2018 m. vasario 22 d., ketvirtadienis

Lašišos ir brokolių apkepas su bulvėmis

Sotus ir skanus apkepas .Taupant  brangų laiką ,dažnai renkuosi  orkaitėje ruošiamus patiekalus.Prie jų nereikia stovėti ir tai yra labai patogu.Suruošiau ,įdėjau kepti ir laukiu.Nieko nereikia vartyti ar stovėti prie viryklės.



 Reikės :

500 g lašišos file
4-5 didesnės bulvės
1 didelis brokolis
3-4 skiltelės česnako
kmynų
šv. krapų
skrudintų svogūnų dribsnių
druskos
pipirų

užpilas

500 ml riebaus pieno
3 v.š. miltų
3 v.š. sviesto
druskos
pipirų
saujelė parmezano

Gaminimas :

1.Nuluptas bulves apverdame ir supjaustome riekelėmis.Nepervirkite.
2.Brokolį susmulkiname ir nuplikome verdančiu vandeniu.Dedame į kiaurasamtį ir gerai nuvarviname.
3.Lašišos file odą pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame druskos,pipirų ,smulkintų česnakų ,kmynų,krapų.Paliekame pastovėti.
4.Į keptuvę dedame miltus ir juos paskrudiname.Į vidurį keptuvės dedame sviestą ,ištirpiname ir sumaišome su miltais.Įkaitiname pieną ir pilame ant miltų ir sviesto masės.Maišome kol neliks gumuliukų ir padažas sutirštės.Gardiname druska ir pipirais.
5.Į pasirinktą kepimo indą ,galite įtiesti kepimo popieriaus arba patepti sviestu.Dėliokite bulvių riekeles,dėkite brokolius ir ant viršaus lašišą.Palaistykite padažu ir pabarstykite svogūnų traškučių.Ant viršaus sudėkite likusią lašišą,brokolius ir bulvių riekeles.Užpilkite visą likusį padažą ir pabarstykite parmezanu.




6.Kepkite 180 * C temperatūroje 40-50 min.

Skanaus !!!




2018 m. vasario 19 d., pirmadienis

Karštas tortilijų užkandis su vištiena


Geriausias užkandis vakarėliui ,gimtadieniui ,o gal net ir lengvi pietūs .Lengva paruošti,patogu valgyti ir jį labai mėgsta svečiai.Šis patiekalas neturi konkretaus recepto - kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą.Mano variantas su vištiena.Bet puikiai tiktų ir jautiena,kalakutiena.Šio patiekalo išvaizda ne mažiau svarbi nei jo skonis.Labai puošnus tortilijų žiedas.Būtinai išbandykite ir nustebinsite savo šeimą ar draugus.


8-10 porcijų
Gaminimui : 60 min

Reikės :

12 vnt  tortilijų , pjausite pusiau bus 24 puselės
4 vnt keptų vištienos ketvirčių
1 ind taco padažo ( švelnaus )
200 g konservuotų rudų arba raudonų pupelių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 raudona paprika
krapų
čili pipiras (pagal poreikius,galima nedėti)
200 g tarkuoto sūrio mišinio ( gerai besilydančio )
žalumynų pabarstymui ( petražolės,kalendra,svogūnų laiškai)

Gaminimas :

1.Keptus vištienos ketvirčius susmulkiname ,odą ir kaulus pašaliname.Mano ketvirčiai buvo marinuoti barbekiu padaže.
2.Svogūną ir papriką susmulkiname,įspaudžiame česnaką ir pakepiname.Masę dedame į vištieną.Dedame pupeles ir dalį smulkinto čili pipiro be sėklų.Pagal poreikius.Dedame šviežių smulkintų krapų .
3.Į gautą masę dėkite taco padažo ir išmaišykite.Padažo reikėtų tiek,kad masė nebūtų sausa.Galite įdėti ir savo mėgstamo padažo.


4.Tortilijas pjaukite pusiau ,barstykite sūrio ,dėkite vištienos masės ir susukite.Vištieną išdalinkite taip ,kad užtektų visom 24 tortilijų puselėms.


5.Susuktas tortilijas dėkite ratu į kepimo į kepimo indą ,viršų galite pabarstyti sūriu.Aš sūrio stengiausi naudoti minimaliai.Kepimo indas 25 cm skersmens.



6.Susuktas tortilijas dėkite kepti į 190 * C  įkaitintą orkaitę apie 20 min. Tortilijos greitai dega ,galite viršų pridengti ,o likus  10 min. nuimti.Stebėkite ,nes kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.
Iškeptas tortilijas barstome žalumynais ir  tiekiame su mėgstamu padažu.Aš naudojau taco padažą ,bet galiu pasakyti nebuvau juo sužavėta.Man jis pasirodė labai ''prėskas'', tai vėliau permaišiau su graikišku jogurtu,įdėjau ,česnakų,prieskonių.
Skanaus !!!



2018 m. vasario 16 d., penktadienis

Sluoksniuotas želė tortas

Šiandien ypatingas jausmas...vos prabudę išvydome jūrą plazdančių trispalvių ,kurios reiškia tiek daug ir sukelia pasididžiavimą  savo šalimi.Kaip norėčiau,kad ta vienybė ir meilė Lietuvai ,kuri pastarosiomis dienomis tiesiog tvyro ore ,niekada nesibaigtų...Didžiuokimės būdami Lietuvos dalimi ir švęskime mūsų valstybės gimtadienį !!!


Reikės :

1 pak. raudonos želė
1 pak. žalios želė
1 pak. geltonos želė
1 indelis saldinto kondensuoto pieno ( apie 400 ml)
apie 600 ml pieno + želatinos brinkinimui
40 g želatinos ( nemažinam)


Gaminimas :                    (250 ml pilna stiklinė iki viršaus)

1.Kondensuotą pieną sumaišome su pienu.Skysčio turi gautis 1 litras.
2.Želatiną užmerkiame piene.Tris kart daugiau pieno,nei želatinos.
3.Kondensuoto pieno masę truputį pašildome ir sudedame išbrinkusią želatiną.Kaitinam ant pačios silpniausios kaitros iki želatina pilnai ištirps.Tai įvyksta labai greitai.
4.Į pasirinktą torto formą pilame 250 ml  kondensuoto pieno masės.Dedame į šaldiklį sustingti.Naudojau 20 cm torto formą išstumiamu dugnu ir slidžiu nesvylančiu paviršiumi.Padarytas tortas išsiėmė labai gražiai.
5.Per tą laiką pasiruošiame raudoną želė.Pagal paruošimo būdą ant pakelio reikia 500 ml vandens .Aš pyliau apie 400 ml  ir ne daugiau.Raudoną želė pilame į 250 ml stiklinę ir dedame vėsiai.Likutį galite supilti į dubenėlį,suvalgysite.
6.Sustingus kondensuoto pieno masei ant viršaus pilame pravėsusią raudoną želė.Tokiu būdu paruoškite visus sluoksnius.Spalvotos želė likučius taip pat susluoksniuokite.Pagamintą tortą laikome vėsiai.Tvarka tokia:

1 sluoksnis - 250 ml kondensuoto pieno želė
2 sluoksnis - 250 ml raudonos spalvos želė
3 sluoksnis - 250 ml kondensuoto pieno želė
4 sluoksnis - 250 ml žalios spalvos želė
5 sluoksnis - 250 ml kondensuoto pieno želė
6 sluoksnis - 250 ml geltonos spalvos želė
7 sluoksnis - 250 ml kondensuoto pieno želė


Skanaus !!!




2018 m. vasario 14 d., trečiadienis

Populiarieji vištienos kepsneliai


Labai greitas ir skanus ,daugelio pamėgtas patiekalas iš vištienos.Galima naudoti ir kiaulieną arba kalakutieną.Jeigu naudosite kiaulieną,siūlyčiau ilgiau marinuoti.Šie kepsneliai - tikras išsigelbėjiimas ,kai reikia greitai ir skaniai.Šiuo receptu jau esu pasidalinusi anksčiau.Dar norėčiau paminėti,kad majonezo galite ir nenaudoti.Esu kepusi  be majonezo ir pavyko puikiai.

Reikės :

800 g  vištienos krūtinėlių arba kumpelių be odos ir kaulų
3 kiaušiniai
3 v.š. krakmolo
3 v.š. majonezo ( nebūtina)
svogūnas
kelios skiltelės česnako
pipirų arba prieskonių mišinio
druskos

Gaminimas :

1.Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
2.Svogūną susmulkiname,česnaką įspaudžiame ir dedame į vištienos masę.
3.Į masę dedame kiaušinius,krakmolą,majonezą,prieskonius,druską ir viską išmaišome.Laikome bent 2 valandas.Aš mėgstu masę palaikyti ilgiau,tada kepsneliai būna labai sultingi ir minkšti.Bet jeigu neturite laiko,galite ir visai nelaikyti.



4.Į įkaitintą aliejų dedame po kelis šaukštus vištienos masės.Kepame kol gražiai apskrus abi pusės.Kaitra vidutinė
Tiekiame su daržovėmis,ryžiais bulvėmis.Viskas pagal jūsų skonį ir mitybos įpročius.Labai skanu ir su Sweet chili padažu.
Skanaus !!!




2018 m. vasario 10 d., šeštadienis

Čirviniai blynai

Kas nėra valgę čirvinių blynų ? Labai skanūs blynai iš vaikystės ,bet tik tokie kurie kepti senovinėje keptuvėje.Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais.Kodėl tai net nežinau.Keptuvės neturėjome ,bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo.Mūsų keptuvė ilgomis medinėmis rankenomis,vienoje pusėje mėnulis ,o kitoje dobilo lapas..😍 Vyro močiutės palikimas.Viskas su ja gerai,su ta keptuve,tik nuo laiko tėkmės, tapusi labai nefotogeniška 😊 Bet dėl to blynų skonis nenukentėjo.Ačiū močiutei,kuri  ne vieną gėrybę yra palikusi.Visos dovanos laukia savo eilės.Ir ta eilė, tikrai ateis,kai bus tam laikas ...Beje, šiuos blynus kepė mano vyras 😍

Reikės :

3 kiaušiniai
400 ml pieno
3 v.š. aliejaus
250 g miltų
4 v.š. cukraus
druskos

Gaminimas :

Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną,dėkite druskos ir dar paplakite. Pilkite aliejų ir dėkite miltus.Tešla turi būti skystoka.Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir tešlos pilkite po mažą samtelį .Kas turi šią senovinę keptuvę ,tai žino ,kad įpylus  tešlą rankenas reikia užfiksuoti.Tada blynų tešla tolygiai pasiskirsto po visas širdeles.Kepa labai greitai tik nepamirškite vartyti. Ką tik iškepę būna traškūs,o pastovėję suminkštėja.

Skanaus !!!




2018 m. vasario 9 d., penktadienis

Cannelloni su rikota ir špinatais

                                     Esu didelė Itališkos virtuvės gerbėja.Mano virtuvėje visada yra konservuotų pomidorų,mocarelos,pesto padažo,saulėje džiovintų pomidorų ir įvairių rūšių makaronų .Būna dienų ,kai nesinori mėsiškų patiekalų.Šis patiekalas - nuostabus reikalas pietums ar vakarienei.Nepaprastai skanus ir gamintas daugybę kartų.Puikiai tiks ir svečiui palepinti.Labai rekomenduoju - nesigailėsite.

Reikės :

apie 250 g Cannelloni makaronų

Įdaras :

400 g rikotos sūrio
200 g tarkuoto parmezano sūrio
200 g šv. špinatų
1/3 a.š. malto muskato

Pomidorų padažas :

400 g smulkintų pomidorų savo sultyse
2 v.š. pomidorų pastos
1 svogūnas
sviesto kepinimui
druska,pipirai
1 v.š. cukraus

Baltam padažui :

100 g sviesto
1 stiklinė pieno
1 v.š. miltų
sauja parmezano

3 riekės baltos forminės duonos

Gaminimas :

1.Keptuvėje be riebalų apkepinau špinatus.Kepti kol sukris.Tai įvyksta labai greitai.
2.Rikotą sumaišiau su parmezanu,špinatais ir gardinau muskato riešutu.Šiuo įdaru pripildžiau makaronus.Makaronų virti nereikia,jie būna labai minkšti.
3.Smulkiai supjausčiau svogūną ir pakepinau svieste.Kad sviestas nepradėtų degti ,įpilkite kelis šaukštus vandens.Svogūnams suminkštėjus supyliau pomidorus, pomidorų pastą ,įdėjau druskos,pipirų,cukraus.
4.Ištirpinau 100 g sviesto,įdėjau šaukštą miltų ,išmaišiau ir supyliau pieną.Pakaitinau kol sutirštėjo.
5.Batono riekeles supjausčiau kubeliais.
6.Pasirinkite tinkamą kepimo indą.Idealiausia būtų jeigu makaronų vamzdelius išdėliotumėte be tarpų.Bet jeigu tokio indo neturite ,įtieskite kepimo folijos arba popieriaus.
7.Į kepimo indą supyliau pusę pomidorų masės,išdėliojau įdarytus makaronus ir užpyliau likusiu pomidorų padažu.
8.Ant viršaus supyliau baltą padažą ir išdėliojau duonos kubelius.Indą uždengiau  ir dėjau  kepti į 180 * C  orkaitę 30 min..Po 30 min. nudengiau ir kepiau dar 20 min , kol duonos kubeliai gražiai apskrudo.
Iškepus iš karto nepjaustykite ,duokite susistovėti.

Skanaus !!!



2018 m. vasario 7 d., trečiadienis

Lietiniai su jautienos įdaru

Labai mėgstami ir dažnai gaminami.Dažnai naudoju Crepes receptą ,bet šie lietiniai nėra Crepes ,nes produktų norma padidinta.Dėl to ,tiesiog pagerinti lietiniai su jautiena.Lietiniai labai minkšti ir gražios geltonos spalvos.


Lietiniams :  Iš šios normos išeis daug lietinių.Aš kepiau didelius 26 cm ,išėjo apie 16 vnt.

4 kiaušiniai
2 puodeliai pieno ( puodelis 300 ml )
2 puodeliai miltų
4 v.š. tirpinto sviesto
druskos

Jautienos įdarui :

600 -700 g virtos jautienos ( aš naudojau brandintus jautienos šonkaulius )
svieste kepinto svogūno
druskos
pipirų
sultinio nuo šonkaulių


Gaminimas :

1.Išvirkite šonkaulius.Virkite tol kol mėsa atšoks nuo kaulų.Į vandenį įdėkite druskos.Sultinio neišpilkite ,jį panaudosite maltai mėsai ir sriubai.Mėsą sumalkite ,įdėkite svieste kepinto svogūno,pipirų,druskos ir pilkite sultinio.Sultinio tiek,kad mėsa būtų drėgna.Nepersistenkite 😊
2.Kambario temperatūros pieną ir kiaušinius išplakite ,pilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą ir dar paplakite.
3.Dėkite miltus ir maišykite iki neliks gumuliukų.Aš dažnai pasinaudoju blenderiu,minutė ir tešla paruošta.Ne viduramžiais gyvenam , kad rankom viską maišyti 😏 Tešla turi būti skystoka.Jeigu tešla tiršta įpilkite dar pieno.
4.Kepam lietinius be riebalų.Iškeptus atvėsiname ir suvyniojame su malta jautiena.Galite užsišaldyti,sutaupysite daug laiko.

Skanaus !!!

2018 m. vasario 6 d., antradienis

Šaltiena

Labai seniai gaminau šaltieną.Kiek atsimenu, šaltieną nuo seno gamino mano močiutės ir tėvai.Turbūt nebuvo nei vienos šventės be šio patiekalo.Nors šaltiena nuo seno buvo šventinis lietuviškas patiekalas ,bet yra plačiai paplitusi  Rytų ir Šiaurės Europoje.Kai kurie užsieniečiai  išvydę šį patiekalą tampo pečiais ,keista jiems ,o dar kai sužino,kad kiaulės kojos čia vaidina svarbią rolę 😉 Vietoje kiaulės kojų tiks ir ausys ar kiaulės galva .Tik kartą gaminant šaltieną su  galva ir ausimis ,ji man nesustingo.Turėjau dėti želatino.O va su kojytėm -  garantuota.Aš kaip visada noriu mažiau kaloringo patiekalo,jeigu tai įmanoma.Vietoje kiaulienos šmoto dėsiu jautieną ,kuri pastaruoju metu nuolatos karaliauja mano virtuvėje.Morkų galite dėti ,bet atminkite , kad  galiojimas trumpės,nes morkos duoda rūgimą.Jeigu verdate nedidelį kiekį dėkite morkų,nes spalvytė bus gražesnė ir skaniau.


Reikės :

2 kiaulės kojos
apie 1 kg jautienos ( dėjau  kulninę )
pipirų žirnelių
lauro lapų
svogūno galva
kelios skiltelės česnako
5-6 morkos

Gaminimas :

1. Mėsą nuplauname ir užkaičiame.Verdame iki užvirimo .Susidarius putoms išpilame gerai nuplauname ir dar kartą užkaičiame.Vandens turi būti tiek,kad pilnai apsemtų mėsą.Virimo metu pildyti vandens negalima.
2.Dedame pipirus,laurus,druską .Verdame ant silpnos ugnies labai ilgai.Po valandos sudedu visą svogūną ir nesmulkintas česnako skilteles.Morkas dėkite prieš pabaigą,nebūtina jų virti 2 -3 valandas.Svogūną  ir česnaką išgriebkite jiems dar nesusileidus.Visą savo skonį jie bus atidavę sultiniui.Virkite tol kol mėsa išsiners nuo kaulų.
3.Mėsai išvirus išgriebkite ir atvėsus išrinkite kaulus ,susmulkinkite ir išdalinkite į indelius.Sudėkite pjaustytas morkas.
4.Sultinį nukošiame ir dar kartą užverdame.Išpilstome į indelius ant mėsos.Atvėsus laikome šaldytuve.
Tiekite su virtomis bulvėmis,juoda duona,kaip tik mėgstate.Vieni šaltieną valgo su  krienais ,česnaku ar net, teko matyti, actu.Man ji skaniausia su krienų ar pomidorų padažu .Acto mano virtuvėje būna tik labai retais atvejais.

Skanaus !!!



2018 m. vasario 3 d., šeštadienis

Keptas karpis su karamelizuotais svogūnais

Aš karpio neįsivaizduoju kitaip valgomo nei su svogūnais  ir pomidorų pasta arba padažu.Tai toks tradicinis patiekalas, kuris gaminamas dažno iš jūsų virtuvėje.Taip paruoštas karpis turi vienintelį trūkumą - jo visada būna per mažai.Tikrai prie  kepto keptuvėje karpio nereikia jokių ypatingų salotų ar mandrų garnyrų.Karpis,kepti svogūnai ir bulvės-gali užsimerkti ir murkti kaip skanu 😋 Sutinkate ? Šiandien prie karpio svogūnus truputį karamelizavau pagal receptą ČIA .

Reikės :

2 vnt. karpio file  ( apie 1,3 kg )
4 didelės skiltelės česnako
5 pipirų mišinio
druskos
miltų
aliejaus kepimui

5 dideli svogūnai
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. cukraus ( dėjau truputį daugiau nei pusę)
3 lauro lapai
aliejaus kepimui





Gaminimas :

1.Karpio file supjaustome ir ištriname smulkintų česnakų ,pipirų ir druskos mišiniu.Paliekame pastovėti bent pusvalandį.Aišku kuo ilgiau tuo geriau.
2.Nuvalytus svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.Man labai plonai neišėjo,bet rezultate gavosi neblogai.
3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ,dėkite svogūnus,sutrupintus lauro lapus,cukrų ir maišant kepinkite 15 min. ar ilgiau.Liepsna vidutinė,nesudeginkite.Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4.Į keptuvės vidurį,patraukę svogūnus,dėkite pomidorų pastą.Kepinkite 1-2 min. iki karamelizuosis.
5.Išmaišykite,uždenkite dangtį ir dar 1 min pakaitinkite.Atvėsinkite.
6.Nuvalykite bulves ir užkaiskite.Kol iškepsite karpį,bulvės bus išvirę ir galėsite tiekti vienu metu.
7.Karpio gabaliukus apvoliokite miltuose ir dėkite odele žemyn į  įkaitintą aliejų kepti.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.
Karpis skanus ir karštas ir šaltas.Skanaus !!!



2018 m. vasario 2 d., penktadienis

Užkandis su tunu

Toliau naikinu konservuoto tuno atsargas 😋 Greitai pagaminama užtepėlė yra tikrai labai skanus  užkandis ar net pusryčių stalo patiekalas.

Gaminimui 30 min.
5 asmenims
Reikės :

1 indelio konservuoto tuno savo sultyse
kelių v.š. konservuotų kukurūzų
kelios juodosios alyvuogės
pusė ilgavaisio  agurko
kietai virto kiaušinio ( nebūtina )
svogūnų laiškų pluoštelio arba raudono svogūno
šv.krapų
2 a.š. Dijon garstyčių grūdeliais
graikiško jogurto arba majonezo
citrinos sulčių
maltų pipirų


Gaminimas :

Smulkiai supjaustykite agurką,skystį nuvarvinkite.Susmulkinkite alyvuoges ir svogūnų laiškus.Į dubenį dėkite nuvarvintą tuną,agurkus,svogūnų laiškus,nuvarvintus kukurūzus,alyvuoges,sutarkuokite kiaušinį.Toliau dėkite jogurtą arba majonezą,įspauskite citrinos sulčių,dėkite garstyčias ,pipirus ir viską išmaišykite.Barstome smulkintais krapais.Ragaukite ir skaninkite pagal poreikius.Užtepėlę tiekite atskirai su skrudinta duona.

Skanaus !!!





2018 m. vasario 1 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su tunu

Rašau receptą ir galvoju,kad produktų sąrašas išėjo ne toks jau ir trumpas.Bet šis pyragas gimė iš to ką turėjau šaldytuve ir šaldiklyje.Tuno konservus gavom dovanų iš Norvegijos, šparaginės pupelės šaldytos iš mano daržo,sluoksniuota tešla  ilsėjosi jau senokai,džiovintų pomidorų užtepėlę dažnai gaminu ir jos visada turiu šaldytuve.O visus kitus produktus tikrai turite.Pavyko tikrai skaniai ir gražiai.Beje, šaltas pyragas man skanesnis.

Gaminimui : 120 min.
6-8 valgytojams


Reikės :

4 lapeliai sluoksniuotos tešlos ( pakuotė 500 g kurioje yra 5 lapeliai )
2 indeliai tuno savo sultyse po 180 g ( būtų užtekę 1,5 indelio )
3 didelės morkos
2 dideli svogūnai
3 skiltelės česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 kiaušinio aptepimui
šparaginių pupelių
džiovintų pomidorų užtepėlės arba pomidorų padažo ( užtepėlės receptas čia )
druskos
maltų pipirų
sezamo sėklų viršui pabarstyti
sviesto kepinimui

Gaminimas :

1.Morkas sutarkuokite,svogūnus supjaustykite ,česnako skilteles išspauskite ir viską pakepinkite ant sviesto.Gardinkite pipirais,dėkite druskos.Palikite atvėsti.
2.Nuo tuno nuvarvinkite skystį.
3.Kiaušinius sutarkuokite.
4.Atitirpinkite tešlą .Pasitieskite kepimo popieriaus lakštą.Tešlos lapelius pakočiokite tiesiai ant kepimo popieriaus,kad  būtų platesni .Sudėkite kraštelius vieną ant kito ir dar truputį pakočiokite kol sulips.Tai padarysite labai lengvai.Su kepimo popieriumi lengvai perkelsite į kepimo skardą.Naudokite kepimo skardą,nes pyragas didelis.
5.Išilgai per vidurį ištepkite pomidorų užtepėlę, dėkite daržovių masę be skysčio,dėliokite šparagines pupeles,ant viršaus tuną ir kiaušinius.Galite pabarstyti žalumynų.


6.Šonuose padarome apie 1 cm įpjovas ir formuojame pynę.Tai esu dariusi , kai kepiau Picos pynutę.Galite pažiūrėti.


7.Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamų sėklomis.


8.Kepkite 190 * C  temperatūroje apie 30-40 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite pyragą .Ką tik iškepto nepjaukite,leiskite bent 10 minučių pastovėti kambario temperatūroje.Pyragas tikrai didelis .
Skanių akimirkų !!!