2016 m. rugsėjo 2 d., penktadienis

Trupininis pyragas su obuoliene

Facebooke

Greitai ir paprastai pagaminamas .Šiam pyragui nereikia kažkokių ypatingų ingredientų ,reikalingų produktų beveik visada rasite savo namuose.Pyragas tinkantis visais gyvenimo atvejais.


Tešlai:
200 g sviesto
2 kiaušiniai
400 g miltų
4 v.š. cukraus
žiupsnelį druskos
1 a.š. kepimo miltelių

Pertepimui:
500 g naminės obuolienės
1 v.š. sviesto
pusę a.š. cinamono
1-2 a.š. krakmolo

Tešlai skirtus produktus dedame į dubenį ir užminkome tešlą.Sviestą  tarkuokite burokine tarka. Gautą masę padalinkite į 2 dalis.Vieną dalį palikite šiek tiek didesnę už kitą.Didesnė tešlos dalis bus skirta apatiniam sluoksniui.Tešlą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame valandai į šaldytuvą.Tešlą atšaldyti yra būtina.Netingėkite palaukti ir tai padaryti.
Į obuolienę dedame sviesto ,cinamono ir statome ant viryklės.Jeigu obuoliene yra skystoka ,dedame 1-2 a.š. krakmolo.
Mano naudotas kepimo indas 32x24 cm.Prieš kepant pasirinktą indą  išklokite kepimo popieriumi.Imkite didesnę dalį sustingusios tešlos ir tarkuokite į kepimo indą ,vienodai ją paskleidžiant.Sutarkavus pusę tešlos, uždėkite sluoksnį obuolienės.Ant viršaus sutarkuokite likusią dalį tešlos.Kepkite  iki 180 * C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.Atvėsintą pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Tobulas palydovas jaukiems pasisėdėjimams prie puodelio kavos ar arbatos :) O skanaujamas  su puodeliu pieno,primins vaikystę :) Gaminkite su meile ir gera nuotaika ,skanaus !!!





12 komentarų:

  1. Fantastiskas pyragas😀 dar obuoliene kai turiu pakeiciu abrikosiene...gaunasi su trupuciu egzotikos...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liepuke ,labai smagu ,kad patiko 😍 Mūsų šeimoje jis labai mėgstamas ☺

      Panaikinti
  2. Ačiū už receptą. Genialu viskas, kas paprasta. Net keista, kad tik dabar jį radau. Skanaus visiems bandantiems šį receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanus ir paprastas:) kepiau jau 3 kartus, dar neatsibodo:D mano atradimas - per puse su obuoliene naudoju namine rabarbaru uogiene.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Deja obuolienes pas mus šeimoje niekas nevalgo, bet šis magiškas receptas įrodė mano vyrukams jog obuoliene visgi yra labai gardi �� Gaminau ši dangiško skonio pyragą jau 2 k. ❤️ Tikrai rekomenduoju.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tobulas pyragas, aš dar įdėjau šaldytų mėlynių, laižėmės pirštus dvi dienas, ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti
  6. Specialiai sitam reikalui issiviriuo obuolienes 😅 tai begu bandyt 🤩🤩

    AtsakytiPanaikinti