2016 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Ritos sviestinis obuolių pyragas

Skanus ir lengvai pagaminamas obuolių pyragas ,pats skaniausias prasidėjus obuolių sezonui.Kadangi naudoju kaimiškus kiaušinius ir sviestą,savo skoniu primena šakotį.Pyragas išlieka skanus ir po kelių dienų.

Produktai :                     21 cm kepimo forma , stiklinė 250 ml

4 kiaušiniai   (naudojau kaimiškus)
0,5  stiklinės cukraus ( Jeigu obuoliai labai rūgštūs dėkite daugiau )
250 g sviesto
1,5 -2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
5-6 vidutinio dydžio obuoliai
cinamono pagal poreikį



1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.
2.Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
3.Sviestą ištirpinkite ir palikite truputį atvėsti.
4.Kiaušinius plakite su cukrumi iki cukrus ištirps ir masė patrigubės.
5.Į kiaušinių ir cukraus masę pilkite atvėsusį tirpintą sviestą.Plakite toliau.
6.Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį sijokite į tešlą.Maišykite ir jeigu tešla bus skystoka pridėkite dar truputį miltų.Tešla turi būti tiršta.
7.Į tešlą dėkite paruoštus obuolius ir išmaišykite. Pagal jūsų poreikius galite įberti truputį cinamono.
8. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. Pyrago vidurį tikrinkite mediniu iešmeliu, nes vidurys dažniausiai būna neiškepęs.Orkaitės dureles atverti ne anksčiau kaip po 30 min.
Skanių ir malonių akimirkų !!!  Gaminkite su meile ir gera nuotaika :)






3 komentarai: