2020 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Kepti purūs varškėčiai

 Vasara persirito į antrą pusę,o uogų derlius kaip niekad gausus.Mano namų sodelio uogytės puikiai nugulė ant keptų varškėčių. Greitai pagaminami ir labai gardūs ir populiarūs.Pas dažną iš jūsų,ko gero, mėgstamiausias pusryčių patiekalas.Purūs ir minkštučiai varškėčiai,puikiai tinka valgyti su šviežiomis ar trintomis uogomis,džemais,jogurtu ar grietine.Patiekalas kuris visada ima viršų 😋

Reikės :

2 x  180 g varškės 9 %

2 kiaušiniai

6 v.š. miltų  + -

1 v.š. cukraus

žiupsnis druskos

1 a.š. kepimo miltelių

aliejaus kepimui

Gaminimas :

1. Varškę sutriname su kiaušiniais ir cukrumi.Dedame druskos.

2. Dedame miltus,kepimo miltelius ir išminkome.Tešla turi lipti prie rankų.Jeigu matote,kad reikia galite pridėti miltų.

3. Miltuotomis rankomis formuokite varškėčius : iš tešlos padarome storą virvę ir supjaustome peiliu.Kiekvieną blynelį paformuokite ir apvoliokite miltuose.

4. Kepkite įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus.Kaitrą reguliuokite,nes esant per didelei kaitrai varškėčiai išorėje bus sudegę ,o viduje neiškepę.Esant per mažai kaitrai prisigers riebalų.Gražiai apskrudusius varškėčius dėkite ant popierinio ranksšluosčio sugerti riebalų perteklių.

5.Varškėčius tiekite su uogomis,džemais,kremais,karamele,cukraus pudra,ledais ,jogurtu.Tinka viskas kas jums skanu.Barstome cukraus pudra.

Skaniausi vasariški linkėjmai,

Rita





1 komentaras: