2017 m. rugsėjo 6 d., trečiadienis

Obuolienė

Prasidėjus alyvinių obuolių metui visada verdu obuolienę greitam naudojimui.Būtent iš alyvinių obuolių jinai man skaniausia.Pastarieji  obuoliai greitai genda , dėl to reikia greitai sunaudoti.Šiai obuolienei daug cukraus nereikia ,nes obuoliai ir taip būna saldūs.Obuolienė puikiai tiks pyragams,tortams ,puikus pagardas prie paukštienos,blynelių. Tikslios produktų normos nėra .


Reikės :  (5 puslitriams obuolienės)

apie 2,5 kg obuolių be sėklalizdžių
cukraus pagal poreikius
galite įdėti cinamono

Gaminimas :

1.Obuolius nuplaukite,nešvarumus pašalinkite.Obuolių žievės nelupkite.
2.Sėkloms išpjauti ir obuoliams supjaustyti naudoju spec.įrankį .Labai patogu ir greita.Rekomenduoju ir jums tokį įsigyti.Foto pridedu.


2.Obuolių skilteles sudedu į puodą ir užpilu trupučiu cukraus .Palieku pastovėti kol cukrus ištirps ir atsiras skysčio.
3.Puodą su obuoliais dedu ant viryklės ,užverdu ir sumažinu kaitrą iki minimalios.Verdu iki obuoliai beveik išsileidžia.Virimo metu maišykite ir ragaukite.Jeigu trūksta cukraus pridėkite.
4.Kol obuolienė verda pasiruoškite stiklainius : išveistus  stiklainius su soda  ir dangtelius išplaukite ir padėkite džiūti.
5.Išvirusią karštą obuolienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangtelius.Laikykite vėsiame rūsyje arba šaldytuve. Obuolienė nėra skirta konservuoti per žiemą.Greitam naudojimui.
Skanių akimirkų !!!



2017 m. rugsėjo 1 d., penktadienis

Oreo tortas. Pirma klasė ir nuostabus rudenėlis.

Mūsų šeimoje didelė šventė 😍 Darželio džiaugsmai baigėsi ir šiandien nulydėjome savo mažylę į pirmąją gimnazijos klasę 😊 Išsipuošę,rimti ir susijaudinę vaikai pirmą kartą žengė į mokyklą.Tik tėveliams to jauduliuko buvo gerokai daugiau...😂 Ta proga pagaminau jos mėgstamą Oreo tortą.
Tortas puikus ,tikimės ,kad ir pirmieji metai mokykloje bus ne ką mažiau puikūs ir sėkmingi.Gražių ir sėkmingų mokslo metų mūsų mažylei ir visus su Rugsėjo 1-ąja !!!




2017 m. rugpjūčio 26 d., šeštadienis

2017 m. rugpjūčio 22 d., antradienis

Sumuštiniai su rūkyta antienos filė

Nuostabus dalykas tie sumuštiniai .Galima ir užkąsti ir pavalgyti ir į iškylą įsidėti.Pateikti gražiai ir estetiškai bus puiki stalo puošmena.Svarbiausiai  pasirinkti tinkamus ir kokybiškus produktus. Norimam rezultatui pasiekti tikrai neišnaudosite daug brangaus laiko.Mano gurmaniškas pasirinkimas - karštai rūkyta antienos filė. Krūtinėlė paruošta iš itin kokybiškos antienos naudojant natūralias žoleles ir prieskonius.Skonis tikrai jus nustebins.


Gaminimui 25 min
6 porcijos

Reikės :

250 g ''Kitchen me'' karštai rūkytos antienos file su oda
duonelės su sėklomis
Mocarelos sūrio ( kieto)
salotų lapų
pomidorų

Padažui :

švelnių garstyčių
graikiško jogurto
citrinos sulčių
medaus
česnako
ciberžolės


Gaminimas :

1.Duonelę pjauname išilgai pusiau , bet iki galo neįpjauname.Daliname pusiau.
2.Lygiomis dalimis išmaišome jogurtą su garstyčiomis ir pagal poreikius dedame išvardintus ingredientus. Ragaukite .
3.Padažu ištepame abi duonelės puses ,dedame salotas,pomidorus,sūrį,griežinėliais pjaustytą antienos filė.
4.Paruoštus sumuštinius rekomenduoju dėti į popierinius sumuštinių maišelius.Bus patogiau valgyti ir padažas neištekės.




Skanių akimirkų !!!

