2019 m. liepos 27 d., šeštadienis

Glazūruotos triušienos dešrelės su šonine

Šis patiekalas puikus savo paprastumu ir greitu paruošimu.''Kitchen me'' meistrai jau pasirūpino puikiu šviežios triušienos dešrelių   skoniu,jums belieka tik pasirūpinti gera šonine ir dailiai ja apvynioti dešreles.Šias dešreles labai skanu valgyti su bulvių koše.


4-5 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

3 pak x 250 g  ''Kitchen me'' Šviežių triušienos dešrelių
18  šviežios arba rūkytos šoninės juostelių
6 v.š.  Vorčesterio padažo
1,5 v.š. medaus
kelios šakelės šviežio  šalavijo


Gaminimas :

1.Kepimo skardą išklojame šalavijo šakelėmis.Kepimo metu šalavijas atiduos  visą savo nuostabų aromatą.
2.Triušienos dešreles susukame į šoninės juosteles.


3.Dedame kepti į 200 *C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.
4.Į įkaitintą keptuvę supilame Vorčesterio padažą ir medų.Sudedame iškeptas dešreles ir kaitiname iki dešrelės pasidengs glazūra.
5.Tiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus !!!

Kreminė pomidorų sriuba su kokosu pienu ir antiena


Nepaprastai gardi sriuba kurios variantų yra begalė.Dirbti teks minimaliai,bet už tai rezultatas tikrai nustebins.Ši pomidorų sriuba tiks ir su jūros gėrybėmis,o va su antiena tai buvo naujas išbandymas.
Labai vykęs bandymas kuris bus pakartotas.


6 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

'' Lapino puotos ''  Šviežio antienos rinkinio sriubai
6 pomidorai
3 raudoni svogūnai
5 skiltelės česnako
šalavijo šakelė
druska
pipirai
1 v.š. cukraus
alyvų aliejaus
1 maža skardinė kokoso pieno
1 maža skardinė smulkintų pomidorų
universalių prieskonių mišinio

Gaminimas :

1.Iš antienos rinkinio išverdame sultinį.Nusemkite 200 ml sriubai,o kitą galite užsišaldyti,sunaudosite vėliau.Mėsą nuo kaulų nuimkite ir galėsite sudėti į paruoštą sriubą.Tik jos trinti nereikėtų.
2.Skiltelėmis supjaustykite pomidorus,svogūnus ir dėkite į kepimo skardą.Ant viršaus dėkite česnako skilteles ,apšlakstykite aliejumi ir prieskonių mišiniu.Kepkite iki 180 *C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės ir apskrus.
3.Į puodą kuriame virsite sriubą pilkite aliejaus,įkaitinkite ir pilkite konservuotus pomidorus,dėkite cukrų druską,pipirų ,šalaviją ir pakepinkite.
4.Supilkite sultinį ,kokosų pieną ir užvirinkite.
5.Iškeptas daržoves sudėkite į trintuvą,ten pat pilkite ir masę iš puodo ir sutrinkite iki vientisos kreminės masės.Dar kartą užvirinkite.
6.Tiekite su skrebučiais.

Skanaus !!!





Greiti cukinijų blyneliai

Greitai pagaminami ir labai skanūs cukinijų blyneliai.Puikiai tiks pusryčiams,pietums ir vakarienei.Darbo nedaug , o rezultatas - puikus.Į tešlą galite įberti saują parmezano,bus dar skaniau.



Reikės :

2 cukinijos
2 kiaušiniai
2 skiltelės česnako
druska ( pagal poreikius)
4-5 v.š. miltų
aliejaus kepimui

Gaminimas :


1. Burokine tarka sutarkuojame cukinijas ir apibarstome druska.Paliekame pastovėti.


2.Susidariusį skystį nupilame.


3.Dedame kiaušinius,česnaką.


4.Toliau dedame miltus ir išmaišome.


4.Įkaitiname aliejų ir dedame po 1 v.š. tešlos.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.Tiekiame su graikišku jogurtu arba grietine.Skanūs ir šalti.

Skanaus !!!

2019 m. liepos 23 d., antradienis

Anties krūtinėlė su naminiu uogų ir slyvų padažu

Gurmaniškas patiekalas šventinei vakarienei.Norėdami skaniai pavalgyti netaupykite kokybiškai mėsai ,pasirinkite tinkamą temperatūrą ir kepimo laiką.Aš gaminu su  Lapino puota  produkcija.Prie anties krūtinėles garnyrui puikiai tiks  bulvės ar bulvių košė,daržovės.Šio patiekalo vinis - nerealus uogų padažas.Nuodėmė neparagauti !!! Nesudėtinga ir labai gardu.



4 porcijos
Gaminimui 45 min

Reikės :

2 pak. x  500 g  ''Lapino puotos '' šviežios anties filė su oda
druska
pipirai
2 skiltelės česnako
aliejaus

Padažui :

200 ml sultinio
sauja įvairių uogų (šilauogės,avietės,serbentai)
sauja džiovintų slyvų
2 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo

Gaminimas :

1.Anties krūtinėlės odelę įpjaukite įstrižai rombais ir įtrinkite druska ir pipirais.Palikite pastovėti.
2.Padažui  kaitiname sultinį su slyvomis ir uogomis.Vėliau dedame medų ,sojos padažą  ir dar truputį pakaitiname.Padažą sutriname  blenderiu.
3.Į storapadę  keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir dėkite česnako skilteles.Pakepinkite 1minutę ir nustumkite į šoną.Krūtinėles dėkite odele žemyn ir kepkite 4 min verskite į kitą pusę ir kepkite dar 4 minutes.Dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 min.
4.Tiekite su paruoštu padažu ,daržovėmis,bulvių koše .Viskas pagal skonį ir poreikius.






Skanių atradimų jūsų virtuvėje !!!

2019 m. liepos 9 d., antradienis

Šokoladinis tortas su raudonaisiais serbentais

Patys skaniausi desertai pagaminti iš sezonininių uogų.Šie metai labai dosnūs uogų derliumi ,dėl to svarbu nepražiopsoti ir būtinai pagaminti kažką naujo.Bėgau į savo namų sodelį su mintimi apie šį tortą,kuris jau  senai man nedavė ramybės.Raudonasis serbentas labai kukli uoga,bet tortas pavyko tikrai prabangus ir labai suderintas.Būtinai išbandykite.Šokoladą naudokite juodą ,kartų su daugiau kakavos.Kuo tamsesnis bus šokoladas,tuo pikantiškesnis bus torto skonis.Šokoladas su čili - būtų tobula 😋 Torto pagrindą galite daryti nekeptą arba mano variantą su keptu biskvitu.



  Torto forma 20 cm .Galite kepti iš pusės normos.Aš  kepiau iš visos normos ,biskvitą pjoviau pusiau ir sunaudojau tik vieną.Kitą pusę užšaldžiau kitam kartui.

Biskvitui :

2 kiaušiniai
1 ind. saldinto kondensuoto pieno
100 g tirpinto sviesto
7 v.š. miltų
2 v.š. kakavos
1,5 a.š. kepimo miltelių

Serbentų sluoksniui :

400 ml raudonųjų serbentų sulčių su cukrumi ( drebučiai)
20 g želatinos
vandens želatinos brinkinimui

Drebučiams reikia išspausti serbentų sultis ir sumaišyti lygiomis dalimis su cukrumi.Galima pavirti 15-20 minučių.Mano buvo nevirti.

