

2 kiaušiniai
1 ind. saldinto kondensuoto pieno
100 g tirpinto sviesto
7 v.š. miltų
2 v.š. kakavos
1,5 a.š. kepimo miltelių

Serbentų sluoksniui :

400 ml raudonųjų serbentų sulčių su cukrumi ( drebučiai)
20 g želatinos
vandens želatinos brinkinimui

Drebučiams reikia išspausti serbentų sultis ir sumaišyti lygiomis dalimis su cukrumi.Galima pavirti 15-20 minučių.Mano buvo nevirti.

Šokoladinis sluoksnis :

200 g juodojo šokolado
200-300 ml riebios grietinėlės



Gaminimas :

1.Biskvitui plakame kiaušinius iki putotos masės ir po truputį pilame kondensuotą pieną.Toliau pilame tirpintą atvėsintą sviestą ir dar paplakame.
2.Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.Sijojame į masę ir palengva išmaišome.
3.Kepame 180 * C temperatūroje 30-40 min.Atvėsiname ir perpjauname pusiau.Naudosime tik vieną pusę.
4.Išbrinkinkite želatiną su tris kart daugiau vandens nei naudosite želatinos. Pvz. 3 v.š. želatinos užpyliau 9 v.š. vandens.Želatinai išbrinkus ištirpinkite ant garų vonelės ir po truputį pilkite į serbentų masę.
5.Torto formos vidų apjuoskite acetato juosta ir į dugną įdėkite padėkliuką.Dėkite biskvitą ir ant viršaus pilkite dalį serbentų masės.Biskvitą galite padrėkinti sirupu .Dedame į šaldiklį stingti. Po 15 min. supilkite likusią serbentų masę ir dėkite atgal į šaldiklį.
6.Sulaužykite šokoladą  ir užpilkite karšta grietinėle.Palikite kokioms 8 minutėms ir išmaišykite. Kremą atvėsinkite ir supilkite ant serbentų sluoksnio.
Jeigu norite,kad sustingtų greičiau dėkite į šaldiklį.Arba galite laikyti per naktį šaldytuve.
Puoškite pagal fantaziją.




idėja iš Sonatinos