2017 m. rugpjūčio 16 d., trečiadienis

Sūrio pyragas su šilauogėmis ( Cheesecake )

Kartojamą receptuką rasite čia . Vietoje vyšnių užpilo naudojau šilauoges.Romo į užpilą nedėjau.Šis nuostabus sūrpyragis vertas kartoti dar ir dar...Su šilauogėmis patiko labiau 😋






2017 m. rugpjūčio 15 d., antradienis

Crepes su varške ir šilauogėmis

Apie crepes daug nekalbėsiu, jie - tobuli 😍 Mūsų šeimoje jie yra labai mėgiami ir dažnai gaminami.Kiekvieną kartą rašydama crepes receptą pabrėžiu koks tai yra gėris.Tik keletas taisyklių ruošiant crepes ir jūs nustebsite kokio skanumo šie prancūziški blyneliai. Tik labai prašau nemaišykite jų su paprastais lietiniais ,tai toli gražu ne tas pats 😊



Ruošimo taisyklės :

1.Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
2.Sviestas ir pienas turi būti šilti.
3.Miltus reikia persijoti.

Tešlai reikės :

4 v.š. tirpinto sviesto
4 kaimiški kiaušiniai ( jeigu tokių neturite naudokite parduotuvinius )
300 g miltų
400 ml pieno
druskos arba cukraus pagal poreikius

Varškės įdaras :

2 pak. x 180 g  varškės
cukraus pagal skonį
grietinės ,kad varškė nebūtų sausa
druskos

Šilauogių užpilui :

Šilauogės
cukrus


Gaminimas :

1.Šiltą sviestą išplakame su kambario temperatūros kiaušiniais.
2.Pilame šiltą pieną , sijojame miltus ir išmaišome iki vientisos tešlos be gumuliukų.
3.Dedame druskos arba cukraus pagal poreikius.
4.Tešlą palaikome apie valandą.
5.Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų.Kepa labai greitai,kaitra maksimali.Vienetų skaičius priklauso nuo jūsų keptuvės dydžio.

Įdaras ir šilauogių užpilas :

1.Varškę pertriname su grietine,cukrumi ir žiupsneliu druskos.
2.Šilauoges dedame į smulkintuvą,pilame cukraus ir gerai sutriname iki vientisos masės.

Paruošę priedus į crepes dedame varškę ir suvyniojame mums visiems įprastu būdu.Įdarytus crepes apkepiname svieste ir tiekiame su šilauogių užpilu,plakta grietinėle ir uogomis.
Devintam dangui 😋 Po tokio maisto nesinervuojame ir nesigriaužiame , o velkam pilvus pasivaikščioti 😂
Skanių ir malonių akimirkų !!!



2017 m. rugpjūčio 14 d., pirmadienis

Brusketa su pomidorais ir antienos file ( bruschetta )

Įsibėgėjus naminių pomidorų sezonui , būtinai pasigaminkite nuostabiai skanių užkandžių.Naminiai pomidorai ,užaugę mano šiltnamyje ir lauke, man yra skaniausi.Dėl to ir brusketa gaunasi nepaprastai skani. Brusketą pagaminti yra labai paprasta.Tam puikiai tiks ciabatta duona arba prancūziškas batonas.O jeigu dar pagardinsite sūdyta-rūkyta antienos file..bus tikras delikatesas 😋 Dar vienas svarbus ingredientas yra kokybiškas ir tikrai ne pats pigiausias alyvuogių aliejus.Nuostabus užkandis žvaigždėtiems rugpjūčio vakarams...



4 porcijos
paruošimui 30 min

Reikės :

Itališkos duonelės ciabatta
80 g pakuotės ''Kitchen me'' Sūdytos-parūkytos antienos file
200-300 g vyšninių pomidorų
1 maža cukinija
tepamo mocarela sūrio (pasirinktinai)
alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
pipirų
druskos

Gaminimas :

1.Ciabatą pjaukite išilgai per pusę ir padalinkite riekelėmis taip,kad kieta dalis būtų apačioje. Duonos riekeles apskrudiname 200 * C temperatūroje kelias minutes.
2.Apskrudintas riekeles apšlakstykite aliejumi ir patrinkite česnako skiltele.
3.Apkepinkite cukinijų riekeles ir apibarstykite druska.
4.Susmulkinkite pomidorus,dėkite krapų,druskos,pipirų,česnako,aliejaus ir palikite pastovėti.
5.Ant  duonelės galite patepti sūrio .Galite dalį brusketų ruošti su sūriu ,o likusias be sūrio.Įjunkite savo fantaziją ir dėkite viską kas jums skanu.
6.Toliau dėjau pomidorus ,cukinijų griežinėlius,antienos file.Galite pašlakstyti balzamiko kremu.Jeigu sūrio netepsite,pomidorus ant duonelės dėkite paskutiniu momentu prieš tiekiant,kad duonelė nepermirktų nuo pomidorų sulčių.




Pasidžiaukime likusios vasaros vakarais su skaniu maistu  😊 Gražių akimirkų !!!

2017 m. rugpjūčio 4 d., penktadienis

Sūrio pyragaičiai su šilauogėmis ( mini cheesecakes )

Sūrio pyragas sutalpintas į popierinius sijonėlius ir pagardinta šilauogėmis.Patogus ir greitas būdas pavaišinti minią.Visą eigą rasite prie sūrio pyrago recepto ČIA .












2017 m. rugpjūčio 3 d., ketvirtadienis

Jautienos steikas su šparaginėmis pupelėmis ir brokoliais

Aukščiausios kokybės jautienos didkepsnis - gero restorano verti pietūs arba vakarienė 😋 Seilė nutįsta vien pagalvojus apie jautienos steiką,bet svarbiausia taisyklė yra mėsos neperkepti.


Gaminimas 30 min.

1 porcija

Reikės :

1 vnt  220 g ''Kitchen me'' Brandinto jautienos mentės didkepsnio BLACK ANGUS
šviežių šparaginių pupelių
brokolio
tarkuoto parmezano
sviesto
džiovintų pomidorų užtepo (nebūtinai)
pipirų mišinio
druskos


Gaminimas :

1.Pupeles ir brokolį trumpai apvirkite,nukoškite ir dėkite į gilią keptuvę.
2.Į keptuvę su daržovėmis dėkite sviesto,berkite druskos ir pakepinkite.
3.Svarbiausias dalykas kepant steiką-keptuvė. Kuo sunkesnė keptuvė, tuo daugiau sukaupia karščio ir mėsą kepa o ne troškina.Idealus variantas stora ir sunki ketaus keptuvė.Jeigu tokios neturite tiks kokybiška griliaus keptuvė.Kaitiname keptuvę kol pradeda smilkti,tada įpilame truputį aliejaus.
4.Į įkaitintą keptuvę dedame nusausintą mėsą ir kepame ne ilgiau nei 3 minutes kiekvieną pusę.Pipirais ir druska barstome apkeptą pusę.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Kepame ant maksimalios ugnies ,nevartome,nejudiname ir nesinerviname ,kad virtuvė pilna dūmų.Iškeptą steiką dedame į lėkštę,uždengiame ir nejudiname 10 minučių.
5.Apkepintas daržoves dedame į lėkštę ,barstome tarkuotu parmezano sūriu. Supjaustome steiką ir dedame ant viršaus.Man labai skanu ant daržovių uždėti džiovintų pomidorų užtepo.Užtepo receptuką rasite  ČIA .
Skanių ir malonių akimirkų !!!


2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Bulvytės ir žuvytės (žuvis alaus tešloje)

Žuvytė - retas svečias mano tinklaraštyje... 😉 Bet kartais ,LABAI, norėdama palepinti šeimyna tenka gaminti ir ją.Ir žinoma tokį įvykį būtinai turi kas nors sutrukdyti...
Kaip man patinka patiekalai, kuriuos nėra būtina gaminti vos tik paruošus.Pagaminame alaus tešlą ,pamarinuojame žuvį ,suruošiame bulvytes ir tikrai nieko nenutiks jeigu visą gaminimo procesą atliksite po kelių valandų.Būtent taip man ir nutiko 😊 Patiekalas savo skoniu primena  Fish and chips ,tik pagaminama greičiau.  😋


Reikės :

1 kg menkių file ( perku atitirpintą arba šviežią  nuo ledo )
žuvies prieskonių
aliejaus kepimui.

Alaus tešlai :

200 ml labai šalto šviesaus alaus
1 kiaušinis
1 v.š. krakmolo
miltų pagal tirštumą
druskos

Garnyrui :

Mažų šviežių bulvyčių
druskos
prieskonių mišinio
šviežių žirnelių
sviesto kepinimui


Gaminimas :

1.Žuvį pabarstome prieskoniais ir atidedame į šalį.
2.Bulvytes nušveičiame ir apverdame.Apšlakstome aliejumi,apibarstome prieskoniais ,druska ir sudedame į kepimo skardą.Dedame į orkaitę ir paliekame laukti savo eilės.
3.Tešlai plakame šaltą alų su kiaušiniu,druska,krakmolu.Dedame miltų tiek,kad tešla būtų labai tiršta ir tystanti. Tiršta tešla turi gerai prilipti prie žuvies ir nevarvėti o tįsti.
4.Galite užstatyti kepti bulvytes. Orkaitė 200 *C temperatūros iki apskrudimo.
5.Gilioje keptuvėje labai gerai įkaitiname aliejų.Aliejaus pilkite gausiai.Merkiame gabalėlį žuvies į tešlą ir dedame į keptuvę.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės .Tik neperkepkite !!!
6.Ant sviestuko pakepinkite žirnelius,dėkite druskos.Žirneliams pakepinti 3-4 min.
7.Patiekiame su mėgstamu padažu ,galima marinuotų arba raugintų agurkėlių ,viskas pagal skonį.Aš naudojau mėsainių padažą su agurkėlais ,labai tiko.Viskas, skanių akimirkų !!!



2017 m. birželio 28 d., trečiadienis

KONKURSAS,gertuvės ir vandens nauda mūsų organizmui

Atėjus vasarai  Jūs vis dar neturite gertuvės ? Ar esate girdėję apie vandens naudą mūsų organizmui ?
 Ne ? Tuomet skaitykite 😊
Jeigu vandens gėrimą paversite įpročiu ,tai be abejonės suteiks naudą sveikatai.Vartojant pakankamai vandens organizme lėčiau kaupiasi riebalai,šalinasi toksinai,drėkinama oda.Vanduo  mažina nuovargį bei teikia energijos. Tik svarbiausia -  nepersistenkite.
Kaip vandens gėrimą paversti stilingu įpročiu ?
1.Pirmiausiai įsigykite gertuvę iš kurios bus patogu ir malonu gerti.Jeigu nenorite pirkti ,galite pabandyti laimę  ir sudalyvauti ''Gerduvos'' KONKURSE , kur galite  laimėti vieną iš penkių ''Aladdin'' gertuvių.
2.Pripildykite gertuvę vandens.Į vandenį įmeskite mėgstamo vaisiaus gabalėlių .Tai gali būti braškės,citrinos,apelsinai, mėtos lapeliai.
3.Nešiokitės vandenį  su savimi ir reguliariai gurkšnokite.



 O čia visa info ką reikia žinoti prieš perkant  gertuves vandeniui .


Mano stilingoji ''Aladdin Roadster''  gertuvė jau pripildyta aromatingo vandens .Braškės ir mėtų lapeliai.Ši gertuvė pagaminta iš aukštos kokybės nekenksmingo plastiko,nenaudojant BPA. Gertuvė yra sandari,ją lengva atidaryti ir uždaryti viena ranka.Rekomenduojama sportuojant,keliaujant,dirbant,vaikams.
Smagių vasaros akimirkų Jums  !!!



2017 m. birželio 23 d., penktadienis

Joninių '' Medutis '' su žele gabaliukais

Kartojamas populiarusis ''Svajonių Medutis'' ,vienas iš favoritų mano tinklaraštyje. Šį kartą su žele gabaliukais.Į kremą nedėjau želatinos . Receptukas čia .
Skanių ir malonių akimirkų 😋





2017 m. birželio 21 d., trečiadienis

Triušienos kotletai su Serano padažu





Gaminimui 70 min.
4 porcijos

Kotletams reikės :  (12 nedidelių kotletų)

2 vnt. x 250 g ''Lapino puotos'' Šviežios triušienos mėsos ( troškinti,kepti)
1 kiaušinis
100 ml riebios grietinėlės
1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių
kotletų prieskonių
druskos
svogūnas
sviesto kepimui
sultinio


Padažui :

150 ml grietinėlės
50 g Serano kumpio
1 nedidelis svogūnas
šviežių krapų
naudojau savo mėgstamą japoniškų  prieskonių mišinį ''Japanese Natural Umami''

Garnyrui :

šv. bulvyčių
10 agurkų
2 skiltelės česnako
šviežių krapų
druskos pagal poreikius


Gaminimas :

1.Nuskuskite bulves ,nuplaukite ,užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės.Druskos įdėsite vėliau.
2.Sumalame triušieną ir dedame visus išvardintus ingredientus .Visą masę gerai išminkome.
3.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
4.Padažui susmulkiname svogūną ir Serano kumpį.
5.Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame.
6.Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu.Sultinio reikia tiek,kad neapsemtų kotletų.
7,Užkaiskite bulves.Nepamirškite įdėti druskos.
8.Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su Seranu. Galite įdėti gabaliuką sviesto.Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir Seranas apskrus.Kvepia nuostabiai 😊
9.Toliau į keptuvę pilame grietinėlę ,dedame prieskonius ir kepiname iki padažas sutirštės.
10.Paruoštą padažą pilame į puodą su kotletais ir patroškiname 10 -15 min.
11.Ruošiame agurkus : nuplauname ir supjaustome išilgai į 4 dalis ir dedame į maišelį.Dedame druską,smulkintus krapus,trintą česnaką.Maišelį su agurkais užrišame kratome kol susimaišys su druska ir prieskoniais.Aš ilgai nelaikau ,man skaniausi palaikyti kelias minutes.
Skanaus 😊