2018 m. sausio 27 d., šeštadienis

Kepti kukurūziniai viščiukai

Pats skaniausias paukštienos atstovas 😋 Burnoje tirpstanti sultinga mėsytė ,patys nuostabiausi linkėjimai iš Prancūzijos.Tikrai rekomenduoju nors kartą pasimėgauti šiuo delikatesiniu patiekalu.


Gaminimui 60 min. (be marinavimo )

Reikės :

kukurūzinių viščiukų  ( 1 vnt. 500-600 g )
česnako
lauro lapų
kmynų
pipirų mišinio
druskos
cukraus
aliejaus
bulvių garnyrui
mėgstamų daržovių

Gaminimas :

Česnaką sukapokite arba išspauskite.Lauro lapus sutrupinkite ,dėkite likusius prieskonius ir žiupsnelį cukraus.Druskos pagal poreikius.Viščiukus išlaisvinkite nuo surišimų ir gerai įtrinkite prieskonių mišiniu.Palikite per naktį marinuotis.Jeigu neturite laiko pakaks 2 valandų.
Dėkite kepti į 180 * C  įkaitintą orkaitę  apie 50 min.Prieš pabaigą aptepiau barbekiu padažu ir dar kokias 5 minutes pakepam.Tiekiame su bulvėmis ir mėgiamomis daržovėmis.

Skanaus !!!





2018 m. sausio 26 d., penktadienis

Tiršta vištienos sriuba su sūriu ir pievagrybiais

Skani,soti ir tiršta vištienos sriuba yra tai ko mums reikia tokiu darganotu oru.Labai švelnaus skonio .Bulves sriuboje pakeičiau makaronais.Makaronai iš kietagrūdžių kviečių nudažyti natūraliai su špinatais,ciberžole,burokėliais,morkomis ir net kalmarų rašalu.Labai skanūs.


Gaminimui apie 50 min
5 porcijos

Reikės :

5 vištienos blauzdelės
sauja makaronų
2 morkos
200 g pievagrybių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
lapkotinio saliero stiebas
poro
krapų
sviesto kepinimui
druskos
3 v.š. natūralaus skonio tepamo sūrelio ( žiūrėkite riebumą ir sudėtį ,rinkitės liesesnį )


Gaminimas :

1. Į puodą pilame vandens ir užkaičiame blauzdeles.Užvirus nupilame vandenį ir nuplauname vištieną.Toliau dedame atgal į švarų puodą ir pilame apie 1,5 l vandens.Druskos pagal poreikius.Verdame apie 20-25 min. kol suminkštės.
2.Kol blauzdelės virs susmulkinkite pievagrybius,svogūną,česnaką,sutarkuokite morkas, supjaustykite salierą ir nedidelį porą.Viską pakepinkite ant sviesto .
3.Išvirusias blauzdeles nukaulinkite , pašalinkite odą ir susmulkinę dėkite atgal į sultinį.
4.Į puodą su sultiniu sudėkite kepintas daržoves ir virkite 10 min. Toliau dėkite makaronus.Virkite tiek minučių kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.
5.Pačiame gale dėkite sūrį ir gerai išmaišykite.Barstykite smulkintais krapais.

Skanių akimirkų !!!




2018 m. sausio 21 d., sekmadienis

Brokolių užkepėlė

Puikus garnyras tinkantis beveik prie visko .Pagaminsite labai greitai , o skonis bus puikus.


Reikės :

Brokolių
parmezano sūrio
riebios grietinėlės
prieskonių
druskos


Brokolius apverdame 3 min. pasūdytame vandenyje.Nupilame vandenį ir nuvarviname.Kepimo indą patepame sviestu,dedame brokolius ir užpilame grietinėlės ir tarkuoto parmezano mišiniu.Barstome mėgstamais prieskoniais.Orkaitė 200 * C ,  kepame 15 min..Galite ir iki apskrudimo.Tiekiame karštą.

Dorada kepta orkaitėje įdaryta daržovėmis ,receptas čia. Morkos,svogūnai,česnakai pakepinti ,dėta prieskonių,pomidorų pastos ir prikimšta į doradas.

Čili  sriubos receptas čia



2018 m. sausio 18 d., ketvirtadienis

Greitas būdas paruošti naminę Latte kavą

Naminei Latte kavai paruošti tikrai nereikia brangių kavos aparatų ar kažkokios specialios technikos. Internetas mirga įvairiais Latte paruošimo būdais.Na ką gi išbandžiau ir aš 👀 Patiko,skanu kaip pirmam kartui išėjo neblogai.Rekomenduoju visiems .


Produktų kiekis pagal puodelio dydį.

Reikės :

riebaus pieno
kavos be tirščių
kavinuko su sieteliu
cukraus pagal poreikius


Gaminimas :

Užkaitiname pieną ir pilam į kavinuką su sieteliu.Uždengiame sietelį ir keletą kartų paplakame spausdami pirmyn ir atgal.Nepersistenkite ,tai nutinka labai greitai.Pieno apimtis padidėja 2-3 kartus.Pilame pieną į puodelį ir užpilame karšta kava be tirščių.Idealu jeigu puodelis bus stiklinis.Saldiname pagal poreikius ir mėgaujamės.
Čia  galite pažiūrėti VIDEO  pagal kurį gaminau.Puiki idėja,ačiū 👌


2018 m. sausio 16 d., antradienis

Befstrogenas pagal V. Pochliobkiną

Tinkamai pagamintas befstrogenas yra nerealaus skonio.Turbūt jo atsiradimo istorijos geriau neaprašysiu ,nei recepto šaltinyje Su šaukštu aplink pasaulį .Ačiū už receptą 😊 Befstrogenas gaminamas daugelyje šalių ir turi daug variantų.Patys populiariausi - su pomidorų pasta ,kuris dažniausiai gaminamas Rusijoje ir Rytų Europoje iš dalies Skandinavijoje, ir su grybais ir garstyčiomis kuris populiaresnis JAV ir Vakarų Europoje.Rusijos kulinarijos autoritetas Viljamas Pochliobkinas ( 1923-2000)  surinko ir ištyrinėjo daugybę medžiagos apie grafo A.G.Stroganovo (1795-1891) namuose gamintą patiekalą ,pateikė savo befsrogeno versiją.Pagal jo receptą befstrogenas tiesiog tirpo burnoje.Originalus receptas nėra išlikęs.Gaminant befstrogeną svarbu išsirinkti tinkamą mėsą ir jos neperkepti.Befstrogenui gaminti naudojama jautienos išpjova.


Reikės :

500 g jautienos išpjovos ( naudojau brandintą )
1-2 svogūnai
2 v.š. kvietinių miltų
2-3 v.š.lydyto sviesto mėsai ir svogūnams apkepti
4 v.š. riebios grietinės 40 %,nes liesą gali sutraukti
1-2 v.š. pomidorų pastos
100-200 ml  sultinio arba virinto vandens
druskos
grūstų juodų pipirų
bulvių fri patiekimui
raugintų agurkų arba pomidorų


Gaminimas :

1.Jautienos išpjovą supjaustome 0,5 cm storio riekelėmis ,skersai raumenų.Lengvai pamušame ir supjaustome ilgomis siauromis juostelėmis.
2.Mėsos juosteles apvoliokite miltuose,perteklių nupurtykite.Svogūnus supjaustykite itin plonais pusžiedžiais .Keptuvėje labai gerai įkaitinkite sviestą ir dėkite svogūnus.Svogūnai turi uždengti keptuvės dugną.Ant viršaus dėkite jautieną.Keptuvę uždenkite ir ant didelės kaitros kepkite 1,5-2 min. ,tuomet atidenkite,išmaišykite ir atidengę kepkite 1-2 minutes.Mėsa turi papilkėti ir imti blizgėti.Apkepinant mėsą sūdyti nereikia.
3.Kol kepa mėsa atskirame inde sumaišykite grietinę,pomidorų pastą ir sultinį/vandenį.Mėsai papilkėjus pilkite grietinės mišinį .Išmaišykite,lengvai pasūdykite ir įberkite pipirų pagal skonį.Kaitrą mažiname iki minimumo ,uždengę troškiname apie 10 min.Per tą laiką padažas turi sutirštėti,o mėsa ir svogūnai suminkštėti.
4.Naudojau brandintą išpjovą ir jinai buvo paruošta per 10-15 min. minkštutėlė.Visa befstrogeno sėkmė priklauso nuo jautienos kokybės.Tai jeigu jau susiruošėte gaminti,nepagailėkite pinigų gerai jautienai.Tiekite karštą su karštomis fri bulvėmis,raugintais/marinuotais  agurkais,pomidorais.Skaniausias ką tik pagamintas.

Skanių akimirkų !!!


2018 m. sausio 15 d., pirmadienis

Konkursas !!!

     Konkursas !!!

Šąlant orams - kyla noras skaniai pavalgyti 😋 O,kad gaminti būtų smagiau su bičiuliais   Prijuostės "Namų Madam''  skelbiame konkursą  😊  Konkurso metu galėsite laimėti puošnią Prijuostės ''Namų Madam'' prijuostę.Tokios ir aš labai norėčiau.😍 Konkursas vyksta mano puslapyje  Facebook   Skanu,gražu ir su meile .

Sąlygos :

👉 Pamėgti  puslapį Facebooke Skanu,gražu ir su meile..
👉 Pamėgti   puslapį  Facebooke Prijuostės ''Namų Madam''
👉 Pamėgti ir pasidalinti VIEŠAI Facebooke konkurso nuotrauką
👉 Komentaruose po  NUOTRAUKA  parašyti savo firminio patiekalo pavadinimą.Galite ir foto.

Viena laimingoji įvykdžiusi VISAS konkurso sąlygas bus paskelbta Vasario 16 dieną.
Sėkmės !!!

2018 m. sausio 10 d., trečiadienis

Orkaitėje keptos dorados su daržovėmis

Daug liaupsių apie doradą prisiklausiusi ,nusprendžiau ir aš ją įsileisti į savo virtuvę. Paruošimas nereikalauja daug laiko ,svarbu žuvį neperkepti ir pasirinkti tinkantį garnyrą.Kuo paprasčiau ,tuo geriau.Peržiūrėjusi daug receptų ir nuotraukų ,pastebėjau,kad  doradą rekomenduojama kepti su galva.Vieniems tai atrodo neestetiškai, o man tai netrukdė.Kadangi kepiau 6 doradas ,visos daržovės kartu  netilpo.Teko dėti į atskirą skardą.Tikrai labai skanu 😋



Reikės :

doradų ( pirkau išvalytas ir skrostas)
druskos
prieskoninių žolelių mišinio tinkančio žuviai
česnako
pipirų
aliejaus daržovėms
pasirinktų daržovių garnyrui


Doradas nuvalome ,įpjauname įstrižai ir apibarstome prieskoniais,česnaku.Česnako skilteles galite sutraiškyti.Pjaustytas citrinos riekeles galite įdėti į įpjovas.Nepamaišys ir keli gabalėliai sviesto.Nepamirškite ištrinti prieskoniais ir dorados vidaus.Palikite marinuotis bent 30 min. ar ilgiau.
Daržoves aptepame aliejaus ir prieskonių mišiniu.Žuvį dedame į kepimo skardą ,aplink išdėliojame daržoves ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.Tiekite su bulvėmis arba kitokiu jūsų mėgstamu garnyru.Jeigu kartu tieksite bulves,jų kepti kartu nedėkite,nes jos per tiek laiko neiškeps ir liks žalios.O žuvies kepti ilgiau nepatariu,nes perkepsite.

Skanaus !!!



2018 m. sausio 9 d., antradienis

Pupelių sriuba su frikadelėmis

Šąlant orams norisi šilto ir jaukaus maisto.Sriuba visada geras pasirinkimas,nes šilta,skanu ir sotu.Jeigu norėsite greitesnio sriubos paruošimo būdo naudokite konservuotas pupeles.



4 porcijos
gaminimui 50 min.

Reikės :

250 g pupelių
4 bulvės
2 morkos
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
lauro lapų
druskos
300 g jautienos faršo su prieskoniais ( česnakas,svogūnas,pipirai,kiaušinis,druska,avižiniai dribsniai arba batono riekelė)
grietinės
žalumynų


Gaminimas :

1.Iš vakaro užmerkiame pupeles.Kitą dieną verdame pupeles kol šios taps minkštos.Virimo laikas priklauso nuo pupelių rūšies.
2.Pasiruošiame puodą sriubai virti.Tame pačiame puode ištirpiname gabalėlį sviesto ir pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką,morkas.
3.Toliau dedame smulkiai pjaustytas bulves,dedame lauro lapą ir pilame vandens .Vandens pagal poreikius .
4.Sriubai užvirus iš paruošto faršo formuojame frikadeles ir dedame į puodą.Verdame apie 30 min.Po to sudedame virtas pupeles ir paverdame dar 10 minučių.Tiekiame su grietine ir žalumynais.

Skanaus !!!


2018 m. sausio 7 d., sekmadienis

Virtiniai su bulvių ir jautienos įdarais

Mano mėgstamos minkštos ,elastingos ir nelimpančios virtinių tešlos receptu jau dalinausi ČIA .
Šiems virtiniams dariau 2 skirtingus įdarus.Vienas mano labai mėgstamas su bulvėmis ir varške,kitas su malta brandinta jautiena.

Bulvių ir varškės įdarui :

Virtų sutrintų bulvių
kepintų svogūnų
kepintos šoninės ( pagal poreikius)
varškės
druskos

Jautienos įdarui :

brandintos jautienos faršo
svogūnų
česnakų
pipirų
druskos
kiaušinio

Bulvių ir varškės įdarui imkite lygiomis dalimis varškę ir trintas bulves.Pasikepinkite šoninę su svogūnu ir sumaišykite su bulvių ir varškės mase.Druską naudokite pagal poreikius.Iš gautos masės formuokite rutuliukus ir dėkite į paruoštą tešlą.Tešlos gaminimo procesas aprašytas ČIA .


Jautienos įdarui sudėkite į maltą mėsą visus nurodytus ingredientus ir išminkykite.Formuokite rutuliukus ir toliau eiga analogiška.Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir jiems iškilus į paviršių pavirkite dar kelias minutes.Su jautiena virtiniams prireiks šiek tiek  daugiau laiko.
Virtinius tiekite su grietinės,kepintų svogūnų ir šoninės  padažu.


Iš likusios nuo virtinių tešlos pripjaustau tokių makaronų ir išverdu saldžią sriubą.Sriubos receptu pasidalinsiu kai tik turėsiu gražesnę foto.



Skanaus !!!

2018 m. sausio 6 d., šeštadienis

Cepelinai su mėsa

Šiandien susiruošus gaminti cepelinus  pagalvojau,kad mano tinklaraštyje jų recepto tai nėra 👀 Vaje...Kaip ten bebūtų,taisau padėtį ir rašau receptą.Stengiausi surašyti viską kuo tiksliau.Cepelinų sėkmė priklauso nuo bulvių rūšies.Naudokite krakmolingas bulves,kitu atveju gali tekti valgyti cepelinų košę.Mėsą taip pat rinkitės gerą ir kokybišką.Pastaruoju metu kiaulienos faršo nenaudoju,nes perku brandintą jautieną iš ūkio.Nerealaus ir tikro skonio mėsa,be jokių priedų  😍 Su parduotuvine karviena nėra ko net lyginti 😊 Brandintos veislinių galvijų jautienos tikrai rasite kiekviename ūkininkų turguje. Raitoju rankoves ir kimbu prie darbų.


  20-25 cepelinams

 Cepelinų masei :

4 kg vidutinio dydžio krakmolingų bulvių
krakmolas nuo bulvių sunkos
druskos pagal poreikius


Įdarui :

600-800 g brandintos jautienos faršo
2 v.š. greito paruošimo avižinių dribsnių
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
maltų juodų pipirų
druska pagal poreikius
kiaušinis

Pagardui :

sūdytų lašinių ( perku ūkininko)
svogūnų
grietinės


Gaminimas :

1.Užkaičiu 1 kg  bulvių su lupena,suprantama nuplautas.Virimo laiko nežinau,badau šakute.Išvirusias nusunkiu ir padedu vėsti.
2.Nuskutu 3 kg žalių bulvių ir užpilu šaltu vandeniu.Palieku laukti savo eilės.
3.Pasiruošiu faršą : dribsnius užplikau karštu vandeniu.Jiems išbrinkus ir pravėsus dedu į faršą.Į faršą nukeliauja ir smulkinti česnakai , svogūnas,kiaušinis,pipirai,druska.Masę gerai išminkau.
4.Sūdytus lašinius pakepinu su svogūnais ir uždengusi palieku keptuvėje.Kai ateis eilė valgyt cepelinus truputį pašildysiu.
5.Virtas bulves nulupu ir sumalu.
6.Žalias bulves sutarkuoju ir nusunkiu. Dubenio su sunka neišpilu o palieku 10 min. krakmolui nusistovėti.Nusėdusį krakmolą dedu į bulvių masę .
7.Virtą bulvių masę,nusunktą tarkių masę su krakmolu ir druska gerai išminkau.Masė bus minkšta.Formuoju cepelinus.Turbūt viskas aišku ,kad į išplotą tešlos gabalą dedame faršo gabaliuką ,kraštus užspaudžiame ir rankose suformuojame pailgos formos cepeliną.
8.Užkaičiu gilų puodą su vandeniu ,dedu druskos.Visada padarau bandomąjį virimą.Jeigu matau ,kad cepelinai leidžiasi į bulvių masę dedu papildomai krakmolo.Būna ,kad ir pritrūksta,kaip ir minėjau priklauso nuo bulvių.
9.Cepelinus darau nedidelius ,pagal savo rankas.Mažesni cepelinai greičiau išverda .Nemėgstu didelių bombų 👀 Verdu apie 20-25 minutes.Valgome tradiciškai su spirgais ir grietine.Grietinę ir spirgus dedu atskirai ir nemaišau,mes taip mėgstame.

Skanaus ir jums !!!




2018 m. sausio 1 d., pirmadienis

Nauji metai,Medutis ir spanguolės sniege.

Mielieji mano tinklaraščio skaitytojai,

Ačiū ,kad buvote kartu,skaitėte,gaminote ar tiesiog stebėjote.Didelis AČIŪ  už gražias žinutes,komentarus , kurių gaunu tikrai daug ir tai yra pagrindinė priežastis dėl ko rašau tinklaraštį.😍 Gal ne visiems spėju atsakyti ,bet prižadu šiais metais pasitaisyti 😊 Šiais metais Jums ir sau linkiu eiti į priekį savo svajonių link ir tikėti kad jos išsipildys...Draugaukime,kepkime,virkime,kurkime,stebinkime ir būkime kartu  !!! Gražių Jums metų 😊

Rita

Mano Naujametinio stalo puošmena- Medutis.Paprastas,patikrintas ir visada pavykstantis.Papuošimui naudojau viską ką radau namuose ir savo daržiuke. Spanguolės sniege atrodo išties įspūdingai 😍 Medutis keptas pagal šį RECEPTĄ , želė nedėjau,kepiau iš 1,5 normos 21 cm skersmens formoje. Padariau 2 tortus .Vienas iš jų su juodųjų serbentų pertepimu ir puoštas trupiniais.Šis atvirais šonais ,nes man taip yra labai  gražu.Buvo skanu,pasigrožėkite ir jūs 😊








2017 m. gruodžio 24 d., sekmadienis

Virtiniai su džiovintais miško grybais

Šiuos virtinius valgau nuo vaikystės ,vieną kartą metuose per Kūčias.Gal dėl to jie tokie skanūs 😋 Kiekvieną rudenį grybaudami paliekame geriausius grybus džiovinimui .Neįsivaizduoju Kūčių stalo be virtinių su grybais.Ši populiari ir daugumos gaminama virtinių tešla yra puiki,nelimpanti ir labai elastinga.Jeigu neturite džiovintų grybų ,bet labai norite virtinių su grybais ,galite naudoti pievagrybius.Tikrai bus skanu.


Tešlai :

3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė karšto sūdyto vandens

Įdaras :

džiovinti miško grybai išvirti ir sumalti
kepinti svogūnai
druska

Užpilui :

Kepinti svogūnai su aliejumi


Gaminimas :   (Produktus matuokite ta pačia stikline ar  puodeliu.Mano stiklinė 250 ml iki viršaus.)

1.Miltus berkite į didelį dubenį,pilkite aliejų ir karštą pasūdyta vandenį.
2.Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso ,toliau darbuojamės rankomis.
3.Tešlą gerai išminkykite.Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų. Tešla elastinga,nelimpanti prie rankų ir stalo.Kočiojimui miltų neprireiks.
4.Įdarui maltus grybus sumaišykite su pakepintu svogūnu ir druska pagal poreikius.Grybų nesvėriau ,tiesiog darykite iš akies.
5.Toliau tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus.Dedame po šaukštelį įdaro ir kraštelius užspaudžiame šakute arba užraitome.
6.Virtinius dėkite į verdanti pasūdytą vandenį ir virkite apie 7-8 minutes.Tiekite su kepintais svogūnais,Skanūs ir šalti.Kūčioms rekomenduoju virtinius pasigaminti iš anksto ir užšaldyti.Taip sutaupysite daug brangaus laiko.

Gražių švenčių ir skanių šventinių patiekalų !!!





2017 m. gruodžio 23 d., šeštadienis

Aguonų tortas

 Tortas tikrai vertas daugybės pagyrų internetinėje erdvėje.Nijolės Marcinkevičienės receptas iš knygos ''Metai už stalo''.Šio pyrago variantų yra pilnas internetas.Beja, originaliame recepte jis vadinamas Aguonų tortu,dėl to pavadinimas būtent toks.Pyragu šio torto nedrįsčiau vadinti,nes ir darbelio yra ir litras grietinėlės pyragui būtų per didelė prabanga.Prieš kiekvienas Kalėdas vis ruošiuosi įkelti šio nerealaus torto receptą ,bet dėl laiko stokos ,prieš šventinį šurmulį ,niekada nespėju 😂 Šiais metais kepu jį truputį  anksčiau,kad spėčiau pasidalinti šio skanuolio receptu.Stengiausi nenuklysti nuo originalaus recepto.Kepu jį antrą kartą ir tikiuosi jis bus toks pats skanus kaip ir pirmą .

                                                                                                                                              
Kepimo forma 21 cm
Iš šios produktų normos išeis  didelis tortas.

Tešlai reikės  :

300 g  aguonų
300 g  cukraus
1 v.š. smulkintų riešutų
110 g maltų džiūvėsėlių
1\2 a.š. cinamono
9 kiaušiniai

Kremui :

1 l riebios grietinėlės
250 g cukraus
pakelis vanilinio cukraus


Gaminimas :

1.Aguonas iš vakaro užpilkite verdančiu vandeniu,gerai išmaišykite,vandenį nupilkite.Taip pakartokite tris kartus.Dar kartą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį.Aguonas nusunkite ,kelis kartus permalkite mėsmale.Aš tai atlikau trintuvo pagalba.Aguonas sukrėskite į didelį dubenį.
2.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Imkite medinį šaukštą ir gerai išsukite aguonas,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų,masę dar sukite 10 minučių.
3.Išplakite baltymus,juos kartu su džiūvėsėliais ir cinamonu sudėkite į aguonų masę ir viską atsargiai išmaišykite.Masę supilkite į sviestu pateptą kepimo formą ir kepkite 180 * C temperatūroje , apie 40- 45 minutes arba kol iškeps.Tikrinkite mediniu iešmeliu ,jį ištraukus turi likti švarus.Aš kepiau virš valandos.Iškepusį pyragą išverskite ant aušinimo grotelių ir paruoškite kremą.
4.Į didelį puodą supilkite grietinėlę ir kaitinkite.Kai užvirs supilkite cukrų ir kaitinkite nuolat maišydami mediniu šaukštu.Kai kremas kiek sutirštės ir paruduos,gauta mase palaistykite pyrago paviršių.Maždaug apie pusę.Kad geriau susigertų aš subadžiau .Kremas gėrėsi puikiai.Kuo daugiau kremo susigers ,tuo skaniau.Tik kremas man neparudavo,bet labai gražiai sutirštėjo.Likusį kremą kaitinkite toliau, kol sutirštės ir taps kondensuoto pieno konsistencijos.Pilkite paruoštą kremą ant pyrago,viršų galite barstyti riešutais ir palikite aušti per naktį.Galite puošti pagal savo fantaziją.

Gražių švenčių ir skanių kepinių !!!







Labai ačiū Eglei iš buvusios ''Žaidimų aikštelės''

2017 m. gruodžio 21 d., ketvirtadienis

Citrinufka

Šį nerealų gėrimą išbandžiau prieš kelis metus .Skanu,gaivu ir manykim,kad sveika 😋Na pagaliau prisiruošiau ir vėl pasigaminau.Darbo nėra daug, o rezultatas tikrai vertas dėmesio.Skubu dalintis su tais ,kas dar nėra apie šį gėrį girdėję ir ragavę.Lėkit pirkti produktų ir gaminkite.


Reikės :

300 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių.Mano citrinos buvo labai sultingos ,sunaudojau 5 vnt.
2 citrinos su žievelėmis
20 g tarkuoto imbiero šaknies
200 g cukraus
mėtos šakelė,aš įdėjau melisos lapelių
0,7 litro degtinės

Gaminimas :

1.Pasiruoškite didesnį uždaromą indą.Aš naudojau 2 litrų stiklainį.
2.Išspauskite citrinos sultis ir pilkite į stiklainį.
3.Gabaliukais supjaustykite 2 citrinas su žievelėmis ir sumeskite į sultis.
4.Nulupkite imbiero šaknį ir sutarkuokite.Dėkite į stiklainį.
5.Ten pat supilkite cukrų,mėtas ir užpilkite degtine.
6.Uždarę stiklainį pateliuškuokite ,kad cukrus ištirptų.Padėkite vėsiai.
7.Po paros nukoškite ir supilkite į butelį.Gerkite atšaldytą.

Gražių Jums švenčių !!!



šaltinis čia ir čia