2017 m. rugpjūčio 15 d., antradienis

Crepes su varške ir šilauogėmis

Apie crepes daug nekalbėsiu, jie - tobuli 😍 Mūsų šeimoje jie yra labai mėgiami ir dažnai gaminami.Kiekvieną kartą rašydama crepes receptą pabrėžiu koks tai yra gėris.Tik keletas taisyklių ruošiant crepes ir jūs nustebsite kokio skanumo šie prancūziški blyneliai. Tik labai prašau nemaišykite jų su paprastais lietiniais ,tai toli gražu ne tas pats 😊



Ruošimo taisyklės :

1.Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2.Sviestas ir pienas turi būti šilti.
3.Miltus reikia persijoti.

Tešlai reikės :

4 v.š. tirpinto sviesto
4 kaimiški kiaušiniai ( jeigu tokių neturite naudokite parduotuvinius )
300 g miltų
400 ml pieno
druskos arba cukraus pagal poreikius

Varškės įdaras :

2 pak. x 180 g  varškės
cukraus pagal skonį
grietinės ,kad varškė nebūtų sausa
druskos

Šilauogių užpilui :

Šilauogės
cukrus


Gaminimas :

1.Šiltą sviestą išplakame su kambario temperatūros kiaušiniais.
2.Pilame šiltą pieną , sijojame miltus ir išmaišome iki vientisos tešlos be gumuliukų.
3.Dedame druskos arba cukraus pagal poreikius.
4.Tešlą palaikome apie valandą.
5.Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų.Kepa labai greitai,kaitra maksimali.Vienetų skaičius priklauso nuo jūsų keptuvės dydžio.

Įdaras ir šilauogių užpilas :

1.Varškę pertriname su grietine,cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2.Šilauoges dedame į smulkintuvą,pilame cukraus ir gerai sutriname iki vientisos masės.

Paruošę priedus į crepes dedame varškę ir suvyniojame mums visiems įprastu būdu.Įdarytus crepes apkepiname svieste ir tiekiame su šilauogių užpilu,plakta grietinėle ir uogomis.
Devintam dangui 😋 Po tokio maisto nesinervuojame ir nesigriaužiame , o velkam pilvus pasivaikščioti 😂
Skanių ir malonių akimirkų !!!



2017 m. rugpjūčio 14 d., pirmadienis

Brusketa su pomidorais ir antienos file ( bruschetta )

Įsibėgėjus naminių pomidorų sezonui , būtinai pasigaminkite nuostabiai skanių užkandžių.Naminiai pomidorai ,užaugę mano šiltnamyje ir lauke, man yra skaniausi.Dėl to ir brusketa gaunasi nepaprastai skani. Brusketą pagaminti yra labai paprasta.Tam puikiai tiks ciabatta duona arba prancūziškas batonas.O jeigu dar pagardinsite sūdyta-rūkyta antienos file..bus tikras delikatesas 😋 Dar vienas svarbus ingredientas yra kokybiškas ir tikrai ne pats pigiausias alyvuogių aliejus.Nuostabus užkandis žvaigždėtiems rugpjūčio vakarams...



4 porcijos
paruošimui 30 min

Reikės :

Itališkos duonelės ciabatta
80 g pakuotės ''Kitchen me'' Sūdytos-parūkytos antienos file
200-300 g vyšninių pomidorų
1 maža cukinija
tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai)
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
pipirų
druskos

Gaminimas :

1.Ciabatą pjaukite išilgai per pusę ir padalinkite riekelėmis taip,kad kieta dalis būtų apačioje. Duonos riekeles apskrudiname 200 * C temperatūroje kelias minutes.
2.Apskrudintas riekeles apšlakstykite aliejumi ir patrinkite česnako skiltele.
3.Apkepinkite cukinijų riekeles ir apibarstykite druska.
4.Susmulkinkite pomidorus,dėkite krapų,druskos,pipirų,česnako,aliejaus ir palikite pastovėti.
5.Ant  duonelės galite patepti sūrio .Galite dalį brusketų ruošti su sūriu ,o likusias be sūrio.Įjunkite savo fantaziją ir dėkite viską kas jums skanu.
6.Toliau dėjau pomidorus ,cukinijų griežinėlius,antienos file.Galite pašlakstyti balzamiko kremu.Jeigu sūrio netepsite,pomidorus ant duonelės dėkite paskutiniu momentu prieš tiekiant,kad duonelė nepermirktų nuo pomidorų sulčių.




Pasidžiaukime likusios vasaros vakarais su skaniu maistu  😊 Gražių akimirkų !!!

2017 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis

Sūrio pyragaičiai su šilauogėmis ( mini cheesecakes )

Sūrio pyragas sutalpintas į popierinius sijonėlius ir pagardinta šilauogėmis.Patogus ir greitas būdas pavaišinti minią.Visą eigą rasite prie sūrio pyrago recepto ČIA .












2017 m. rugpjūčio 3 d., ketvirtadienis

Jautienos steikas su šparaginėmis pupelėmis ir brokoliais

Aukščiausios kokybės jautienos didkepsnis - gero restorano verti pietūs arba vakarienė 😋 Seilė nutįsta vien pagalvojus apie jautienos steiką,bet svarbiausia taisyklė yra mėsos neperkepti.


Gaminimas 30 min.

1 porcija

Reikės :

1 vnt  220 g ''Kitchen me'' Brandinto jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS
šviežių šparaginių pupelių
brokolio
tarkuoto parmezano
sviesto
džiovintų pomidorų užtepo (nebūtinai)
pipirų mišinio
druskos


Gaminimas :

1.Pupeles ir brokolį trumpai apvirkite,nukoškite ir dėkite į gilią keptuvę.
2.Į keptuvę su daržovėmis dėkite sviesto,berkite druskos ir pakepinkite.
3.Svarbiausias dalykas kepant steiką-keptuvė. Kuo sunkesnė keptuvė, tuo daugiau sukaupia karščio ir mėsą kepa o ne troškina.Idealus variantas stora ir sunki ketaus keptuvė.Jeigu tokios neturite tiks kokybiška griliaus keptuvė.Kaitiname keptuvę kol pradeda smilkti,tada įpilame truputį aliejaus.
4.Į įkaitintą keptuvę dedame nusausintą mėsą ir kepame ne ilgiau nei 3 minutes kiekvieną pusę.Pipirais ir druska barstome apkeptą pusę.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Kepame ant maksimalios ugnies ,nevartome,nejudiname ir nesinerviname ,kad virtuvė pilna dūmų.Iškeptą steiką dedame į lėkštę,uždengiame ir nejudiname 10 minučių.
5.Apkepintas daržoves dedame į lėkštę ,barstome tarkuotu parmezano sūriu. Supjaustome steiką ir dedame ant viršaus.Man labai skanu ant daržovių uždėti džiovintų pomidorų užtepo.Užtepo receptuką rasite  ČIA .
Skanių ir malonių akimirkų !!!


2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Bulvytės ir žuvytės (žuvis alaus tešloje)

Žuvytė - retas svečias mano tinklaraštyje... 😉 Bet kartais ,LABAI, norėdama palepinti šeimyna tenka gaminti ir ją.Ir žinoma tokį įvykį būtinai turi kas nors sutrukdyti...
Kaip man patinka patiekalai, kuriuos nėra būtina gaminti vos tik paruošus.Pagaminame alaus tešlą ,pamarinuojame žuvį ,suruošiame bulvytes ir tikrai nieko nenutiks jeigu visą gaminimo procesą atliksite po kelių valandų.Būtent taip man ir nutiko 😊 Patiekalas savo skoniu primena  Fish and chips ,tik pagaminama greičiau.  😋


Reikės :

1 kg menkių file ( perku atitirpintą arba šviežią  nuo ledo )
žuvies prieskonių
aliejaus kepimui.

Alaus tešlai :

200 ml labai šalto šviesaus alaus
1 kiaušinis
1 v.š. krakmolo
miltų pagal tirštumą
druskos

Garnyrui :

Mažų šviežių bulvyčių
druskos
prieskonių mišinio
šviežių žirnelių
sviesto kepinimui


Gaminimas :

1.Žuvį pabarstome prieskoniais ir atidedame į šalį.
2.Bulvytes nušveičiame ir apverdame.Apšlakstome aliejumi,apibarstome prieskoniais ,druska ir sudedame į kepimo skardą.Dedame į orkaitę ir paliekame laukti savo eilės.
3.Tešlai plakame šaltą alų su kiaušiniu,druska,krakmolu.Dedame miltų tiek,kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti. Tiršta tešla turi gerai prilipti prie žuvies ir nevarvėti o tįsti.
4.Galite užstatyti kepti bulvytes. Orkaitė 200 *C temperatūros iki apskrudimo.
5.Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų.Aliejaus pilkite gausiai.Merkiame gabalėlį žuvies į tešlą ir dedame į keptuvę.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės .Tik neperkepkite !!!
6.Ant sviestuko pakepinkite žirnelius,dėkite druskos.Žirneliams pakepinti 3-4 min.
7.Patiekiame su mėgstamu padažu ,galima marinuotų arba raugintų agurkėlių ,viskas pagal skonį.Aš naudojau mėsainių padažą su agurkėlais ,labai tiko.Viskas, skanių akimirkų !!!



2017 m. birželio 28 d., trečiadienis

KONKURSAS,gertuvės ir vandens nauda mūsų organizmui

Atėjus vasarai  Jūs vis dar neturite gertuvės ? Ar esate girdėję apie vandens naudą mūsų organizmui ?
 Ne ? Tuomet skaitykite 😊
Jeigu vandens gėrimą paversite įpročiu ,tai be abejonės suteiks naudą sveikatai.Vartojant pakankamai vandens organizme lėčiau kaupiasi riebalai,šalinasi toksinai,drėkinama oda.Vanduo  mažina nuovargį bei teikia energijos. Tik svarbiausia -  nepersistenkite.
Kaip vandens gėrimą paversti stilingu įpročiu ?
1.Pirmiausiai įsigykite gertuvę iš kurios bus patogu ir malonu gerti.Jeigu nenorite pirkti ,galite pabandyti laimę  ir sudalyvauti ''Gerduvos'' KONKURSE , kur galite  laimėti vieną iš penkių ''Aladdin'' gertuvių.
2.Pripildykite gertuvę vandens.Į vandenį įmeskite mėgstamo vaisiaus gabalėlių .Tai gali būti braškės,citrinos,apelsinai, mėtos lapeliai.
3.Nešiokitės vandenį  su savimi ir reguliariai gurkšnokite.



 O čia visa info ką reikia žinoti prieš perkant  gertuves vandeniui .


Mano stilingoji ''Aladdin Roadster''  gertuvė jau pripildyta aromatingo vandens .Braškės ir mėtų lapeliai.Ši gertuvė pagaminta iš aukštos kokybės nekenksmingo plastiko,nenaudojant BPA. Gertuvė yra sandari,ją lengva atidaryti ir uždaryti viena ranka.Rekomenduojama sportuojant,keliaujant,dirbant,vaikams.
Smagių vasaros akimirkų Jums  !!!



2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Joninių '' Medutis '' su žele gabaliukais

Kartojamas populiarusis ''Svajonių Medutis'' ,vienas iš favoritų mano tinklaraštyje. Šį kartą su žele gabaliukais.Į kremą nedėjau želatinos . Receptukas čia .
Skanių ir malonių akimirkų 😋





2017 m. birželio 21 d., trečiadienis

Triušienos kotletai su Serano padažu





Gaminimui 70 min.
4 porcijos

Kotletams reikės :  (12 nedidelių kotletų)

2 vnt. x 250 g ''Lapino puotos'' Šviežios triušienos mėsos ( troškinti,kepti)
1 kiaušinis
100 ml riebios grietinėlės
1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių
kotletų prieskonių
druskos
svogūnas
sviesto kepimui
sultinio


Padažui :

150 ml grietinėlės
50 g Serano kumpio
1 nedidelis svogūnas
šviežių krapų
naudojau savo mėgstamą japoniškų  prieskonių mišinį ''Japanese Natural Umami''

Garnyrui :

šv. bulvyčių
10 agurkų
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
druskos pagal poreikius


Gaminimas :

1.Nuskuskite bulves ,nuplaukite ,užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės.Druskos įdėsite vėliau.
2.Sumalame triušieną ir dedame visus išvardintus ingredientus .Visą masę gerai išminkome.
3.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
4.Padažui susmulkiname svogūną ir Serano kumpį.
5.Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame.
6.Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu.Sultinio reikia tiek,kad neapsemtų kotletų.
7,Užkaiskite bulves.Nepamirškite įdėti druskos.
8.Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su Seranu. Galite įdėti gabaliuką sviesto.Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir Seranas apskrus.Kvepia nuostabiai 😊
9.Toliau į keptuvę pilame grietinėlę ,dedame prieskonius ir kepiname iki padažas sutirštės.
10.Paruoštą padažą pilame į puodą su kotletais ir patroškiname 10 -15 min.
11.Ruošiame agurkus : nuplauname ir supjaustome išilgai į 4 dalis ir dedame į maišelį.Dedame druską,smulkintus krapus,trintą česnaką.Maišelį su agurkais užrišame kratome kol susimaišys su druska ir prieskoniais.Aš ilgai nelaikau ,man skaniausi palaikyti kelias minutes.
Skanaus 😊


2017 m. birželio 18 d., sekmadienis

Jautienos steikas su vyno padažu

Iškepti nuostabų steiką vakarienei reikės labai nedaug : gerai įkaitintos  keptuvės,kokybiškų prieskonių ir šiek tiek laiko mėsai subręsti.Mėsą pasirinkite kokybišką ir brandintą.Visa kita padažas ir garnyras pagal jūsų skonį.Garnyrui kažkokių ypatingų produktų tikrai nereikia.O va padažą siūlyčiau pasigaminti ypatingą,jis tikrai labai skanus.


Gaminimui 60 min
2 porcijos

Reikės :

2 vnt x  220 g ''Kitchen me '' Brandintos jautienos didkepsnių ''Rib Eye''
prieskonių ''Rub''
aliejaus

Garnyrui :
mažų šviežių bulvyčių
pomidorų
svogūno
česnako
druskos
šv. krapų

Vyno padažui :

150 ml raudonojo vyno
50 ml riebios grietinėlės
50 ml mėsos sultinio
nedidelis svogūnas
krapai
pipirai
druska (pagal poreikius)
rudojo cukrus ( pagal poreikius )

Padažo gaminimas :

1.Su smulkintu svogūnu užvirkite vyną.Verdame kol rūgštis nugaruos ir vynas sutirštės.
2.Pilkite sultinį ,druską,cukrų,pipirus.
3.Toliau pilkite grietinėlę ,dėkite krapus ir pavirkite iki padažas sutirštės.

Garnyro gaminimas :

1.Bulvytes gerai nuplaukite ir apvirkite.Skusti nereikia.
2.Pomidorus pjaukite pusiau ir apibarstykite druska ir pašlakstykite aliejumi.
3.Bulvytes apšlakstykite aliejumi ,išspauskite česnaką,berkite kmynų ,druskos ir viską išmaišykite.
4.Į kepimo skardą dėkite bulvytes ,šalia pomidorus ir pjaustytą svogūną.
5.Indą dėkite į orkaitę ir kepkite iki bulvytės apskrus.


Steikas :

1.Steiką apibarstykite prieskoniais.
2.Stipriai įkaitinkite keptuvę .Galite įpilti šiek tiek aliejaus.Kai pasirodys dūmai dėkite steiką ir kepkite ant visos kaitros.Kepkite 4 min kiekvieną pusę .Mėsos kepant nevartykite ir nesijaudinkite ,kad dūmų bus pilna virtuvė.Atsidarykite langą 😊
3.Iškeptą steiką dėkite į dubenį ,uždenkite ir brandinkite 10 minučių.



Tiekite su paruoštu garnyru ir šiek tiek pašildytu vyno padažu.Skanių akimirkų !!! 😋



2017 m. birželio 13 d., antradienis

Džiovintų pomidorų užtepėlė

Atėjus vasarai ir prasidėjus  iškylų gamtoje ar tiesiog pasisėdėjimui savo kieme metui ,tikrai norėsite neįprastų  ir ryškių skonių.Viskas pagaminama labai greitai .Galite užtepėlę pasiruošti prieš kelias dienas ar iš vakaro ir laikyti šaldytuve.Prireikus per kelias minutes patieksite nuostabų ir išraiškingo skonio užkandį.Visi ingredientai esantys viršuje gali būti parinkti pagal jūsų skonį.Išsisaugokite šį receptą ir reikalui esant būtinai išbandykite.


Užtepėlei reikės :

100 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
aliejaus nuo pomidorų
2 v.š. konservuotų kaparėlių
2 skiltelės česnako
petražolių
aitriųjų pipirų miltelių ( nebūtina,pagal poreikius)
cukraus žiupsnelį
druska pagal poreikius,ragaukite
galite įdėti pinijų arba skrudintų saulėgrąžų


Gaminimas :

.Užtepėlei skirtus produktus dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite.Jeigu trūksta įpilkite aliejaus. Užtepėlė neturi būti kreminė ,bet tepamos konsistencijos.Pomidorų ir kaparėlių gabaliukai turi jaustis.Pagamintą užtepėlę tinka valgyti su Ciabatta,prancūzišku batonu.Mano užtepėlė buvo patiekta ant Ciabattos riekelių,kurias prieš tai galite paskrudinti .Ant viršaus dėjau varškės užtepėlę ,agurkus ir pomidorus.Apibarsčiau gvakamolės prieskoniais.Labai skanu ,išbandykite 😋 Gražių ir skanių vasaros akimirkų !!!

2017 m. birželio 11 d., sekmadienis

Trupininis varškės ir abrikosų pyragas

Labai retai perku pyragus parduotuvėje,bet kartais tenka.Ir kiekvieną kartą nusiviliu jų skoniu.Paskutinis mano pirkinys Draugystės pyragas, buvo toks klaikus,kad net prisiminti nenoriu..Neskanūs man jie..pridėti prastos kokybės riebalų ,veliasi burnoje...žodžiu  pigiai pagaminama ir brangiai parduodama.Netingėkite kepti naminių pyragų ,susiraskite paprastų ir skanių receptų.Jūs,Jūsų šeimyna ar svečiai bus sužavėti.Tik pyragus kepkite būdami geros nuotaikos,tada  pyragas iškeps puikus ir skanus.Meilė ir gera nuotaika yra pagrindiniai ingredientai.😊😍
O dabar apie mano pyragą . Trapus varškės ir abrikosų pyragas skanus valgyti šiltą  ir atvėsusį.Darbo nedaug,o rezultatas vertas dėmesio.Pyragu pavaišinsite svečius arba palepinsite savo šeimyną.Mums buvo puikus savaitgalio desertas.



28 cm skersmens kepimo indas

Trupiniams :

300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
100 g cukraus
200 g sviesto
1 didelis kiaušinis

Varškės masei :

500 g varškės 9 % riebumo
2 kiaušiniai
80 g cukraus
1 v.š. krakmolo
žiupsnelį druskos

Abrikosų įdarui :

Galima naudoti pirktinį abrikosų įdarą .Jo būna pirkti prekybos centruose.Galite gaminti naminį.

