2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Purus varškės apkepas

Skanus,purus ir lengvas kaip debesėlis.Pagaminamas labai greitai.


Kepimo forma 21 cm

Reikės :

500 g trintos varškės be cukraus ( naudojau 'President'' be cukraus)
4 kiaušiniai
7 v.š. cukraus
2 v.š. grietinės
2 v.š. su kaupu krakmolo
vanilinio cukraus

Gaminimas :

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
3.Į varškę dėkite trynius,cukrų,vanilinį cukrų,grietinę ir išmaišykite.
4.Į gautą masę berkite krakmolą ir išmaišykite.
5.Išplakite baltymus.Prieš plakant įberkite truputį druskos.Gerai išplakti baltymai, apvertus plakimo indą turi neiškristi.
6.Išplaktus baltymus lėtai įmaišykite į varškės masę.
7.Sviestu ištepkite kepimo indo dugną ir šonus ir pilkite varškės masę.
8.Dėkite kepti apie 40 min.Tikrinkite mediniu iešmeliu.Viduriukas neturi būti skystas.
9.Iškepusį apkepą išėmiau iš orkaitės ,peiliu apipjoviau aplink kepimo formą ir iš kart raikiau.Valgėme karštą su braškių padažu.Iškilo labai gražiai iki pat viršaus .
Skonis 10/10 . Skonis kažkas tarp sūrio pyrago ir purios kiaušinienės 😋
Skanaus !!!

Už receptą dėkoju Loretai Grigalevičienei  😊

2017 m. gegužės 14 d., sekmadienis

''Oreo'' tortas su varške

Skanūs ir patrauklūs savo išvaizda ''Oreo'' sausainiai yra labai populiarūs.Sausainius galima panaudoti dekoruojant įvairius desertus.Šis tortas yra labai lengvai ir greitai pagaminamas, reikia tik susipirkti visus reikalingus produktus.


Torto forma 21 cm

Torto pagrindui :

24 vnt ''Oreo'' sausainių
90 g sviesto

Kremui :

500 g trintos varškės
400 ml 35 % grietinėlės
7 v.š. cukraus pudros
2 v.š . želatinos ( 6 v.š. vandens brinkinimui)
vanilinio cukraus



1. Sausainius su  pertepimu susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu.
2.Sausainių mase išklokite tortinės dugną.Masę suspauskite.
3.Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.Išbrinkusią ištirpinkite ant garų vonelės.
4.Kol želatina pravės išplakite grietinėlę.
5.Varškę sumaišykite su cukraus pudra, vanile ir supilkite želatiną.
6.Atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
7. Varškės ir grietinėlės masę pilkite į tortinę .Torto kraštai bus lygūs ir gražūs jeigu naudosite acetatinę juostą . Galite įsmeigti kelis ''Oreo'' sausainius.Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį.
Puošti galite uogomis,gėlėmis pagal fantaziją.
Skanių akimirkų !!!





2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Čili sriuba

Populiarioji čili sriuba yra tokia tiršta kaip troškinys. Į šią sriubą galima dėti pačius įvairiausius ingredientus. Sriubą galima pritaikyti pagal kiekvieno skonį.Sriubos tirštumą galima reguliuoti.Jeigu gaminsite mažiesiems valgytojams ,čili galima nedėti.


Reikės :

500 g maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
1 lapkotinis saliero stiebas
1 raudonoji paprika
500 g trintų pomidorų piure
1 skardinė raudonų konservuotų pupelių
1 l  sultinio
1 raudonas čili pipiras
prieskonių mišinio iš kalendros,kumino,raudonėlio,paprikos miltelių
pipirų, druskos
lydyto sviesto kepinimui
parmezano sūrio (nebūtinai)
česnakinės duonelės


Gaminimas :

1.Gerai įkaitinkite keptuvę .Jautienos mėsą susmulkinkite ir pakepinkite iki apskrudimo .Atidėkite į dubenį.
2.Susmulkinkite svogūnus ir saliero stiebą.Pakepinkite iki suminkštės.
3.Dėkite smulkintą čili pipirą.Jeigu dėsite kartu su sėklomis bus aštriau.Aš sėklas pašalinu.Kepinkite čili kartu su svogūnais ir salieru , dėkite išspaustą česnaką.
4.Daržovėms apkepus į keptuvę dėkite mėsą ir barstykite prieskoniais.Pasklidus prieskonių aromatui nustokite kaitinti.
5.Pakepintą mėsos ir daržovių masę perkelkite į puodą.Dėkite smulkintą raudoną papriką,pomidorų piure ir pilkite sultinį.Virkite ant nedidelės kaitros apie 40 min.
6.Sriubai beveik išvirus dėkite pupeles,pipirus,druską.
Sriubą galite tiekite su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir česnakine duonele.
Skanių akimirkų !!!

2017 m. gegužės 9 d., antradienis

Mamos diena ir braškinis tortas

Namai yra ten,kur laukia Mama...Su praėjusia švente, mielos Mamytės 😍

Tik dabar turėjau laiko prisėsti ir surašyti torto mamos dienai receptą .Tortukas mamai buvo paprastas,gaivus ir nuostabiai kvepiantis braškėmis.Vaniliniai  biskvitais pertepti puriu grietinėlės kremu ir sluoksniu šviežių braškių pertepimo.Kadangi dar nepersirgau  žaliojo špinatų biskvito manija , tai sunaudojau atlikusį špinatų biskvitą ir žaliuosius trupinukus. Špinatų biskvitas yra labai dekoratyvus ,natūralus ir be jokių dažų.Ir dar labai skanus 😋 Jis puikiai tinka dekoruoti keksiukus,pyragaičius,tortus. Šiaip tai pilnai užtektų 3 paprastų vanilinių biskvitų.Jeigu norėsite žaliojo biskvito receptas čia prie samanotų keksiukų receptuko.


Torto forma 21 cm

Vanilinis biskvitas :    (3 storesni biskvitai arba 4 plonesni)

5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Grietinėlės kremas :

750 ml riebios  ir kokybiškos grietinėlės
6-7 v.š. cukraus ( ragaukite)
pusės citrinos sultys ( gali prireikti ir daugiau ,žiūrėkite pagal poreikius)
2 pak grietinėlės standiklio (jeigu nesusiplaktų grietinėlė)

Braškių pertepimui :

250 g šviežių braškių
2 v.š. citrinos sulčių
5 v.š. cukraus
1,5 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens


Braškių pertepimo gaminimas :

1.Nuo braškių pašaliname kotukus,nuplauname ir supjaustome gabaliukais.
2.Braškes dedame į puodelį , pilame cukrų ir citrinos sultis.Išmaišome,kad cukrus ištirptų.
3.Sumaišome vandenį su krakmolu ir pilame į puodelį su braškėmis.
4.Kaitiname ant silpnos ugnies iki masė sutirštės.Labai trumpai ,kad braškės nesuminkštėtų ir neprarastų spalvos.Tik pradeda tirštėti iš kart nukeliame nuo kaitros .
5.Atvėsiname.

Vanilinio biskvito gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės trigubai.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais .
4.Plakdami į kiaušinių masę pilame aliejų .
5. Į gautą masę sijojame miltus ir atsargiai išmaišome iki vientisumo.Neplakite.
6.Tešlą pilame į kepimo formą.Ties viduriu ,kad nesusiformuotų kauburys, tešlą pamaišykite. Dedame kepti apie 45 min. Pusvalandį nevarstykite orkaitės , duokite biskvitui iškilti.Vėliau biskvitą tikrinkite mediniu iešmeliu.
7.Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į 3 arba 4 dalis.Trijų biskvitų pilnai pakanka.Vieną galite pasilikti trupiniams.

Grietinėlės kremas :

Plakite šaltą grietinėlę po truputį pildami cukrų ir citrinos sultis.Ragaukite.Jeigu grietinėlė nesusiplaka naudokite standiklį. Kremas turi būti labai standus ,nekristi nuo šaukšto.Jeigu blogai suplaksite grietinėlę , įdėjus braškių sluoksnį ,tortas gali ''pasileisti''.


