2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

Sluoksniuoti sumuštiniai

Stalo karaliai sumuštiniai - ne tik pusryčiams ,bet ir šventėms ar iškylai.Mėsą galite naudoti pagal savo poreikius ir skonį.Sumuštinius papuošiau daigintais žirneliais.Tai labai gražu,skanu ir sveika.Įvairių daigų galite susidaiginti namuose.Tai labai paprasta ir nereikalauja kažkokių ypatingų priemonių.Sėklų daiginimui yra sėklų pardavimo vietose.


6 porcijos
Gaminimui 25 min.

Reikės :

pakuotės forminės sumuštinukų duonos
1 pak. karštai rūkytos antienos filė  ''Kitchen me''  ( galite naudoti vištieną,kalakutieną)
Čederio sūrio plokštelėmis
1 avokadas
2 v.š. citrinos sulčių
 prieskonių gvakamolei
žalumynų papuošimui


Gaminimas :

1.Avokadą nulupame ir sutriname šakute.Dedame prieskonių ir pilame citrinos sultis.Išmaišome.
2.Pirmam sluoksniui tepame avokado masę ant duonelės.Sutepkite visą masę.
3.Antram sluoksniui dedame čederio sūrį , o ant viršaus dedame anties krūtinėlės  riekeles.
4.Riekeles suvožkite ir uždenkite dar vienu duonos sluoksniu.Paspauskite ir padalinkite į trikampėlius.Trikampėlius sutvirtinkite sumuštinių smeigtukais.
Skanaus !!!




2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Salotos su rūkyta antienos file

Paprastos ir labai gardžios salotos praskaidrins bet kokią dieną.Pagaminimas labai lengvas ,o rezultate apsilaižysite pirštukus 😋


Gaminimui 25 min
3 porcijos

Reikės :

250 g  karštai rūkytos antienos filė  Kitchen me
pakuotė Romaine salotų
avokadas
3 virti kiaušiniai
juodos duonos su grūdais
alyvuogių
100 g tarkuoto parmezano sūrio
gvakamolei skirtų prieskonių

padažui:

4 v.š alyvuogių aliejaus
1 v.š. garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. medaus
1 skiltelė česnako
pipirų
Gaminimas :

1.Rūkytą antienos file supjaustome griežinėliais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu riebalų.
2.Į lėkštes plėšome salotas ir ant viršaus dedame anties file.
3.Ant duonos riekės dėliojame avokadą,barstome prieskoniais.Dedame perpjautą kiaušinį ir išdėliojame alyvuoges.
4.Sumaišome padažui skirtus ingredientus.Sulaistome salotas ir užbarstome tarkuotu parmezanu.

Skanaus !!!



2018 m. kovo 13 d., antradienis

Plovas

Plovui tinkamiausia mėsa ,kuri būna su riebalu.Tobula jeigu gausite avienos .Iš esmės tinka visokia mėsa,bet man skaniausias plovas su antiena ir aviena.Svarbu išsirinkti tinkamus ryžius - jie turėtų būti ilgagrūdžai ir skaidrūs.Tokie ryžiai išlieka birūs  ir  plovas nepavirs į ryžių košę.Visa kita pagal galimybes ir poreikius.Idealu būtų ,jeigu plovą gamintumėte ant atviros ugnies ,špižiniame puode kazane.Bet kai neturime galimybių gaminti lauke renkamės storasienį ketaus puodą.Laikykitės eiliškumo.Tai labai svarbu.



8 porcijos
gaminimui 90 min.

Reikės :

300 g avienos arba kiaulienos sprandinės su riebaliuku
500 g ančių krūtinėlės ''Lapino puota''
2 dideli svogūnai
5 morkos
800 g plikytų  ryžių ( naudojau Auksinius  ''Galintos'' ,man iš jų pagamintas plovas skaniausias )
1 galva česnako
druskos pagal poreikius
nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
malto kumino
maltos kalendros
aitriosios paprikos miltelių
saldžiosios paprikos
raugerškio uogų
lauro lapų
pipirų


Gaminimas :

