2018 m. gegužės 15 d., antradienis

''Ritos receptų'' firminis tortas su Maskarponės kremu ir šilauogėmis

Šis receptas yra mano pats mėgstamiausias. Sudėliotas labai seniai ir labai greitai.Rezultatas buvo daugiau nei puikus.Kuom jis ypatingas ? Mano manymu šio torto vinis - prancūziškas Maskarponės ir grietinėlės kremas.Ir ,žinoma, mano naminės šilauogės 😋 Išbandykite ir jūs.


Kepimo forma 21 cm

Biskvitui :

100 g tirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
7 v.š. viso grūdo spelta miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos miltelių


Kremas ir priedai :

1 l  Maskarponės ir grietinėlės kremo ''Elle & Vire''    ( perku Prome Sanitex )
3 v.š. cukraus pudros
250 ml trintų šilauogių su cukrumi
16 vnt Oreo sausainių su šokoladiniu pertepimu

Sulaistymui :

pusę stiklinės saldintos juodosios arbatos

Gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės apie 10 min.Po truputį pilame kondensuotą pieną ir tirpintą sviestą.Sviestas turėtų būti atvėsintas.
3.Miltus sumaišome su kakava  ir kepimo milteliais.Sijojame į išplaktą masę .Miltus į masę įvedame po truputį maišant .NEPLAKITE MIKSERIU !!! Per daug tešlos nemaišykite,stenkitės tai atlikti labai greitai.
4.Kepimo formos dugną ištieskite kepimo popieriumi.Kraštų  riebalais tepti nereikia.Pilkite tešlą į formą, supylę atsargiai permaišykite,kad ties viduriu nesusiformuotų kauburys.
5.Dėkite kepti ir orkaitės nevarstykite 30 min.Kepimo laikas nuo 30 iki 45 min.Priklauso nuo orkaitės tipo.Iškeptą biskvitą palikite orkaitėje atvėsti.Biskvitą padalinkite į 3 dalis.
6.Šaltą  kremą plakite su cukraus pudra iki standžios masės.Susiplaka labai gerai.Dėl ko man patinka šis kremas,kad labai gera Maskarponės ir grietinėlės proporcija.Kremas lengvas ir jokio riebumo.Sudėtis taip pat labai gera.Natūrali  gyvulinės kilmės  grietinėlė ,jokių augalinės kilmės riebalų ar konservantų.
7.Pasiruoškite arbatos ,jinai turėtų būti atvėsinta.Šilauoges naudojau šaldytas ,trintas su cukrumi.


Torto surinkimas :

1.Pirmiausiai lygiomis dalimis pasidalinau kremą.Kremo  daug ,bet jis kuo puikiausiai sueina į tortą.Ir jo tikrai nebūna per daug.
2.Į torto formos dugną įdedu padėkliuką ir užspaudžiu kraštus.Kadangi tortas aukštas naudoju  acetatinę juostą tortui . Juostos aukštis 9 cm.Tokio aukščio ir tortas.
3.Dedame biskvitą,laistome arbata,tepame šilauoges ir dedame dalį kremo.
4.Ant kremo išdėliojame pusę Oreo sausainių ir vėl tepame kremą.
5.Dedame antrą biskvitą ir analogiškai atliekame tą patį.Ant viršutinio biskvito kremo netepiau ,tik sudrėkinau. Jeigu jums liko kremo galite tepti ir viršų .Dedame į šaldytuvą nakčiai.
6.Kitą dieną atsargiai nuimame acetatinę juostą ,viršų aplaisčiau tirpintu šokoladu .Puošiame pagal fantaziją.Į šio torto pertepimą esu dėjusi Rududu kremo su sviestu ir riešutais.Labai skanu.
Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą