2018 m. spalio 3 d., trečiadienis

Antienos filė didkepsnis su avietinių obuolių skiltelėmis

Labai mėgstu keptus obuolius, o antiena su obuoliais - tobulas derinys forever.Kaip man patinka patiekalai,kuriuos pagaminti labai paprasta ir neužima daug laiko.Prašmatnūs pietūs ar vakarienė per valandą.Nuostabusis  ''Kitchen me '' antienos filė didkepsnis  su žolelėmis yra paruoštas kepti su visa pakuote.Labai patogu ir be galo skanu.Jums lieka tik pasiruošti obuolius.


2 porcijos
Gaminimui 60 min.

Reikės :


1 pak. 350 g ''Kitchen me '' antienos filė ''Žolelių '' didkepsnio

3 avietiniai obuoliai
2 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. sviesto

Gaminimas:

1. Vidutinio karštumo keptuvėje ištirpinti sviestą,dėti skiltelėmis pjaustytus  obuolius ir kepti apie 3 min , kol obuoliai apkeps iš visų pusių.Apverskite skilteles ir kepkite dar 2 min.Užpilkite citrinos sultis ir nukelkite nuo kaitros.Avietiniai obuoliai yra labai saldūs ,tad cukraus neprireiks.
2.Pagal instrukciją ant pakuotės iškepkite antienos filė.
3.Iškeptą ir supjaustytą antieną tiekite kartu su obuolių skiltelėmis.Prieš tiekiant obuolius ir mėsą  sulaistykite kepimo metu susidariusiomis sultimis.Patiekalas skanus karštas,o atvėsęs bus puikus užkandis.Prie šio patiekalo papildomo garnyro nereikia. Jeigu jums yra poreikis ,galite valgyti su keptomis bulvėmis arba juoda duona.

Skanaus !!!





2018 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Jautienos guliašas su slyvomis



Gaminimui 90 min

Reikės :

1 kg  brandintos jautienos guliašinės  ''Kitchen me''
3 raudoni svogūnai
4 skiltelės česnako
3 morkos
sauja džiovintų slyvų
2 v.š. pomidorų pastos
2 v.š. miltų ( naudojau viso grūdo speltos miltus)
druskos
pipirų mišinio
lauro lapų


Gaminimas :

1.Svogūnus supjaustome pusžiedžiais,morkas stambiais gabaliukais,česnako skilteles pjauname pusiau .Viską kepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus.
2.Mėsos gabaliukus dedame į maišą ,dedame miltus,druską,pipirus ir užrišę maišą gerai išpurtome.Mėsos gabaliukai turi pilnai pasidengti miltais.
3.Su trupučiu aliejaus gerai įkaitiname keptuvę ir apkepiname mėsą.
4.Dedame į puodą daržoves,mėsą ,lauro lapus,saują slyvų ir pomidorų pastą.Užpilame vandeniu arba sultiniu.Skystis turi apsemti mėsą.Troškiname apie 1 val. iki mėsa suminkštės , o skystis sutirštės.Valgome su duonele.
Skanaus !!!




2018 m. rugsėjo 4 d., antradienis

Sriuba su sūrio kukuliukais


6 porcijos
Gaminimui  40 min



Reikės :

500 g ančiukų širdelių ''Lapino puota''
1 l naminio jautienos sultinio
2 morkos
4 bulvės
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
3 v.š. miltų
aliejaus kepinimui
druskos
pipirų
žalumynų


Gaminimas :

1.Ančiukų širdeles nuplaukite ir užkaiskite .Virkite apie 20 min.Vėliau nupilkite skystį ,širdeles perplaukite ir dėkite į jautienos sultinį.
2.Bulves nuvalykite ir supjaustykite .Dėkite kartu su širdelėmis ir užkaiskite virti.
3.Morkas sutarkuokite,svogūną susmulkinkite ir pakepinkite.Vėliau dėkite 1 v.š. miltų,išmaišykite ir dar truputį pakepinkite.Dėkite druskos,pipirų.
4.Suminkštėjus bulvėms dėkite kepintas morkas su svogūnais.
5. Padarykite sūrio kukuliukus : tarkuotą sūrį išmaišykite su kiaušiniu ir 2 v.š. miltų.Iš gautos masės formuokite kukuliukus ir dėkite į sriubą.Virkite kelias minutes.
Tiekite su žalumynais .
Skanaus !!!



pagal ''mama.lt''

Oreo tortas

Gero ūpo, naujų žinių ir įkvepiančių akimirkų  visiems mokiniams !!! O tėveliams - daug meilės, kantrybės ir stiprybės kasdieninėje rutinoje 😊

Mano antrokei skirtas tortukas pagal kartojamą receptą  Čia . Tortas gamintas pagal nurodytą receptą,tik į kremą papildomai įdėta trupintų Oreo sausainių.