1.Mėsą supjaustykite gabaliukais.Svogūnus pusžiedžiais.Morkas pjaukite pusiau ir susmulkinkite.
2.Į storasienį puodą įpilkite aliejaus tiek ,kad padengtų dugną.Gerai įkaitinkite ir dėkite mėsą.Kepkite kol gražiai apskrus.Apskrudusią mėsytę išgriebkite kiaurasamčiu.Atidėkite į šoną.
3.Į tą patį puodą dėkite svogūnus,morkas ir kelias skilteles česnako. Gerai apkepinkite ir dėkite atgal mėsą.
4. Viską kartu dar truputį pakepiname ir beriame prieskonius.Prieskonių po žiupsnelį.Užpilame verdančiu vandeniu,kad apsemtų per du centimetrus.Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir nuėmę dangtį troškiname apie 40 min.
5.Po to supilame gerai nuplautus ryžius ,tik nemaišykite !!!Užpilame verdančiu vandeniu tiek ,kad ryžius apsemtų per du centimetrus .Sukiškite česnako skilteles.
6.Kai ryžiai sugers visą vandenį,uždenkite ir sumažinkite kaitrą iki minimumo.Kai vanduo visai išgaruos,ragaukite ir jeigu ryžiai kieti įpilkite truputį vandens.Įbeskite šaukštą iki dugno,praskirkite ryžius ir pažiūrėkite ar dugne yra vandens.Jokiu būdu nemaišykite !!! Jeigu vandens nėra ,galite išjungti kaitrą ir palikti dar kelias minutes subręsti.
Tiekite permaišę ryžius su mėsa ir daržovėmis.Labai tinka su marinuotomis peperoni aitriosiomis paprikomis arba raugintais agurkais.
Skanaus !!!





2018 m. kovo 10 d., šeštadienis

Spalvingas salotų užkandis su anties krūtinėle

Vos žemę pradėjus šildyti pirmiesiems saulės spinduliams ,kyla natūralus noras keisti viską aplink save. Priartinti pavasarį galima ir spalvomis.Šis užkandis yra tikras spalvų pliūpsnis lėkštėje.Toks maistas suteiks jums energijos ir sukurs gerą nuotaiką.Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus.Nuostabus užkandis svečiams.Iš šių produktų prigaminsite kalną salotų šaukštelių.Labai patogu valgyti tiesiog rankomis.Tik nepamirškite pasirūpinti servetėlėmis.



6-8  porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

500 g  antienos filė  ''Lapino puota''
pipirų mišinio
druskos
pakuotė ''Little Gem'' salotų ( 6 vnt)
1 ilgavaisis agurkas
5 vidutinės morkos
pundukas šv. svogūnų laiškų
šv.krapų
Padažas :

2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. ryžių acto
3 v.š. sojų padažo
1 v.š. medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. sezamo sėklų


Gaminimas  :

1.Morkas sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais.Šiaudeliais supjaustykite agurką.Susmulkinkite žalumynus.
2.Padažui skirtus ingredientus sumaišykite,įspauskite česnaką.Galite įdėti pipirų arba čili miltelių.Viskas pagal jūsų poreikius.
3.Ant morkų supilame paruoštą padažą ir leidžiame pastovėti.
4.Ančių krūtinėlių odelę aštriu peiliu ,įpjaukite įstrižai rombais ir apibarstykite druska ir pipirais.  Palikite pastovėti kambario temperatūroje.
5.Įkaitinkite sausą storapadę keptuvę ir dėkite antieną odele žemyn.Kepkite 6-7 min. kol odelės apskrus.Verčiame ir kitą pusę kepame 3 minutes.Toliau dedame į 200 * C įkaitintą orkaitę ,odele į viršų ir kepam 5-6 min. Pilnai iškepusiai mėsai prireiks apie 10 min.Išimam iš orkaitės,uždengiame ir duodame kelias minutes pailsėti.Supjaustome griežinėliais.
6.Nuo morkų nupilame susidariusį padažą.Supilkite padažą į nedidelį indelį,bus patiekimui.
7.Į pasiriktą didelę lėkštę ,laužkite ir ratu dėliokite salotų lapus.Į kiekvieną salotų šaukštelį dėkite antienos griežinėlių,morkų,agurkų,barstykite žalumynais ir palaistykite padažu.Taip pat galite salotas apipilti mėgstamu padažu.Labai skanu 😋
Skanių akimirkų !!!



2018 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Kovo 8-osios pusryčiai

Mielos moterys, su Kovo 8-ąja !!! Jeigu šiandien  vyrai neturės galimybių palepinti mus skaniais pusryčiais ,tai padarykime pačios 😍 Išmokite save mylėti !!! Skanūs ir sveiki pusryčiai - puiki dienos pradžia. Pusryčiai yra pats svarbiausias maistas ir nuo jų priklauso kokia bus mūsų diena.Mano pusryčiai labai skanūs ir šventiški .



 2 porcijos
paruošimui 20 min.

Reikės :

1 pakuotė Sūdytos-parūkytos antienos file ''Kitchen me''
virti kiaušiniai
avokadas
skrudinta duona
mėgstamas padažas
gvakamolės prieskoniai




Gaminimas :

Forminę duoną paskrudiname.Kiaušinius išverdame pagal jūsų poreikius .Kaip mėgstate ,kietus ar skystesnius.Iš antienos file galite susukti rožytę ,bus labai puošnu ir šventiška.Avokadą supjaustome ,dėliojame lėkštėje ir barstome prieskoniais.Viskas paruošta,skanių pusryčių.O jie tikrai nerealūs 😋

2018 m. kovo 7 d., trečiadienis

Lašišos sriuba

Skanu,paprasta ir greita.Panaši sriuba yra suomių nacionalinės virtuvės patiekalas,bet mano mama ,būtent tokią ,tik su paprastesne žuvimi virdavo jau senai.Nereikia nei suomių.Dėl to tikrai jos nevadinsiu suomiška lašišos sriuba.Tai greičiau mano mamos žuvies sriuba.Nemėgau aš tos sriubos,bet ir šiai dienai gaminu ne tiek sau, kiek šeimai ir savo mamai 😍 Mama virdavo mums,o dabar  viskas apsivertė...tenka man jai gaminti...



5-6 porcijos
gaminimui 30 min

Reikės :

1,5 l vandens
100 ml grietinėlės
400 g lašišos file
5 bulvės
2 morkos
pusė poro
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
sviesto kepinimui
šviežių krapų
šaldytų žirnelių
druskos
Gaminimas :

1.Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
2.Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką.
3.Nuskuskite ir sutarkuokite morkas.Supjaustykite porą.
4.Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5.Susmulkinkite krapus.
6.Užkaiskite bulves ir virkite kol bulvės taps minkštos.
7.Suminkštėjus bulvėms supilkite grietinėlę ir pasūdykite.
8.Dėkite lašišos gabalėlius,suberkite krapus ,žirnelius ir užvirkite.
9.Pakepinkite daržoves ir sudėkite į sriubą.Pavirkite 5 min ir nukelkite nuo kaitros.Palikite pastovėti .
Tiekite su duonele.Skanaus !!!



2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

Daržovių troškinys su antiena ir pievagrybiais

Labai pavėlavusi,vis tik atėjo.Tokios gražios žiemos būdavo tik mano vaikystėje.Nežinau kaip jums,bet man labai patinka.Aš žieminukė ir graži žiema man visai netrukdo.Nors turėtų prasidėti pavasaris,bet tas girgždantis sniegas po kojomis, man tikras stebuklas.Kiekvieną rytą,lydėdama savo mažąją į mokyklą ,einu snieguotais takais,kad tik pagirgždint tą sniegą 😍 Džiaugsmas ne tik dukrytei , bet ir mamytei.O dabar apie troškinį.Troškinys žiemą-tikras malonumas.Šildantis ir sotus patiekalas ,spaudžiant šaltukui yra pats tinkamiausias maistas. Šis skanus troškinys-laisvė fantazijai.Į šį troškinį galima dėti ką tik turite.Skanu bus visaip.Siūlau išbandyti ir įvertinti.


6 asmenims
 daugiau nei 60 min.

Reikės :

1 kg  ančiukų kulšelių  ''Lapino puota''
400 ml sultinio
250 g pievagrybių
2 morkos
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
šviežių krapų
2 v.š. miltų
1 gabalėlis sviesto
2 v.š. riebios grietinės
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių mišinio

Gaminimas :

1.Ančių kulšeles nukauliname ,dalį riebalų  pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame prieskonių ,įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišę paliekame pastovėti.Druskos dabar nedėkite.Kaulus pasilikite ,bus sriubai.
2.Svogūną ,morką ,pievagrybius supjaustome ir pakepiname su sviestu ir vandeniu.Kepinti iki daržovės suminkštės ant vidutinės kaitros .Įdėjau šaukštelį ciberžolės.Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros.Atidėkite į šoną.


3.Antienos gabaliukus apvoliokite 1 v.š. miltų ir apkepinkite iki apskrudimo.
4.Keptuvėje pakepinkite 1 v.š.miltų ,dėkite sviestą ir ištrinkite iki košelės.Po truputį pilkite sultinį,dėkite druskos,pipirų ir maišykite iki pradės tirštėti.Dėkite grietinę.
5.Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu.Troškinkite iki mėsa suminkštės.Ragaukite.Man pakako 15 min.
6.Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves,išmaišykite ir ragaukite.
Tiekiame su virtomis bulvėmis,bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis.
Skanaus !!!



2018 m. kovo 3 d., šeštadienis

Kreminė brokolių sriuba su grikiais ir antiena

Vaikystėje labai nemėgau sriubų Šiuo metu ,mano šeimoje,sriuba yra labai svarbus pietų ar vakarienės patiekalas.Dauguma žmonių nuolatos kartoja,kad jų namuose gaminama mamos ar močiutės sriuba yra pati skaniausia.Bet kartais ,labai sveika pažvelgti toliau, nei tos tradicinės ,mūsų visų mėgstamos ,sriubos.Ši sriuba gimė ekspromtu iš to ką turėjau.Grikius panaudojau visai atsitiktinai,tiesiog buvau juos pamerkusi pietums.Na ir ką gi ? Puikumėlis,skanumėlis.Dabar į sriubas grikius dėsiu dažniau,nes jie čia labai tinka.Grikius naudoju natūralius,nes jie yra sveikesni ,sotesni ir be jokios abejonės labai skanūs.Antiena - dar vienas ingredientas nulėmęs šios nuostabios sriubos sėkmę.Jeigu jums labai maus sąžinę,sūrio nedėkite,nes pavasaris ir šiaip ,kam tos papildomos kalorijos.Bet įdėję sūrio nesigailėsite,nes jis suteikia labai gerą skonį.Be to šalta ir tuo  pasiteisinkim.


Gaminimui 50 min
6 asmenims

Reikės :

500 g šviežių ančiukų kulšelių ''Lapino puota'' arba vištienos kulšelių
2 l vandens
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 brokoliai
sauja žaliųjų  grikių ( neskrudinti natūralūs grikiai,neapdoroti terminiu būdu)
100 g švelnaus čederio  sūrio
druskos


Gaminimas :

1.Kulšeles užkaiskite ,nuvirkite,vandenį nupilkite,nuplaukite ir pašalinkite odą.Pilame apie 2 l vandens ir verdame iki kulšelės suminkštės.Tuomet išgriebkite ,nukaulinkite ir susmulkinkite.Dėkite atgal į sultinį.
2.Grikius pamirkykite vandenyje.
3.Susmulkinkite svogūną,česnaką,morką ir pakepinkite su sviestu.
4.Brokolius susmulkinkite .
5.Į puodą su sultiniu dėkite grikius,pasūdykite ir virkite kol grikiai išvirs.Tai nutiks labai greitai.
6.Toliau dėkite kepintas daržoves,brokolius,berkite mėgstamų prieskonių ir virkite apie 10 min.
7.Pačioje pabaigoje dėkite sūrį ir maišykite kol ištirps.
8.Dalį sriubos sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal.Galite sutrinti ir visą sriubą,bet patraukliau atrodo kai matyti ir daržovės ir mėsos gabaliukai.
Tiekiame su mėgstama duona ar bandelėmis.Ant viršaus galite pabarstyti sėklų mišinio,užsidėti grietinės.Viskas pagal poreikius.
Skanaus !!!



2018 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Česnakinės krevetės

Šiandien mano lėkštėje- keptos česnakinės krevetės.Kartais taip norisi pasigaminti ką nors išskirtinio,tai ko nevalgome kasdien.Krevetės nekasdienis maistas ,labai skanus delikatesas ir puikus baltymų šaltinis.Atsidūrė jos mano lėkštėje dėl to,kad mano mažoji prekybos centre, eilinį kartą, man baksnojo į krevetes ant ledo.Kitokių jinai nenori,tik tų kur ant ledo ir būtinai su ūsais 😂 Krevetėms tikrai nereikia kažkokių ypatingų padažų ar prieskonių.Kuo paprasčiau,nepersistenkite.

Ruošiau labai paprastai  :

Apie 400 g virtų krevečių su kiautais ,sudėjau į keptuvėje ištirpintą sviestą,įspaudžiau 3 skilteles česnako,įdėjau smulkintų krapų,pabarsčiau druskos ir po kelių minučių apšlaksčiau citrinos sultimis.Kepinti kol krevetės sušils,labai trumpai.Viskas,mėgaujamės !!!





Raugintų ir šviežių kopūstų sriuba

Bet kurios sriubos pagrindas yra geras sultinys.Kokybiškas sultinys ,tikrai nėra tas pats kas įmesti sultinio kubelį.Pirmiausiai pasirūpinkite tinkamais jautienos  kaulais su mėsa .Sultinį išvirkite atskirai.Virkite lėtai ir ilgai.Nustebsite kokio puikumo bus jūsų sriuba.