Šokoladinis sluoksnis :

200 g juodojo šokolado
200-300 ml riebios grietinėlės



Gaminimas :

1.Biskvitui plakame kiaušinius iki putotos masės ir po truputį pilame kondensuotą pieną.Toliau pilame tirpintą atvėsintą sviestą ir dar paplakame.
2.Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais.Sijojame į masę ir palengva išmaišome.
3.Kepame 180 * C temperatūroje 30-40 min.Atvėsiname ir perpjauname pusiau.Naudosime tik vieną pusę.
4.Išbrinkinkite želatiną su tris kart daugiau vandens nei naudosite želatinos. Pvz. 3 v.š. želatinos užpyliau 9 v.š. vandens.Želatinai išbrinkus ištirpinkite ant garų vonelės ir po truputį pilkite į serbentų masę.
5.Torto formos vidų apjuoskite acetato juosta ir į dugną įdėkite padėkliuką.Dėkite biskvitą ir ant viršaus pilkite dalį serbentų masės.Biskvitą galite padrėkinti sirupu .Dedame į šaldiklį stingti. Po 15 min. supilkite likusią serbentų masę ir dėkite atgal į šaldiklį.
6.Sulaužykite šokoladą  ir užpilkite karšta grietinėle.Palikite kokioms 8 minutėms ir išmaišykite. Kremą atvėsinkite ir supilkite ant serbentų sluoksnio.
Jeigu norite,kad sustingtų greičiau dėkite į šaldiklį.Arba galite laikyti per naktį šaldytuve.
Puoškite pagal fantaziją.




idėja iš Sonatinos

2019 m. birželio 17 d., pirmadienis

Gardieji ančiukų kulšelių kepsniai ant grotelių .Tobulas marinatas paukštienai.

Siūlau išbandyti labai skanių kulšelių  ant grotelių receptą.Antieną reikėtų pradėti marinuoti prieš 2 valandas , idealu būtų 4 valandos.Visa patiekalo paslaptis yra geras marinatas.Garnyrui naudokite sezonines daržoves ,tinka viskas ką mėgstate ir kas jums yra skanu.Padažas paprastas ,bet vertas dėmesio.Puikiai tiks ir vištiena arba kalakutiena.

Gaminimui 90 min
4-6 porcijos



Reikės :

2 pak. x 500 g ''Lapino puotos''  šviežių ančiukų kulšelių

Marinatui :

3 v.š. alyvuogių aliejaus
2v.š. Dijon garstyčių
1 laimo sultys
4 skiltelės česnako
šakelė šalavijo
šviežiai maltų pipirų mišinio
1 v.š. rudojo cukraus
2 a.š. druskos

Padažui :

4 v.š. natūralaus jogurto
2 v.š. pomidorų padažo
1 a.š rudojo cukraus
1 skiltelė česnako
šviežių krapų

Garnyrui :

pomidorų
agurkų
marinuotų svogūnų
apvirtų bulvių skiltelių


Gaminimas :

1.Iškaulintas kulšeles pamuškite mėsos muštuku.
2.Sumaišykite marinatui skirtus ingredientus ir ištepkite paukštieną.Dėkite į indą su dangčiu ir statykite į šaldytuvą.
3.Padažui skirtus ingredientus sumaišykite,ragaukite ir gardinkite pagal poreikius.
4.Kepkite ant grotelių iki gražiai apskrus abi pusės.Pabaigoje apkepkite virtas bulvių skilteles.
5.Tiekite su daržovėmis,bulvių skiltelėmis,marinuotais svogūnais ir padažu.

Skanių akimirkų !!!






2019 m. birželio 7 d., penktadienis

Skanioji keptų pomidorų sriuba su kokosų pienu pagal Agnę Jagelavičiūtę

Prieš porą mėnesių ,viename iš socialinių tinklų, nuvilnijo šios nerealios pomidorinės karštinė.Šis  paprastas ir lengvas receptas, pagaliau sulaukė savo eilės.Siūlau išbandyti ,nes tai yra labai labai gardu.


Produktai :

8 pomidorai
2 raudoni svogūnai
2 geltoni svogūnai
4 skiltelės česnako
mėgstamų žolelių mišinio
mažas indelis kokosų pieno
mažas indelis smulkintų pomidorų
2 samtukai naminio sultinio
alyvuogių aliejaus
maltų pipirų
baziliko arba šalavijo
druskos
1 v.š. cukraus
skrudintos duonos
tepamo ožkos sūrio

Gaminimas :

1.Pomidorus perpjauname į 4 dalis. Supjaustome svogūnus,česnakus.Dedame į kepimo indą ,barstome prieskoniais,palaistome aliejumi ir kepame 180 *C temperatūroje iki daržovės suminkštės ir apskrus.
2.Į puodą pilkite aliejaus,įkaitinkite ir atsargiai supilkite trintus pomidorus ,sultinį,kokosų pieną dėkite cukrų ,druską,žalumynus ,pipirus.Užvirinkite ir išjunkite.
3.Iškeptas daržoves ir masę iš puodo dėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
4.Tiekite su skrudinta duonele aptepta ožkos sūriu.Galite pabarstyti prieskonių,skrudintų riešutų.

Skanaus !!!



šaltinis : Agnė Jagelavičiūtė

2019 m. birželio 2 d., sekmadienis

Tortas Mojito

Labai gaivus ir skanus tortas  su laimo ir mėtų aromatu.Patiks visiems mėgstantiems Mojito kokteilį.Visiškai netradicinis sprendimas,būsite nustebinti.

Forma 21 cm

Biskvitui:

130 g cukraus
3 kiaušiniai
60 g minkšto sviesto
130 g miltų
1/4 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus

Kremui:

1/2  indelio Rududu
400 ml grietinėlės
1 v.š.  želatinos

Sirupui :

šakelė mėtos
50 g rudojo cukraus
40 ml vandens
2 laimų sultys ir nutarkuota žievelė
80 ml baltojo romo

Gaminimas :

1.Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.
2.Į masę įplakite minkštą sviestą.
3.Suberkite miltus,kepimo miltelius ir vanilę.Išmaišykite ir tešlą padalinkite į 2 dalis.Kepkite po vieną apie 10-15  min. 180 *C temperatūroje.
4.Sirupo ingredientus trumpai pavirkite ir atvėsinkite.
5.Želatiną užpilti vandeniu.Tris kart daugiau vandens ,nei želatinos.Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ant garų ir atvėsinkite.
6.Grietinėlę suplakite,įmaišykite minkštą Rududu ir pilkite želatiną.Kremą pastatome vėsiai.
7.Biskvitus laistykite sirupu ir pertepkite kremu.Laikome šaldytuve per naktį.
Puoškite laimo vaisiais,žaluma ,smulkintais riešutais.Viskas pagal skonį ir fantaziją.Mano tortukas dekoruotas laimo skiltelėmis,morengais,valgomomis našlaitėmis, mėtomis,skrudintais migdolais ir baltuoju šokoladu.








2019 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Trupininis pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Rabarbarų sezonui prasidėjus tiesiog privaloma iškepti gardų,lengvai paruošiamą pyragą.Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas patiks visiems mėgstanties nesaldžius kepinius.




Gaminimui 90 min
10 porcijų

Tešlai:

400 g miltų
4 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1a.š. kepimo miltelių
200 g sviesto
2 kiaušiniai

Įdarui :

4-5 rabarbarų kotai
200 g braškių
4v.š. cukraus
1 v.š. krakmolo
                                        Kepimo indas  32x24 cm

Gaminimas :

1.Suberkite į dubenį miltus,cukrų,druską,kepimo miltelius,įmuškite kiaušinius ir sutarkuokite šaltą sviestą.Viską išmaišykite ir greitai suminkykite tešlą.Tešlą padalinkite į 2 dalis ir dėkite į šaldytuvą.
2.Rabarbarus ir braškes supjaustykite ,berkite cukrų ,krakmolą ir išmaišykite.
3.Orkaitę įkaitinkite iki 170 *C temperatūros.
4.Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite dalį tešlos.Dėkite kepti 15 min.
5.Išimkite indą iš orkaitės ir ant tešlos paskleiskite rabarbarų ir braškių masę.Ant viršaus užtarkuokite kitą dalį tešlos.Didinkite temperatūrą iki 180 *C  ir kepkite 40-50 min.
6.Iškepusį pyragą atvėsinkite ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.Labai skanu valgyti ir karštą su ledais.
Skanių akimirkų !!!