2018 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Vyne troškinti jaučio žandai

Netradiciškiems pietums ar vakarienei,pastaruoju metu itin populiarus patiekalas yra tikras delikatesas.Pagaminti nėra sudėtinga,sunkiau rasti ir  nusipirkti šių nerealiai skanių jaučio žandų.Jaučio žandai  troškinami  ilgai žemoje temperatūroje.Gerai ištroškinti tiesiog suyra ir būna labai minkšti,sodraus skonio.Labai rekomenduoju .Restorano vertas patiekalas.


Gaminimui : 300 min
6 porcijos

Reikės :

1 kg  jaučio žandų            ''Kitchen me''
150 g sūdytų lašinukų
4 v.š. kvietinių miltų
3 svogūnai
4 skiltelės česnako
1 v.š. cukraus
4 morkos
250 g rudų pievagrybių
600 ml raudonojo vyno Vin de Bourgogne
2 v.š. pomidorų pastos
1 lauro lapas
druskos pagal poreikius
žalumynų


Gaminimas :

1.Jaučio žandus nusausiname,pašaliname plėves ir supjaustome 5-6 cm pločio kubeliais.
2.Mėsą dedame į plastikinį maišelį , beriame miltus ,maišelį pripildome oro ir jo turinį gerai išpurtome.Mėsa iš visų pusių turi pasidengti miltais.
3.Pasirinkite sunkų storapadį puodą.Tame pačiame puode ,kuriame troškinsite mėsą apkepinkite smulkintus lašinukus.Spirgus išimkite,riebalus palikite.
4.Riebaluose apkepinkite miltuotus jaučio žandų gabaliukus.Gabaliukai  turi apskrusti,o viduje mėsa likti žalia.Apkepusius gabaliukus dedame į dubenį su spirgais.
5.Į riebalus beriame smulkintus svogūnus,morkas,pievagrybius, pusiau pjautas česnako skilteles.Maišydami kepiname 2 min. .Toliau beriame cukraus ir dar kepiname 1 min. .Pasūdome ir kepiname 3-5 minutes.
6.Jeigu puode susidarė daug riebalų ,galite juos nupilti.Sumažiname liepsną iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilame vyną, dedame pomidorų pastą ir užviriname.Maišome mentele ir kepiname 3-5 minutes.
7.Dabar atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai.Įdedame lauro lapą.Mėsa turi būti panardinta skystyje.Uždengiame puodą ir ant mažos kaitros troškiname apie 4 valandas.Tikrinkite,nes puodai ir mėsa nėra vienodi.Gal jau po 3 valandų mėsa bus minkšta.Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.Tinka valgyti su bulvių koše.
Skanaus !!!




2018 m. rugpjūčio 9 d., ketvirtadienis

Sumuštinis su jautiena ir skrudintais svogūnų žiedais

Karališkas sumuštinis su jautiena ,kurį sunku nukonkuruoti.Puikus užkandis svečiui ar šeimynai palepinti. Būtinai išbandykite.Jis yra tobulas 😊

2 porcijos
Gaminimui 35 min.




Reikės :

200 g  brandintos jautienos nugarinės  
druskos
5 pipirų mišinio
2 vnt  duonelės su sėklomis
2 marinuoti agurkai
2 svogūnai
3 v.š. miltų
žalumynų puošimui
aliejaus kepimui

sviestukui :

50 g sviesto
šv. krapų
1 v.š. pesto padažo
1 skiltelė česnako
druskos
pipirų mišinio


Gaminimas :

1.Nuvalytus svogūnus supjaustome žiedais ir apvoliojame miltuose.Kepame karštame aliejuje iki gražiai apskrus abi pusės.Iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio sugerti riebalų perteklių.
2.Minkštą sviestą sumaišome su smulkintais krapais,pesto,spaustu česnaku ir prieskoniais.
3.Agurkus supjaustome griežinėliais.
4.Nugarinę dedame į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame ant maksimalios kaitros po 1,5 min kiekvieną pusę.Ant apkepusios pusės barstome druską ir šviežiai maltus pipirus.Paliekame uždengę iki atvės.Atvėsusią jautieną supjaustome plonais griežinėliais.
5.Ant duonelės tepame sviestą ,dėliojame jautienos griežinėlius,dedame agurkus ir ant viršaus skrudintus svogūnų žiedus.Puošiame žalumynais.
Skanaus !!!







idėja  iš čia

2018 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Sultinga veršiena su krienų padažu



Gaminimui 90 min
4 porcijos

Reikės :

1,5 kg veršienos mentės su kaulu   KITCHEN me
3  skiltelių česnako
kmynų
pipirų mišinio
lauro lapų
druska
cukraus

bulvių košei :

5 bulvės
pieno
gabalėlis sviesto
druskos
sauja tarkuoto parmezano
sauja šaldytų žirnelių

padažas :

2 v.š. krienų
2v.š. riebios grietinės
3 v.š. natūralaus jogurto
sultinio susidariusio mėsos kepimo metu
1 v.š. miltų
šv. krapų
druska
pipirai


Gaminimas :

1. Veršieną įtriname išvardintų prieskonių mišiniu .Paliekame marinuotis per naktį.Dedame  į kepimo maišą ir kepame iki  190 * C  įkaitintoje orkaitėje  kol mėsa taps minkšta ir apskrus.
2.Bulves išverdame ir sutriname su verdančiu pienu ir svieste pakepintais žirneliais .Dedame tarkuoto parmezano druskos ir gerai išmaišome.
3.Sumaišome jogurtą ,krienus,grietinę , miltus,druską ir pipirus.Pilame į karštą sultinį,užverdame ir nuolat maišydami pakaitiname iki padažas sutirštės.Beriame smulkintų krapų.
Į pašildytą lėkštę pilame padažo ir dedame karštą bulvių/žirnelių košę .Ant ant viršaus dedame  veršienos griežinėlius.Galite pabarstyti žalumynais.
Skanaus !!!



2018 m. liepos 21 d., šeštadienis

Jautienos steikas su Serano padažu.Savaitgalio pietūs.

Šio savaitgalio pasiūlymas labai lengvai ir gana greitai paruošiamas jautienos steikas.Po sunkios darbo savaitės ,savaitgalio pietūs turi būti kokybiški ir skanūs.Namų restoranas 😋


Gaminimui 45 min
2 porcijos

Reikės :

2x220 g ''Kitchen me'' Sausai brandinti jautienos mentės didkepsniai ''BLACK ANGUS''
druskos
įvairių rūšių pipirų mišinio
aliejaus

Garnyrui :

šviežių bulvyčių
agurkų
pomidorų

Padažui :

150 ml grietinėlės 10% riebumo
50 g Serano kumpio
2 nedideli svogūnai
šv.krapų
druskos
pipirų mišinio


Gaminimas :

1.Nuplauname ir užkaičiame bulvytes su lupena.Verdame iki kol suminkštės.Išvirus nukošiame ir dedame į keptuvę su trupučiu aliejaus.Bulvytes gerai apkepiname ,barstome druska,krapais.
2.Padažui susmulkiname svogūnus,supjaustome Serano kumpį,krapus.Su trupučiu aliejaus pakepiname kumpį,dedame svogūnus,dar pakepiname ir supilame grietinėlę.Dedame maltų pipirų,druskos,krapų ir kaitiname padažas kol sutirštės.
3.Gerai nusausintus steikus aptepkite aliejumi ir dėkite į labai gerai įkaitintą storapadę keptuvę.Nuo gerai įkaitintos keptuvės turi rūkti dūmelis.Pigios ir lengvos keptuvės kepti steiką netinka.Keptuves rinkitės sunkias ,storapades ,geriausiai pagamintas iš ketaus.Mėsą kepame apie 2 min. kiekvieną pusę.Neperkepkite.Iškeptą steiko pusę barstome druska ir pipirais.Uždenkite ir palikite apie 10 min.pailsėti.
4.Tuo tarpu pašildykite padažą,bulvytes ir tiekite su šviežiomis daržovėmis.

Skanių akimirkų !!!





2018 m. liepos 10 d., antradienis

Špinatų makaronai su tirštu sūrio ,mėsos ir daržovių padažu

Makaronų patiekalai mano šeimoje yra mėgstami ir dažnai ruošiami.Jie yra sotūs,greitai pagaminami ir naudojamų produktų spektras labai platus.Pagal kiekvieno skonį ir poreikius.Jeigu gaminu makaronų patiekalus ,visada renkuosi tik itin kokybiškus ,itališkus makaronus.Jie labai skanūs 😋


Gaminimui 45 min
6 porcijos

Reikės :

250 g makaronų su špinatais ir kiaušiniais Tagliolini '' Dalla Costa''
2 pak x 340 g  ''Lapino puotos'' ančiukų kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
50 g parmezano
1 cukinija
6 dideli pievagrybiai
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
3 morkos
šv. krapų
alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų mišinio
2 v.š. spelta miltų
3 v.š.  natūralaus skonio tepamo sūrelio


Gaminimas :

1.Morkas ir svogūnus nuvalome ir susmulkiname.Pievagrybius supjaustome.Iš cukinijos padariau makaronus.Tam naudojau spec. peiliuką.Likusį viduriuką supjausčiau.
2.Į didelę ir gilią keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir dedame mėsą ,svogūnus,morkas,pievagrybius.
Uždengiame dangčiu ir troškiname iki atsiras sulčių.Apibarstome miltais ir gerai išmaišome.Susidarę sultys turi sutirštėti.
3.Troškinimo pabaigoje dedame cukinijos makaronus,kapotus krapus,įspaudžiame česnaką,barstome pipirais ir dedame druskos.Patroškiname iki cukinija šiek tiek suminkštės ir dedame tepamą sūrelį.Išmaišome ir uždengiame.
4.Išverdame makaronus ir tiekiame su paruoštu padažu.Ant viršaus beriame tarkuoto parmezano.Galite išvirtus makaronus sumaišyti su padažu keptuvėje.
Skanaus !!!


2018 m. liepos 9 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas ''Du riešutai'' . Be miltų.

Ypatingas ,skanus,sotus pyragas šokolado ir riešutų mylėtojams.Šio pyrago gabalėlį suvyniokite į popierių ,įsidėkite į rankinę ir nusineškite į darbą.Kai nuovargis ims viršų,bus liūdna,kai...patikėkite , jis kur kas geriau už tortą.Tik niekam nerodykite,nes atims .😂 Pyragas pastovėjęs kelias dienas dar skanesnis.Kepkite šį pyragą šventėms ,patys smaguriaukite ir dovanokite artimiesiems.Tik perspėju ,kad vieno bus mažai.Patikėkite jis - nuostabus😋

Reikės :

200 g juodojo kartaus šokolado
200 g graikinių riešutų
200 g maltų migdolų
125 g minkšto sviesto
120 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai


Gaminimas :

Orkaitę įkaitinti iki 180 *C temperatūros.Tai padaryti BŪTINA.

1.Šokoladą sulaužykite stambiais gabaliukais ir su graikiniais riešutais susmulkinkite trintuvu.Nereikia smulkinti į miltus , o į vidutinio dydžio trupinius.Migdolus susmalkite į miltus.Galite dalį šokolado palikti nesmulkintą,o paskui sulaužyti jį nedideliais gabalėliais ir susmaigstyti į tešlą prieš dedant į orkaitę.Jeigu patieksite pyragą šiltą,šokoladas bus skystas ir bus labai skanu.
2.Cukrų išsukite su minkštu sviestu,kol virs šviesiu kremu.Po vieną sudėkite trynius,paskui atsargiai įmaišykite riešutus ir šokoladą.
3.Išplakite baltymus iki standžių putų ir kruopščiai sumaišykite su pagrindine tešla.Nepersistenkite maišydami,kad tešloje išliktų oro burbuliukų.
4.Išardomą pyrago formą patepkite sviestu,sukrėskite tešlą ir kepkite 35-45 minutes gerai ĮKAITINTOJE orkaitėje.
Tiekite su plakta grietinėle,ledais ,uogomis.Skanaus !!!







šaltinis : ''Gaminu namie''

2018 m. gegužės 22 d., antradienis

Smidrų ir pomidorų salotos su karšta antiena

Gaminimui 45 min
4 porcijos


Reikės :

2 x 340 g  '''Lapino puotos''  Šviežios ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
3 skiltelės česnako
šviežiai malto pipirų mišinio
druskos
2 ryšulėliai smidrų
500 g pakuotė nedidelių kokybiškų pomidorų ant šakelių
2 v.š.alyvuogių aliejaus mėsos kepimui
sauja tarkuoto parmezano

Užpilui :

8 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. raudonojo vyno acto
1 v.š. medaus
2 a.š. Dijon garstyčių ( nebūtinai)
raudonėlio
šviežiai malto pipirų mišinio
2 skiltelės česnako


Gaminimas :

1.Antienos gabaliukus apibarstykite druska pipirais ir įspauskite kelias skilteles česnako.Palikite pastovėti .
2.Smidrus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gardinkite druska ir pipirų mišiniu.
3.Trumpai apkepkite keptuvėje arba ant griliaus lauke.
4.Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
5.Sumaišome padažui skirtus ingredientus,česnako skilteles įspauskite.
6.Keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus iškepame antienos gabaliukus.Kepame iki gabaliukai gražiai apskrus.Riebalų perteklių sugerkite popieriniu rankšluosčiu.
7.Į lėkštes dėliokite smidrus,pomidorus,karštus antienos gabaliukus ,užpilkite padažu ir pabarstykite parmezanu.
Skanių akimirkų !!!