Reikės :

Sultiniui
500 g jautienos kaulų su mėsa ( naudojau iš ūkio ,veislinių galvijų )
svogūnas
saliero gabalėlį
petražolių punduką
lauro lapų
4-5 pipirų žirnelius
3 l vandens

sriubai :

0,5 l  raugintų kopūstų
pusė gūžės nedidelio kopūsto
svogūnas
krapų
morka
5-6 bulvės
1 v.š. miltų
1v.š pomidorų pastos
druska pagal poreikius


Gaminimas :

1.Kaulus nuplauti šaltu vandeniu.Sudėti į puodą ,užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti.Skystį nupilti,kaulus nuplauti,puodą išplauti ir vėl sudėjus užkaisti.Po užvirimo sudėti stambiai pjaustytas pakepintas prieskonines  daržoves ir lėtai virti .Kai sultinyje mėsa išverda ir pasidaro minkšta ,patikriname įdūrę šakute: jei šakutė lengvai lenda į mėsą - mėsa išvirusi.Riebalus nugraibykite,bet ne visus.Geri riebalai sultiniui duoda malonesnį skonį.Pabaigoje dėkite druskos.Mėsą išgriebkite , o sultinį nukoškite.Kaulus pašalinkite ,o mėsą sudėkite atgal į sultinį.
2.Raugintus kopūstus ,jei jie rūgštūs,reikia nuplauti.Šviežią kopūstą susmulkinkite ir ištrinkite druska.Dėkite į perkoštą sultinį su mėsa.Kopūstienė atrodys tirštoka,bet nesijaudinkite ,pavirus sukris.
3.Pakepinkite svogūną,morką ,dėkite pakepintus miltus,pomidorų pastą ,išmaišykite ir dėkite į kopūstus.Pavirus dėkite bulves ir krapus.Virkite tol kol švieži kopūstai suminkštės ir bulvės išvirs.Druską naudokite pagal poreikius.
Šią sriubą valgome su grietine ir juoda duona.
Skanaus !!!

2018 m. vasario 26 d., pirmadienis

Burokėlių sriuba su frikadelėmis ir baravykais

Kai lauke šalta ir norisi šilumos ir komforto.Nieko prieš tokią gražią žiemą neturiu.Aplamai niekada neverkšlenu dėl oro.Gyvename Lietuvoje,turime galimybę mėgautis visais sezonais ir tai yra puiku.Nuostabi žiema,nuostabus oras ir puiki sriuba.Turbūt daugelis iš jūsų dar turi praeitų metų derliaus gėrybių.Pats laikas jas pakrutint ir virti  skanią sriubą.Mūsų šeimoje tai sriuba Nr.1 .Ir nebūtinai su grybais.Verdu ją vos ne kiekvieną savaitę.Tai ko gero ir daugelio vaikų mėgstamiausia sriuba,bent jau mūsų rate .

Reikės :

sauja džiovintų baravykų
1 morka
1 svogūnas
žalumynų
5 bulvės
250 g konservuotų burokėlių  ( puikiai tiks naminiai obuolių sultyse)
druskos
2 lauro lapus
500 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,druska,pipirai ,avižiniai dribsniai arba batonas,kiaušinis )

Gaminimas :

1.Grybų sultinys  verdamas ir džiovintų baravykų arba kitokių miško grybų.Grybai užpilami šaltu vandeniu ir mirkomi 2-4 val.Vandens apie 2 l.Paskui grybai išimami,sunka paliekama nusistovėti,tada ji nupilama .Visos nuosėdos lieka dugne.Grybai sudedami atgal į sunką ir verdami ant mažos ugnies apie 1,5 val.Išvirti grybai išimami,ir supjaustomi.Sultinį galite perkošti.
2.Į verdantį sultinį dėkite nuvalytas ir supjaustytas bulves.
3.Iš paruošto faršo ,drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į puodą.
4.Pakepinkite sutarkuotą morką ir svogūną.Dėkite į sriubą.Dėkite druską ir lauro lapus .
5.Virkite 20-25 min ir į pabaigą dėkite žalumynus ir burokėlius su skysčiu.Aš į sriubą dedu krapų kotus.Juos virimo pabaigoje išgriebiu ir išmetu.Aromatas nerealus.Sudėjus burokėlius pavirkite 5 min. ir tiekite.Valgome su grietine arba be jos,pagal skonį.Ant viršaus pabarstykite smulkintų žalumynų.Prie sriubos mėgstame įvairias sriubines  bandeles arba juodą duoną.
Skanaus !!!