Torto surinkimas :

Grietinėlės kremą padalinkite lygiai abiems sluoksniams ir viršui .Pasilikite šiek tiek kremo torto šonams.Dedame pirmą biskvitą į tortinę.Biskvitus galite  palaistyti citrinos ir cukraus sirupu, bet tai nėra būtina.Mes mėgstame šlapesnius biskvitus,aš drėkinau sirupu ,bet to galima buvo ir nedaryti.Ant biskvito plonai tepame grietinėlės , dedame braškių masės ir ant viršaus storai dedame grietinėlės kremo.Pasistenkite braškių masę ne tepti , o tik dėti šaukštu nebraukiant,kad nesusimaišytų su grietinėle.Viršutinį sluoksnį grietinėlės ant braškių taip pat dėkite ir per daug nebraukykite,kad sluoksniai nepersimaišytų.Tą patį pakartokite ir su antru sluoksniu.Viršutinis sluoksnis grietinėlės.Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną tortą puošiame.Labai gražu tortą papuošti šviežiomis braškėmis.Jeigu išsikepsite žaliąjį biskvitą ,galite apibarstyti jo trupinukais.

Skanių ir malonių akimirkų ir niekuomet nepamirškite savo Mamyčių 😍

2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

Atvelykis ir ''Gabrielės'' tortas

Atvelykio šventė kartais vadinama vaikų Velykomis arba Velykėlėmis. Šią dieną daugiausiai dėmesio skiriama vaikams.Ir kiaušinius per Atvelykį daužo tik vaikai.
Dabar apie tortą : tortas skanus,paprastas ir mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų.Jokių sudėtingų ingredientų,visi produktai paprasti ir visiems žinomi.Kadangi mano mažoji princesė dievina kakavinius biskvitus ,tai ir torto pavadinimas atiteko Jai ❤ Vaikučių Velykėlės buvo atžymėtos saldžiai ir skaniai 😋


21 cm torto forma

Kakaviniam biskvitui :

100 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
1 ,5 a.š. kepimo miltelių
7 v.š. miltų
1-2 v.š. kakavos miltelių

Grietinėlės kremui :

500 grietinėlės
3 v.š. cukraus pudros
pusės citrinos sultys

Viršutiniam kakaviniam kremui :

200 g grietinės
2 v.š cukraus
2 v.š. kakavos
3 v.š. citrinos sulčių



Biskvito gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 *C temperatūros.
2.Plakame kiaušinius ir po truputį pilame kondensuotą pieną ir atvėsusį tirpintą sviestą.
3.Sumaišome ir persijojame miltus,kepimo miltelius ir kakavos miltelius.
4.Po truputį beriame į tešlą ir gerai išmaišome.
5.Į kepimo formą galite įkloti ir prispausti kepimo popieriaus.Šonus patepkite sviestu.
6.Pilkite tešlą į formą ir dėkite kepti.Durelių nevarstykite 30 min.Kepimui nuo 30 min. iki 50 min. Priklauso nuo orkaitės.Po pusvalandžio praverkite ir tikrinkite mediniu iešmeliu. Jeigu iešmelis apsivėlęs tešla,kepkite toliau.
7.Atvėsintą biskvitą padalinkite į 3 dalis.Biskvitas labai purus, pjaustykite atsargiai.

Grietinėlės kremas :

Šaltą grietinėlę plakite po truputį berdami cukraus pudrą ir citrinos sultis.Susiplaka labai greitai ir kremas turi būti standus.

Kakavinis kremas :

1.Šaltą grietinę sumaišome su kakavos ir cukraus pudros milteliais ,pilame citrinos sulčių.Ragaujame ir deriname pagal savo poreikius.
2.Išmaišytą`masę plakame mikseriu iki standumo.




Torto gaminimas :

1.Grietinėlės kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam sluoksniui.
2.Galite biskvitus padrėkinti vandens,cukraus ir citrinos sulčių sirupu.Aš drėkinau.
2. Pakaitomis pertepkite visus biskvitus.Viršus grietinėlės.
3.Dedame į šaldytuvą nakčiai.
4.Kitą dieną išimkite tortą,viršų aptepkite kakaviniu kremu ir puoškite pagal savo norus ir fantaziją.
Tortas po 2 parų dar skanesnis 😋
Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta antienos file

Kokios šventės be įdarytų kiaušinių ? Be šio nuostabaus užkandžio yra neįsivaizduojamas mūsų šventinis Velykų stalas ar kokia kita šventė.Patys skaniausi įdaryti kiaušiniai yra su rūkytu kumpiu arba file.Šias metais mano pasirinkimas buvo itin  gurmaniškas .Naudojau ''Kitchen me'' rūkytą antienos file.Nuostabaus skanumo,minkštumo ir sultingumo mėsytė.😋 Esant galimybei būtinai išbandykite.Iš pakuotės antienos file prigaminsite kalną įdarytų kiaušinių arba sumuštinukų. Pakuotėje yra 250 g rūkytos antienos file. Įdarymui naudojami  kiaušiniai turėtų būti ne visai švieži , o kokios savaitės ar senesni.Švieži virti kiaušiniai sunkiai lupsis ir mūsų patiekalas neturės vaizdo.Turbūt žinote tą jausmą kai kiaušinis nesilupa , o jeigu jų reikia nulupti 10 ..😏


Reikės :

250 g ''Kitchen me'' Karštai rūkytos antienos file
10 kiaušinių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
šviežių krapų
maltų baltų pipirų
majonezo
druskos tik pagal poreikius ,aš nenaudojau


Gaminimas :

1.Kiaušinius verdame 8-10 min. Atvėsiname užpylę šaltu vandeniu.
2.Atvėsusius kiaušinius nulupame ir perpjauname išilgai pusiau.
3. Trynius atskiriame nuo baltymų ir dedame atskirai į dubenėlį.Trynius sutriname šakute.
4.Į trynių masę dedame smulkintą svogūną,krapus,išspaustą česnako skiltelę ,pipirų ,smulkintą antieną.Antienos truputį daugiau nei pusę gabaliuko.
5.Dedame majonezo tiek , kad masė nebūtų sausa.Išmaišome ir masę išdaliname į kiaušinių baltymų puseles.
6. Įdarytų kiaušinių viršų galite papuošti žalumynais ir pabarstyti mėgstamais universaliais prieskoniais .

Skanių ir malonių akimirkų !!!


2017 m. balandžio 18 d., antradienis

Keksiukai su plombyriniu kremu ir mango įdaru

Dar vieni keksiukai iš Velykinio saldumynų stalo repertuaro 😋.Keksiukų tešlos ir žaliųjų trupinių recepto nekartosiu jis čia . Plombyrinis kremas yra tikrai nuostabaus skonio.Mango įdaras,kaip ir tikėjausi,čia tiko tobulai 😋


Plombyriniam  kremui :

150 g sviesto
100 g cukraus ( mažinau)
pakelio vanilinio cukraus
240 ml pieno
3 v.š. miltų

Citrusiniam mango įdarui :            ( viso nesunaudosite ,bet jis labai skanus ilgai neužsilaikys )

1 sunokęs mangas
1 apelsino sultys
2 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 -2 a.š. krakmolo
1  v.š  apelsinų ir citrinų masės su žievelėmis ( naudojau naminę savo gamybos ,jeigu nieko panašaus neturite naudokite smulkintus cukatus )


Kremo gaminimas :

1.Sviestas turi būti kambario temperatūros.
2.Šaltą pieną sumaišome su cukrumi ir vanile.Cukrus turi ištirpti.Tada dedame miltus ir išmaišome ,kad neliktų gumuliukų.
3.Dedame ant silpnos ugnies ir kaitinam iki masė gerai sutirštės .Atvėsiname iki kambario temperatūros.
4.Sviestą plakame iki pabals ir taps purus.Apie 10 min .
5.Į sviesto masę dedame atvėsusį kremą ir toliau plakame iki baltos purios masės.
Kremo receptuką radau čia , labai dėkoju 😊 Eigą rekomenduoju keisti , nes svieste cukrus visai netirpo ir mano plakiklis perkaito.Daug paprastesnis variantas cukrų ištirpinti piene .Cukraus kiekį sumažinau,nes labai saldu.Taip Jums ir surašiau.Kremą vertinčiau 9 balais iš 10 .Keksiukai vien su šiuo kremu būtų per riebu ir per saldu. Saldžiarūštis mango įdaras viską sustatė į savo vietas ir keksiukai tikrai buvo nuostabaus skonio.

Mango įdaro gaminimas :

1.Nulupkite ir supjaustykite mangą.
2.Išspauskite apelsino sultis.
3.Dėkite į puodelį smulkintą mangą,cukrų ir citrinos sultis.
4.Sumaišykite apelsinų sultis su krakmolu ir supilkite į puodą.
5.Kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišant iki masė sutirštės.
6.Įdėkite apelsinų ir citrinų masės , išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.Atvėsinkite.


Keksiukų gaminimas :

1.Išpjaukite ir išimkite keksiuko viduriuką.
2.Į duobutę su kaupu dėkite mango įdaro.Kuo daugiau ,tuo skaniau.
3.Viršų gausiai aptepkite plombyriniu kremu.
4.Viršūnėles apibarstykite trupiniais ir puoškite vaisias.
5.Laikykite šaldytuve.Prieš patiekiant palaikykite kambario temperatūroje 30 min.

Skanių ir malonių akimirkų !!!



Labai šokoladiniai keksiukai

Mielieji mano tinklaraščio skaitytojai,
Sveikinu Jus su praėjusia gražiausia atgimimo švente - Velykomis ❤
Palinkėsiu kuo skaistesnių spalvų Jūsų gyvenime.
Vidinės darnos,gerumo ir MEILĖS !!!
Tegul Jūsų namus ir šeimas apgaubia ramybė ir nauja viltis .
Su gražiausia pavasario švente  ❤

O čia mano Velykų saldumynų stalo atgarsiai.Šiais metais torto nekepiau,dėl to keksiukų atsivalgėm sočiai 😋 .Šie šokoladiniai keksiukai buvo skirti mano mažajai smaližiai,kuriai  desertas turi būti juodai šokoladinis 😍


 Keksiukams :                   12 vnt

2 kiaušiniai
80 ml aliejaus
100 ml kefyro
120 g cukraus
160 g miltų
20 g šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. kepimo miltelių
truputį druskos

Kremas :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo  ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )

Įdarui :
50 g Riešutinio nugos kremo ''Schneekoppe''   ( galite naudoti bet kokį mėgstamą riešutinį kremą )


Tešlos gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Įdėkite į keksiukų formą popierinius sijonėlius.
3.Į dubenį įmuškite kiaušinius,dėkite cukrų,įpilkite kefyrą ir aliejų.Paplakite iki vientisumo.
4.Sumaišykite miltus.kepimo miltelius, kakavą ir druską.
5.Sausų produktų mišinį sijokite į kiaušinių masę,pamaišykite iki vientisumo.
6.Išdalinkite tešlą po lygiai visiems 12 vnt. keksiukų.
7.Dėkite kepti 25 min.Ar iškepę tikrinkite mediniu iešmeliu. Iškeptus keksiukus atvėsinkite.

Kremo gaminimas :

1.Sumaišykite Maskarponę su nugos kremu iki vientisos masės.Mikseriu neplakite.


Keksiukų gaminimas :

1. Išpjaukite keksiuko viduriukus ir juos išimkite.Viduriukus atiduokite laukiantiems smaližiams.
2.Į keksiuko duobutę dėkite šaukštelį riešutinio nugos kremo ir iki viršaus aptepkite Maskarponės kremu.
3.Viršų galite apibarstyti žaliaisiais trupiniais ir visais turimais ir mėgstamais saldumynais ar vaisiais.
4.Keksiukus laikykite šaldytuve ir prieš patiekiant palaikykite 30 min kambario temperatūroje.


Skanių akimirkų !!!


2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Samanoti keksiukai su Maskarponės ir riešutų nugos kremu


Žali ir gražūs samanoti keksiukai pagyvins jūsų šventinį stalą. Keksiukai ne tik gražūs ir skanūs ,bet ir  natūralūs be  dažiklių .Dėl to mamos, kurioms nėra tas pats ką valgo jų vaikučiai ,drąsiai gali pradžiuginti savo mažuosius smaližius.Mano puslapyje tikrai nerasite desertų su dažikliais ir cukrine mase apkrautų tortų.Aš už natūralumą,kiek tai yra įmanoma.Dėl tos pačios priežasties ir riešutinį kremą rinkau kuo sveikesnį , su mažesniu kiekiu cukraus ir be hidrintų riebalų.





12 keksiukų

Keksiukams :

200 g miltų
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
3 v.š. tirpinto sviesto
140 ml kefyro arba pasukų

Samanų biskvitui :  ( trupinių liks kitam kartui )

90 g šviežių špinatų
120 g cukraus
1 didelis kiaušinis
3 v.š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
160 g miltų
1,5  a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Kremui :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )



Keksiukų gaminimas :

1.Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
2.Persijokite.
3.Cukrų,vanilinį cukrų paplakite su kiaušiniais.
4.Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ,tirpintą sviestą .
5.Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir išmaišykite.Tešla bus skystoka.
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C .
7.Tešlą tolygiai paskirstykite 12 vnt keksiukų ir dėkite kepti 25-30 min. Keksiukai pakils ir taps tvirti.Neperkepkite.

Samanų biskvito gaminimas :

1.Sutrinkite špinatus į košelę. Naudokitės trintuvu.
2.Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės.
3.Į kiaušinius dėkite špinatus,tirpintą sviestą arba kokosų aliejų ir citrinos sultis.
4.Į gautą masę sijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C tešlą pilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40-50 min.
6.Ar iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.
7. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir sumalkite į trupinius.Šios normos pakaks keliems kartams.Nesunaudotus trupinius dėkite į sandarų šaldymui skirtą maišelį ir laikykite šaldiklyje.

Kremo gaminimas :

Kambario temperatūros Maskarponę šaukštu sumaišykite su keliais šaukštais riešutinio kremo.Kremo neplakite mikseriu.Ragaukite ir kremą gaminkite pagal savo skonį.Likusį riešutinį kremą sunaudosite įdarui.


Keksiukai :

1. Išpjaukite kvadratuką keksiuko viduryje .Viduriuką išimkite.
2.Dėkite po šaukštelį riešutinio nugos kremo ir pripildykite iki viršaus Maskarponės  kremo.Viršų taip pat aptepkite Maskarponės ir riešutų kremu.
3.Keksiukus apibarstykite žaliais trupiniais ir puoškite pagal savo fantaziją.

Skanių ir malonių akimirkų !!!

2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu


Yra įvairių improvizacijų ir šių salotų padažo gudrybių.Viena iš šių salotų atsiradimo versijų ,kad Italų kilmės amerikiečių virėjas,Amerikos nepriklausomybės dieną ,sukūrė šias salotas kai virtuvėje beveik neliko produktų.Žmonės reikalavo maisto,todėl salotos buvo sukurtos vos iš kelių ingredientų. Kuklios savo sudėtimi Cezario salotos yra labai mėgstamas patiekalas, o mėgstantiems pavalgyti sočiau  dažnai papildomos kaloringesniais produktais tokiais kaip virti kiaušiniai,kepta mėsa.Recepto''vinis'' yra padažas.Tikras Cezario salotų padažas yra daromas panašiai kaip majonezas.Šis padažas suteikia nepaprastą ir įsimenantį skonį .


2 porcijos
Gaminimui 30 min

Reikės :

350 g ''Kitchen me'' Antienos filė ''Žolelių'' didkepsnio
2 gūžių Romaine salotų
saujos baltos duonos skrebučių
Parmezano sūrio
6 virti putpelių kiaušiniai

Padažui :

1 šviežio kiaušinio trynys
1 v.š. Vorčesterio padažo
5 v.š alyvuogių aliejus
1 skiltelės  česnako
2 ančiuvių aliejuje ( nebūtinai)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. garstyčių
šviežiai tarkuoto Parmezano
pipirų
žiupsnelį rudojo cukraus


Gaminimas :

1.Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę.Galite įpilti truputį  aliejaus.Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į dubenį ,uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti.
2.Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje.Atskirtą kiaušinio trynį ,trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus ,be aliejaus, dėkite į  plakimo indą .Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą.Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais.Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos.
3.Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles.Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!



2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Žemoje temperatūroje kepta anties krūtinėlė

Dar vienas labai skanus ir paprastas anties krūtinėlės receptas.Pasak Odetos  , tai nerealios struktūros mėsytė,nuostabios spalvos,sultinga,aromatas fantastiškas.Ačiū , tikrai nuostabaus skonio :)



2 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

 500 g  ''Lapino puotos'' Šviežios antienos file su oda
prieskoninių žolelių  mišinio ( petražolės,rozmarinas,raudonėlis,šalavijas,mairūnas,čiobrelis)
druskos
garnyrui mėgstamų salotų

1.Įpjauname anties krūtinėlės odelę.
2.Barstome prieskoniais ir druska.
3.Gerai įkaitiname keptuvę ir kepame  2,5 minutės ant odelės , apverčiame ir kepame 2,5 minutės ant kitos pusės.Riebalų nereikia .


4.Orkaitę ir kepimo indą įkaitinkite iki 80 * C temperatūros .
5.Apkeptas krūtinėles dėkite į įkaitintą indą ir palikite ''prakaituoti'' orkaitėje 50 minučių.
6.Iškeptas krūtinėles valgykite su jūsų mėgstamomis salotomis.Mano salotos su rucola,kepintom sėklom,morkom,agurkais ir užpilas iš česnako,aliejaus,medaus,citrinios sulčių,pipirų,druskos.
Skanių ir malonių akimirkų !!!




Šventinis sūrio pyragas-tortas su vyšnių ir romo užpilu ( Cheesecake)

Šis sūrio pyragas-tikrai nusipelno būti vadinamas tortu.Nuostabiai skanus,švelnus ,purus ,tiesiog tirpstantis burnoje.Tortui gaminti rekomenduoju naudoti tik nurodytą varškės kremą.Su šiuo kremu pagamintas tortas gaunasi pats skaniausias.Esu išbandžiusi ir su  kitokios rūšies sūriais ,bet nepatiko.Dėl to mano recepte tik šis sūris ir jokio kito nenaudosiu.


Produktų kiekiai nurodyti 21 cm skersmens torto formai.Tortas yra aukštas ,dėl to turite tiksliai laikytis nurodytos temperatūros ir svarbiausiai kepimo laiko.Nenaudokite jokių vėjelių,nereikia.

Pagrindui :

180 g paprastų klasikinių Gaidelio tipo sausainių
80 g sviesto
50 g cukraus

Sūrio masei :

800 g tepamojo varškės kremo ''Creme Bonjour'' ( be priedų)
4 kiaušiniai
100 g miltų
90 g cukraus

Padažui :

250 g šaldytų vyšnių
4 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens
šlakelis romo


Gaminimas :

1.Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi.
2.Masę tolygiai paskleisti 21 cm torto formoje.
3.Sūrio masei atskirai sumaišyti varškės kremą,kiaušinių trynius ir miltus.
4.Baltymus išplakti su cukrumi ir palengva įmaišyti į sūrio masę.
5.Sausainių pagrindą pakepiname 15 min. 160 * C temperatūroje.Atvėsiname.
6.Toliau varškės kremo masę pilame ant pagrindo ir kepame 1 valandą ar daugiau 170 * C įkaitintoje orkaitėje.Priklauso nuo orkaitės.
7.Iškepusio pyrago kraštai turi būti tvirti , o viduriukas šiek tiek  judėti.
8.Praveriame orkaitę ir vėsiname 15-20 min. Vėliau pilnai atvėsiname ir laikome šaldytuve.

Ruošiame padažą :

1.Vyšnias suberiame į puodą su cukrumi ir citrinos sultimis.
2. Sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į puodą.
3.Kaitiname ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė sutirštės ir uogos suminkštės.
4.Įpilame romo.
5.Atvėsiname.

Pyragą tiekiame su vyšnių padažu ir mėgaujamės :) Skanaus !!!




Iš šių produktų galite paruošti ir sūrio pyragaičius 😍


Pyragaičiams naudokite visą normą pagrindo produktų ir pusę normos sūrio masės.Iškepsite apie 24 vnt. Kepame keksiukų formoje ,popieriniuose sijonėliuose.Pagrindą kepiname 10 min. o užpylus sūrio masę 15-20 min. KEPIMO TEMPERATŪRA TA PATI KAIP IR PYRAGUI.Ant viršaus galite dėti uogas,kremus.Jeigu dėsite uogas ant atvėsusių pyragaičių užpilkite kelis šaukštukus žele ,padėliokite uogas ir dėkite į šaldytuvą su visa forma.


2017 m. kovo 25 d., šeštadienis

Obuolių sultyse keptos ančiukų kulšelės

...Ech , tie lietuviški orai..nieko nesuplanuosi.Šis patiekalas turėjo būti  ant griliaus ,bet oras pasitaikė visai nepalankus ir teko visus darbus perkelti į virtuvę.Bent jau tokia paguoda,kad savaitgalio pietūs gavosi nuostabiai skanūs.Darbelio ne per daugiausiai, o rezultatas išties vertas dėmesio.Sugadinti beveik neįmanoma.


Gaminimui 180 min. + marinavimui 120 min.

Reikės:

''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kulšelių  ( aš kepiau 8 vnt )
 prieskoninių žolelių mišinio
7-8 skiltelės česnako
pipirų
druskos
cukraus
aliejaus
0,5 l naminių obuolių sulčių
bulvių
rūgščių obuolių


Gaminimas :

1.Nuvalome česnaką ir sutarkuojame arba išspaudžiame,kad gautųsi košelė.
2.Į česnakus dedame žolelių mišinį,pilame aliejaus,dedame druskos ,truputį cukraus.Viską gerai išmaišome.Mišinio turi gautis tiek,kad užtektų ir bulvėms ištrinti.
3.Nuvalome ir supjaustome skiltelėmis bulves.
4.Antieną ir bulves gerai ištriname prieskoniais ir dedame į kepimo maišą.Iš karto dedame į kepimo indą ir paliekame 2 valandom pastovėti.
5.Į kepimo maišą ant antienos ir bulvių pilame obuolių sultis , užtvirtiname galą ir dedame kepti į 200 *C  įkaitintą orkaitę.Po pusvalandžio kaitrą mažiname iki 180* C ir kepame 1,5 val.
6.Iki kepimo pabaigos likus pusvalandžiui išimkite kepimo indą iš orkaitės,maišą apkirpkite  iki kraštų  ir nusemkite susidariusius riebalus.Apačioje liks tik sultys.Šiuo padažu gausiai sulaistome mėsą ir bulves.
7.Šonuose išdėliokite obuolius ir dėkite toliau kepti.Kepame kol obuoliai iškeps , o kulšelės apskrus.

Tiekite su kartu iškepusiomis bulvėmis ir obuoliais.Padažo atskirai ruošti nereikia ,nes jūsų kepimo inde susidarė pats nuostabiausias padažas iš obuolių sulčių.Skanaus !!!