Naminis abrikosų įdaras :  ( viso įdaro nesunaudosite ,bet tikrai susivalgys ,nes yra labai gardus )

250 g šviežių abrikosų
2 v.š. citrinos sulčių
4 v.š. cukraus
1,5 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens.

Abrikosų įdaro gaminimas :

1.Abrikosus nuplauname,perpjauname pusiau ir pašaliname kauliukus.
2.Abrikosų puseles pasmulkiname ir  dedame į puodą.Užpilame citrinos sultimis ir cukrumi.Pamaišome iki cukrus ištirps.
3.Sumaišome vandenį su krakmolu ir pilame ant abrikosų.
4.Kaitiname ant silpnos ugnies iki masė sutirštės ir abrikosai suminkštės.
5.Atvėsiname.


Trupininės tešlos gaminimas :

1.Sviestą išlydome.
2.Kiaušinį išplakame su cukrumi iki cukrus ištirps.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais .
4.Atvėsusį sviestą supilame į kiaušinio masę ,išmaišome ir įsijojame miltus.
5.Greitai suminkome tešlą , padaliname į 2 dalis ir dedame į šaldiklį 10 minučių.

Varškės įdaro gaminimas :

Į varškę sudedame kiaušinius,cukrų,druską,krakmolą ir sutriname blenderiu.

Pyrago gaminimas :

1.Atšaldytos tešlos dalį burokine tarką sutarkuokite į kepimo indą.Tešlos drožlės turi padengti kepimo indo dugną.Tešlos nespaukite.Dėkite į 180 * C įkaitintą orkaitę 10 minučių.
2.Apkepusį pagrindą aptepkite abrikosų įdaru ir ant viršaus supilkite varškės masę.
3.Ant varškės masės užtarkuokite kitą dalį tešlos .Galite pabarstyti smulkintų migdolų arba miusli dribsnių.
4.Kepkite 160 * C orkaitėje apie 45 min.Gali prireikti ir daugiau.


Skanaujame šiltą arba atvėsusį.Skanių kepinių ir gražios vasaros !!!


2017 m. gegužės 27 d., šeštadienis

Varškės tortas su braškėmis

Žadėjau sau,kad nepirksiu braškių  ir lauksiu savų.Bet ištverk tu nepirkus,kai pamatai jas tokias šviežutėles ir kvepiančias 😊 Ir kvepėjo jos  tikromis braškėmis 😋 Sunku laukti savo derliaus ,kai braškyčių norisi čia ir dabar. Tortukas gavosi nuostabiai skanus .Pagaminamas labai greitai ir lengvai.


24 cm torto forma

Pagrindui :

200 g Gaidelio tipo sausainių
100 g sviesto

Kremo sluoksniui :

500 g trintos varškės be cukraus ( naudojau President)
200 g riebios grietinės
1 indelis Tiramisu skonio saldinto sutirštinto pieno ( teisybę pasakius iš šios naujienos tikėjausi intensyvesnio skonio...yra tik toks švelnus kavos prieskonis)


3 v.š. želatinos
9 v.š. grietinėlės,pieno  arba vandens brinkinimui

500 g braškių


Gaminimas :

1. Sausainius sutriname iki trupinių ir išmaišome su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklojame tortinės dugną ir tvirtai suspaudžiame.Prieš dedant sausainių masę į tortinę  galite įdėti torto padėkliuką.Tortą bus lengviau išimti.Taip pat siūlau tortinės kraštus apjuosti acetato juosta.
3.Želatiną išbrinkiname piene.3 v.š. želatinos užpilti 9 v.š. pieno.
4.Varškę sumaišome su grietine ir kondensuotu pienu.
5.Želatiną ištirpiname garų vonelėje,atvėsiname ir pilame į varškės masę.
6.Kelias braškes nuplauname ,nusausiname ir perpjauname pusiau.Braškių puseles sustatykite aplink tortinės sienelę kaip parodyta foto.


7.Pilkite kremą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.Puoškite braškėmis.
Skanaus !!!