Mano puslapis Facebooke čia
500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 pomidoras
150 g. tarkuoto sūrio ( naudojau Džiugą )
kelios juodosios alyvuogės be kauliukų
kelios riekelės kumpelio arba dešros
Tešlos lapelius , jų turėjau 5 ,atšildome .Paviršių aptepame majonezo,pom. padažo ir tarkuoto česnako padažu.Barstome tarkuoto kiaušinio ,sūrio mišiniu ,dedame alyvuogių giežinėlius ,pomidorus.Dalį barstome kumpelio ar dešros kubeliais ,žodžiu viskas pagal skonį ir fantaziją.Galite pabarstyti picos prieskonių.Lapelius pjauname per pusę ir šauname į GERAI įkaitintą iki 190 * C orkaitę 15 min.
Valgome ;) Skanaus !!!
2015 m. vasario 1 d., sekmadienis
2015 m. sausio 25 d., sekmadienis
2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis
Tortas '' Karamelinė aguona ''
Žiemiškas garduolis iš sunkaus aguonų -riešutų biskvito, perteptas sviestiniu ,puriu grietinėlės ir Rududu kremu .
Biskvitui :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )
Kremui :
indelis Rududu kremo
420 g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto
Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!
biskvito šaltinis čia
Biskvitui :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )
Kremui :
indelis Rududu kremo
420 g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto
Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!
biskvito šaltinis čia
2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis
Sluoksniuotos mielinės bandelės su obuoliais
Mano puslapis Facebooke čia
Kai neturime laiko ilgiems gaminimams.Paprastai ir greitai .
500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
obuolienės
kiaušinio plakinio
cukraus pudros
Tešlos lapelius padalinkite kvadratėliais ir kiekviename kampe įpjaukite trikampiuką .Per viduriuką dėkite obuolienės .Kuo daugiau tuo skaniau :) Užlankstome kampus ,galima patepti tešlos viršų kiaušinio plakiniu ir šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę 15 -20 min. Atvėsusias bandeles barstome cukraus pudra .Skanaus !!!
Kai neturime laiko ilgiems gaminimams.Paprastai ir greitai .
500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
obuolienės
kiaušinio plakinio
cukraus pudros
Tešlos lapelius padalinkite kvadratėliais ir kiekviename kampe įpjaukite trikampiuką .Per viduriuką dėkite obuolienės .Kuo daugiau tuo skaniau :) Užlankstome kampus ,galima patepti tešlos viršų kiaušinio plakiniu ir šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę 15 -20 min. Atvėsusias bandeles barstome cukraus pudra .Skanaus !!!
2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Nostalgiškas kepinys primenantis močiutės pyragus ,kurie buvo kepami pečiuje.Receptas iš senosios
knygos '' Šeimininkės vadovas'' ( 1957 m. ).Recepto teksto nekeičiau ,pateikiu taip kaip surašyta knygoje ,gal ir keistokai nuskambės kai kurie sakiniai ,bet tikrai mieliau skaityti originalą.
500 g miltų
250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra )
3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus )
150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau )
7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių )
vanilinio cukraus arba citrinos žievelių
Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį,ir šaltame kambaryje užminkoma tešla.Pridengus skepetėle ,apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų.Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi ,ištepama sviestu ir išbarstoma miltais.Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant .Sutrupinus pusę tešlos ,uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių .Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį.Plokštainis kepa 30-40 minučių,paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.
Štai va toks receptas :) Krosnį šiais laikais mažai kas turi ,tai šaukite į 180 * C įkaitintą orkaitę .Tešlą ne trupinau ,o tarkavau burokine tarka.Vanilinio cukraus nedėjau ,nutarkavau citrinos žievelę.Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę.Kepimo forma 32x24 cm. Jeigu prie šilto pyrago atsirastų stiklinė pieno būtų TOBULA :) Skanaus !!!
2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis
Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą Kartojimas
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)