2018 m. sausio 6 d., šeštadienis

Cepelinai su mėsa

Šiandien susiruošus gaminti cepelinus  pagalvojau,kad mano tinklaraštyje jų recepto tai nėra 👀 Vaje...Kaip ten bebūtų,taisau padėtį ir rašau receptą.Stengiausi surašyti viską kuo tiksliau.Cepelinų sėkmė priklauso nuo bulvių rūšies.Naudokite krakmolingas bulves,kitu atveju gali tekti valgyti cepelinų košę.Mėsą taip pat rinkitės gerą ir kokybišką.Pastaruoju metu kiaulienos faršo nenaudoju,nes perku brandintą jautieną iš ūkio.Nerealaus ir tikro skonio mėsa,be jokių priedų  😍 Su parduotuvine karviena nėra ko net lyginti 😊 Brandintos veislinių galvijų jautienos tikrai rasite kiekviename ūkininkų turguje. Raitoju rankoves ir kimbu prie darbų.


  20-25 cepelinams

 Cepelinų masei :

4 kg vidutinio dydžio krakmolingų bulvių
krakmolas nuo bulvių sunkos
druskos pagal poreikius


Įdarui :

600-800 g brandintos jautienos faršo
2 v.š. greito paruošimo avižinių dribsnių
2 skiltelės česnako
1 svogūnas
maltų juodų pipirų
druska pagal poreikius
kiaušinis

Pagardui :

sūdytų lašinių ( perku ūkininko)
svogūnų
grietinės


Gaminimas :

1.Užkaičiu 1 kg  bulvių su lupena,suprantama nuplautas.Virimo laiko nežinau,badau šakute.Išvirusias nusunkiu ir padedu vėsti.
2.Nuskutu 3 kg žalių bulvių ir užpilu šaltu vandeniu.Palieku laukti savo eilės.
3.Pasiruošiu faršą : dribsnius užplikau karštu vandeniu.Jiems išbrinkus ir pravėsus dedu į faršą.Į faršą nukeliauja ir smulkinti česnakai , svogūnas,kiaušinis,pipirai,druska.Masę gerai išminkau.
4.Sūdytus lašinius pakepinu su svogūnais ir uždengusi palieku keptuvėje.Kai ateis eilė valgyt cepelinus truputį pašildysiu.
5.Virtas bulves nulupu ir sumalu.
6.Žalias bulves sutarkuoju ir nusunkiu. Dubenio su sunka neišpilu o palieku 10 min. krakmolui nusistovėti.Nusėdusį krakmolą dedu į bulvių masę .
7.Virtą bulvių masę,nusunktą tarkių masę su krakmolu ir druska gerai išminkau.Masė bus minkšta.Formuoju cepelinus.Turbūt viskas aišku ,kad į išplotą tešlos gabalą dedame faršo gabaliuką ,kraštus užspaudžiame ir rankose suformuojame pailgos formos cepeliną.
8.Užkaičiu gilų puodą su vandeniu ,dedu druskos.Visada padarau bandomąjį virimą.Jeigu matau ,kad cepelinai leidžiasi į bulvių masę dedu papildomai krakmolo.Būna ,kad ir pritrūksta,kaip ir minėjau priklauso nuo bulvių.
9.Cepelinus darau nedidelius ,pagal savo rankas.Mažesni cepelinai greičiau išverda .Nemėgstu didelių bombų 👀 Verdu apie 20-25 minutes.Valgome tradiciškai su spirgais ir grietine.Grietinę ir spirgus dedu atskirai ir nemaišau,mes taip mėgstame.

Skanaus ir jums !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą