2020 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Vištienos kepenėlių paštetas su šaltalankių drebučiais


Nuostabus šventinis užkandis.Patiks visiems kas mėgstate netradicinius ir įdomesnius skonius.Saldžiarūgštė šaltalankių želė puikiai dera prie pašteto ir yra laba viliojanti savo nuostabia spalva.Tikrai verta  išbandyti.Šaltalankiai be viso grožio ir skonio yra tikra vitaminų bomba 💣 


Produktai :

500 g vištienos kepenėlių
2 šalotiniai svogūnai
2 skiltelės česnako
50 ml riebios grietinėlės
50 g sviesto kepinimui
100 g sviesto į pašteto masę
50 g brendžio
muskato
juodų maltų pipirų
druska

Drebučiai :

150 ml šaltalankių sultčių  100 %
100 ml virinto vandens
1,5  a.š. želatinos
Cukraus ( pagal poreikį )


Gaminimas :

1.Nulupame ir supjaustome svogūnus.
2.Keptuvėje išlydome sviestą ir kepiname svogūnus kol suminkštės.
3.Sudedame kepenėles ir kepiname kelias minutes kol viršus pakeis spalvą ,bet vidus dar bus rausvas.
4.Beriame druskos,pipirų,muskato.Pilame grietinėlę ir brendį.Kaitiname 5 min.
5.Kepenėles su visu padažu sutriname trintuvu .Po truputį metame minkštą sviestą.Jo reikės  100 g. Masę gerai sutriname ir sudedame į indelius.Dedame į šaldytuvą stingti.
6.Šaltalankių sultis atskieskite vandeniu ,įdėkite kelis šaukštus cukraus ,ištirpinkite ir dėkite išbrinkintą želatiną.Želatinos kiekis pagal instrukciją ant pakelio.Skysčio apie 250 ml.Paruoštą želė užpilkite ant pašteto ir padėkite stingti.Drebučių skonis turėtų būti saldžiarūgštis.
Prieš vartojimą palaikykite kambario temperatūroje.Tiekite su prancūzišku batonu arba duonele.

Skaniausi linkėjimai,
Rita


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą