2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

Daržovių troškinys su antiena ir pievagrybiais

Labai pavėlavusi,vis tik atėjo.Tokios gražios žiemos būdavo tik mano vaikystėje.Nežinau kaip jums,bet man labai patinka.Aš žieminukė ir graži žiema man visai netrukdo.Nors turėtų prasidėti pavasaris,bet tas girgždantis sniegas po kojomis, man tikras stebuklas.Kiekvieną rytą,lydėdama savo mažąją į mokyklą ,einu snieguotais takais,kad tik pagirgždint tą sniegą 😍 Džiaugsmas ne tik dukrytei , bet ir mamytei.O dabar apie troškinį.Troškinys žiemą-tikras malonumas.Šildantis ir sotus patiekalas ,spaudžiant šaltukui yra pats tinkamiausias maistas. Šis skanus troškinys-laisvė fantazijai.Į šį troškinį galima dėti ką tik turite.Skanu bus visaip.Siūlau išbandyti ir įvertinti.


6 asmenims
 daugiau nei 60 min.

Reikės :

1 kg  ančiukų kulšelių  ''Lapino puota''
400 ml sultinio
250 g pievagrybių
2 morkos
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
šviežių krapų
2 v.š. miltų
1 gabalėlis sviesto
2 v.š. riebios grietinės
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių mišinio

Gaminimas :

1.Ančių kulšeles nukauliname ,dalį riebalų  pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame prieskonių ,įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišę paliekame pastovėti.Druskos dabar nedėkite.Kaulus pasilikite ,bus sriubai.
2.Svogūną ,morką ,pievagrybius supjaustome ir pakepiname su sviestu ir vandeniu.Kepinti iki daržovės suminkštės ant vidutinės kaitros .Įdėjau šaukštelį ciberžolės.Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros.Atidėkite į šoną.


3.Antienos gabaliukus apvoliokite 1 v.š. miltų ir apkepinkite iki apskrudimo.
4.Keptuvėje pakepinkite 1 v.š.miltų ,dėkite sviestą ir ištrinkite iki košelės.Po truputį pilkite sultinį,dėkite druskos,pipirų ir maišykite iki pradės tirštėti.Dėkite grietinę.
5.Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu.Troškinkite iki mėsa suminkštės.Ragaukite.Man pakako 15 min.
6.Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves,išmaišykite ir ragaukite.
Tiekiame su virtomis bulvėmis,bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis.
Skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą