2021 m. sausio 24 d., sekmadienis

Vyšninis želė tortas su kokosų pienu ir maskarpone

 Aš Facebooke

Šis tortas yra labai gaivus ir greitai pagaminamas .Vyšnių ir kokosų pieno želė gaminau Kūčių desertui. Taip patiko ,kad nusprendžiau pagaminti tortuką.Į kokosų pieno masę įdėjau maskarponės.Šaldiklyje turiu daug naminių vyšnių atsargų ir tai yra puikus būdas jas sunaudoti.

Baltam sluoksniui reikės :

400 ml  kokosų pieno  

250 g maskarponės 

3 v.š.cukraus

3 a.š. želatinos ( želatiną naudojau Dr.Oetker)

Vyšnių sluoksniui :

500 g šaldytų vyšnių be kauliukų

150  ml vandens

cukraus pagal skonį (jeigu vyšnios rūgščios cukraus negailėkite)

4 a.š.želatinos (nemažinkite,nes mano su 3 a.š. buvo minkšta)

180 g  šokoladinių sausainių

100 g sviesto

Gaminimas :

1.Sausainius susmulkinkite ir užpilkite tirpintu sviestu.Masę gerai išmaišykite ir ja išklokite torto formos dugną.Išlyginkite ir tvirtai suspauskite.Dėkite į šaldytuvą.Prieš tai torto formos sieneles ištepkite bekvapiu aliejumi.Arba galite naudoti acetatinę juostą .

2.Maskarponę išmaišykite su kokosų pienu ir dėkite cukrų.Cukrus pagal skonį ,ragaukite. Želatiną išbrinkinkite pagal nurodymus ant pakuotės.Ištirpinkite ir pravėsusią supilkite į masę.Atvėsinkite ir supilkite ant torto pagrindo.Dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.

3.Vyšnias atitirpinkite,skysčio neišpilkite .Dėkite cukraus ir statykite trumpam ant kaitros.Kaitinti trumpai ,kad vyšnios neprarastų spalvos. Į šiltą vyšnių masę dėkite brinkintą želatiną.Maišykite kol želatina ištirps.Atvėsinkite ir supilkite ant kokosų pieno ir maskarponės masės.Dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.

Mano pastebėjimai : Į vyšnių masę įdėjau per mažai želatinos ,dėl to vyšnių masė buvo labai nestabili .Receptą pakoregavau ir vietoje 3 a.š. siūlau dėti 4 a.š ., bus puiku.Mano vyšnios gana rūgščios ,kitą kartą dėsiu daugiau cukraus.

Sustingusį tortą atsargiai išimkite iš formos .

Skaniausi linkėjimai,

Rita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą