2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Čili sriuba

Populiarioji čili sriuba yra tokia tiršta kaip troškinys. Į šią sriubą galima dėti pačius įvairiausius ingredientus. Sriubą galima pritaikyti pagal kiekvieno skonį.Sriubos tirštumą galima reguliuoti.Jeigu gaminsite mažiesiems valgytojams ,čili galima nedėti.


Reikės :

500 g maltos jautienos
2 svogūnai
4 skiltelės česnako
1 lapkotinis saliero stiebas
1 raudonoji paprika
500 g trintų pomidorų piure
1 skardinė raudonų konservuotų pupelių
1 l  sultinio
1 raudonas čili pipiras
prieskonių mišinio iš kalendros,kumino,raudonėlio,paprikos miltelių
pipirų, druskos
lydyto sviesto kepinimui
parmezano sūrio (nebūtinai)
česnakinės duonelės


Gaminimas :

1.Gerai įkaitinkite keptuvę .Jautienos mėsą susmulkinkite ir pakepinkite iki apskrudimo .Atidėkite į dubenį.
2.Susmulkinkite svogūnus ir saliero stiebą.Pakepinkite iki suminkštės.
3.Dėkite smulkintą čili pipirą.Jeigu dėsite kartu su sėklomis bus aštriau.Aš sėklas pašalinu.Kepinkite čili kartu su svogūnais ir salieru , dėkite išspaustą česnaką.
4.Daržovėms apkepus į keptuvę dėkite mėsą ir barstykite prieskoniais.Pasklidus prieskonių aromatui nustokite kaitinti.
5.Pakepintą mėsos ir daržovių masę perkelkite į puodą.Dėkite smulkintą raudoną papriką,pomidorų piure ir pilkite sultinį.Virkite ant nedidelės kaitros apie 40 min.
6.Sriubai beveik išvirus dėkite pupeles,pipirus,druską.
Sriubą galite tiekite su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir česnakine duonele.
Skanių akimirkų !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą