2018 m. vasario 24 d., šeštadienis

Trupininis pyragas su braškėmis

Jeigu šį pyragą reikėtų įvertinti dešimtbalėje sistemoje ,duočiau 10 balų iš 10 . 😋 Be žodžių... Šiuo metu rašau receptą ir valgau jau antrą gabalėlį.Eičiau ir trečio ,bet kitiems neliks. Man taip retai būna,nes dažniausiai randu prie ko prikibti...Mėgstu kabinėtis, ypatingai prie pirktinių pyragų 😂 Žodžiu ,kepkite ir nesigailėsite.Būtinai pasirūpinkite vaniliniais ledais.Šis duetas tobulai tinka vienas kitam. Šio pyrago vinis - naminės braškės.


6 -7 porcijos
Gaminimui 60 min.

Tešlai :

200 g miltų
100 g avižinių dribsnių ( greito paruošimo)
1 kiaušinis
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
100 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių


Braškių masei :

500 ml naminių šaldytų braškių gabaliuku su cukrumi ( Mano buvo nesutrintos,o supjaustytos ir užpiltos cukrumi.Cukrui ištirpus,supilu į indelius ir užšaldau.)
2-3 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. krakmolo
cukraus pagal poreikius

Gaminimas :

1.Į braškių masę pilkite citrinos sultis ir krakmolą ištirpintą keliuose šaukštuose šalto vandens .Ragaukite ir jeigu rūgštu ,dėkite cukraus.Statome ant silpnos kaitros ir kaitiname iki gerai sutirštės.
2.Miltus sumaišome su avižiniais dribsniais ir dedame kepimo miltelius.
3.Šaltą sviestą padažome į miltus ir sutarkuojame į avižų ir miltų mišinį.Permaišome.Viską darykite labai greitai.
4.Kiaušinį išplakame su cukrumi iki masė padidės ir cukrus ištirps.
5.Išplaktą kiaušinį su cukrumi pilkite į miltų  masę ir greitai sumaišykite ir suminkykite tešlą.Tešlą daliname į 2 dalis ir dedame į  šaldytuvą 15 min. .
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.Vieną dalį tešlos sutarkuokite į formos dugną ,ant viršaus dėkite braškių masę ir užtarkuokite kitą dalį tešlos.



7.Dėkite kepti apie 30-40 min.Stebėkite kaip pyragas atrodo.
Tiekite karštą su vaniliniais ledais.Ant ledų užbarsčiau liofilizuotų braškių.Skanaus !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą