2017 m. birželio 18 d., sekmadienis

Jautienos steikas su vyno padažu

Iškepti nuostabų steiką vakarienei reikės labai nedaug : gerai įkaitintos  keptuvės,kokybiškų prieskonių ir šiek tiek laiko mėsai subręsti.Mėsą pasirinkite kokybišką ir brandintą.Visa kita padažas ir garnyras pagal jūsų skonį.Garnyrui kažkokių ypatingų produktų tikrai nereikia.O va padažą siūlyčiau pasigaminti ypatingą,jis tikrai labai skanus.


Gaminimui 60 min
2 porcijos

Reikės :

2 vnt x  220 g ''Kitchen me '' Brandintos jautienos didkepsnių ''Rib Eye''
prieskonių ''Rub''
aliejaus

Garnyrui :
mažų šviežių bulvyčių
pomidorų
svogūno
česnako
druskos
šv. krapų

Vyno padažui :

150 ml raudonojo vyno
50 ml riebios grietinėlės
50 ml mėsos sultinio
nedidelis svogūnas
krapai
pipirai
druska (pagal poreikius)
rudojo cukrus ( pagal poreikius )

Padažo gaminimas :

1.Su smulkintu svogūnu užvirkite vyną.Verdame kol rūgštis nugaruos ir vynas sutirštės.
2.Pilkite sultinį ,druską,cukrų,pipirus.
3.Toliau pilkite grietinėlę ,dėkite krapus ir pavirkite iki padažas sutirštės.

Garnyro gaminimas :

1.Bulvytes gerai nuplaukite ir apvirkite.Skusti nereikia.
2.Pomidorus pjaukite pusiau ir apibarstykite druska ir pašlakstykite aliejumi.
3.Bulvytes apšlakstykite aliejumi ,išspauskite česnaką,berkite kmynų ,druskos ir viską išmaišykite.
4.Į kepimo skardą dėkite bulvytes ,šalia pomidorus ir pjaustytą svogūną.
5.Indą dėkite į orkaitę ir kepkite iki bulvytės apskrus.


Steikas :

1.Steiką apibarstykite prieskoniais.
2.Stipriai įkaitinkite keptuvę .Galite įpilti šiek tiek aliejaus.Kai pasirodys dūmai dėkite steiką ir kepkite ant visos kaitros.Kepkite 4 min kiekvieną pusę .Mėsos kepant nevartykite ir nesijaudinkite ,kad dūmų bus pilna virtuvė.Atsidarykite langą 😊
3.Iškeptą steiką dėkite į dubenį ,uždenkite ir brandinkite 10 minučių.



Tiekite su paruoštu garnyru ir šiek tiek pašildytu vyno padažu.Skanių akimirkų !!! 😋



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą