2017 m. balandžio 18 d., antradienis

Keksiukai su plombyriniu kremu ir mango įdaru

Dar vieni keksiukai iš Velykinio saldumynų stalo repertuaro 😋.Keksiukų tešlos ir žaliųjų trupinių recepto nekartosiu jis čia . Plombyrinis kremas yra tikrai nuostabaus skonio.Mango įdaras,kaip ir tikėjausi,čia tiko tobulai 😋


Plombyriniam  kremui :

150 g sviesto
100 g cukraus ( mažinau)
pakelio vanilinio cukraus
240 ml pieno
3 v.š. miltų

Citrusiniam mango įdarui :            ( viso nesunaudosite ,bet jis labai skanus ilgai neužsilaikys )

1 sunokęs mangas
1 apelsino sultys
2 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 -2 a.š. krakmolo
1  v.š  apelsinų ir citrinų masės su žievelėmis ( naudojau naminę savo gamybos ,jeigu nieko panašaus neturite naudokite smulkintus cukatus )


Kremo gaminimas :

1.Sviestas turi būti kambario temperatūros.
2.Šaltą pieną sumaišome su cukrumi ir vanile.Cukrus turi ištirpti.Tada dedame miltus ir išmaišome ,kad neliktų gumuliukų.
3.Dedame ant silpnos ugnies ir kaitinam iki masė gerai sutirštės .Atvėsiname iki kambario temperatūros.
4.Sviestą plakame iki pabals ir taps purus.Apie 10 min .
5.Į sviesto masę dedame atvėsusį kremą ir toliau plakame iki baltos purios masės.
Kremo receptuką radau čia , labai dėkoju 😊 Eigą rekomenduoju keisti , nes svieste cukrus visai netirpo ir mano plakiklis perkaito.Daug paprastesnis variantas cukrų ištirpinti piene .Cukraus kiekį sumažinau,nes labai saldu.Taip Jums ir surašiau.Kremą vertinčiau 9 balais iš 10 .Keksiukai vien su šiuo kremu būtų per riebu ir per saldu. Saldžiarūštis mango įdaras viską sustatė į savo vietas ir keksiukai tikrai buvo nuostabaus skonio.

Mango įdaro gaminimas :

1.Nulupkite ir supjaustykite mangą.
2.Išspauskite apelsino sultis.
3.Dėkite į puodelį smulkintą mangą,cukrų ir citrinos sultis.
4.Sumaišykite apelsinų sultis su krakmolu ir supilkite į puodą.
5.Kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišant iki masė sutirštės.
6.Įdėkite apelsinų ir citrinų masės , išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.Atvėsinkite.


Keksiukų gaminimas :

1.Išpjaukite ir išimkite keksiuko viduriuką.
2.Į duobutę su kaupu dėkite mango įdaro.Kuo daugiau ,tuo skaniau.
3.Viršų gausiai aptepkite plombyriniu kremu.
4.Viršūnėles apibarstykite trupiniais ir puoškite vaisias.
5.Laikykite šaldytuve.Prieš patiekiant palaikykite kambario temperatūroje 30 min.

Skanių ir malonių akimirkų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą